Krantje Mei 2015

 

Joekoekelekoe

Er volgt misschien een vreemde inleiding, maar hey, de redactie heeft ze ook niet allemaal op een rijtje zitten hé! Dat hebben jullie waarschijnlijk al gemerkt aan de vorige krantjes. Op dit eigenste moment ben ik samen met mijn broeder een uiterst brilliante, breathtaking en bombastische film aan het kijken. Ik ga hier beschrijven wat ik op het scherm zie en het zal niet lang duren om te raden over welke film het gaat. Er ligt een kist in het groene hoge gras en een of ander raar menselijk wezen raapt ze op en loopt er mee weg. Maar een geniaal man met bijzonder aantrekkelijke looks kan dit niet laten gebeuren. Hij gooit een kokosnoot tegen de kistdief, waardoor die zijn hoofd er af valt en  Jack de kist voor hemzelf heeft. Plots rolt er een reuzen waterrad vanuit het oerwoud richting kust met 2 mannen in. Het rolt en rolt tot het in het water neerploft! De 2 mannen zijn helemaal tureluut. Er ontstaat een gevecht rondom een roeiboot waar de kist ondertussen ingelegd was. Zwaarden slagen tegen elkaar, vuisten delen mokerslagen uit en geniepige snoodaards proberen de kist te pakken te krijgen.         
Door dit allemaal te typen heb ik een deel gemist. Plots drijven er 2 schepen op een uitgestrekte oceaan en staat Jack te shaken met een pot aarde. Het lijkt alsof hij krankjorum geworden is. Het schrikwekkendste schip van de 2 haalt de kanonnen boven, maar het kleinere wendbare schip kon ontsnappen, voorlopig… zo lijkt het toch. Opeens loopt het schip vast op een rif. Als bioloog heb ik wel nog nooit een rif gezien met tentakels en zuignappen. Krachtige muziek, gecomponeerd door Hans Zimmer weerklinkt en voorbereidingen worden getroffen om dat zogenaamde rif te verslaan. Dit allemaal onder leiding van een jonge moedige man, met zwarte lokken en een uitstekende smaak wat vrouwen betreft. De Kraken (‘het rif’) valt aan. Een net met grote hoeveelheden buskruit en rum (ja, de rum moest er spijtig genoeg bij) wordt omhoog gehesen. Tentakels omkrullen de Pearl en het net. Ideaal, want zo kan een heldhaftig man een kruitvat beschieten en de hele boel doen ontploffen. De Kraken krijgt het zwaar te verduren en druipt eventjes af. De crew verlaat het schip, maar de kapitein blijft achter, tegen zijn wil. Hij werd vastgeketend door de schoonheid van de crew. De Kraken doomde plots op en de kapitein zei: “Hello beasty” en voerde een ware heldendaad uit! Ondertussen, op het andere groteske schip ontstond er commotie. De kapitein van dit schip, een harteloos schepsel, Davy Jones genaamd kreeg schrik. Ergens wisten ze wel de kist te bemachtigen maar wat er in zou moeten gelegen hebben, was verdwenen. Dit was een ramp.          
Alweer miste ik een stuk van de film door het typen. De film was plotseling gedaan, waardoor ik het einde niet kan meegeven. De redactie kan namelijk niet zo vlug typen. Je ziet, er is wel degelijk een hoek af bij de redactie. Voor wie het nog niet wist, de film die Pansj en ik aan het kijken waren, was Pirates of the Caribbean: dead man's chest. Een bangelijk goede film, al is de eerste nog beter. Wisten jullie trouwens dat na de aftiteling er nog steeds een klein stukje film komt, zowel bij de 1ste als de 2de als de 3de film. De moeite waard om ze eens te bekijken!! Geniet nog van de rest van het krantje!

 

Dag poezewoefkes!

Een nieuwe maand staat voor de deur en het gaat tof worden hoor. Op 9 mei komen we een eerste keer samen en gaan we de gangsters uithangen en een smokkelnetwerk uitbouwen in Moorsel, en dit van 14u tem 17u. De 2de activiteit gaat door op 23 mei van 14u tem 17u. Wat gaan we doen?? We spelen het grote Ladderspel.  Beide activiteiten zullen buiten doorgaan.

Toedels!             
Lies & Woody

 

Dag rakkers!

Man man man, wat een toffe maand was april toch hé! Mei wordt minstens even tof en misschien zelfs toffer. De eerste activiteit vindt plaats op 16 mei van 14u tem 17u. We gaan dan het grote jongens tegen de meisjes spel spelen. Eens testen wie nu het sterke geslacht is.         
Op 23 mei houden we de Special Sports. Doe best je sportkledij aan zodat je ‘vollen bak’ kan sporten. Ook deze activiteit gaat door van 14u tem 17u.

Tot dan snaken!       
Ronny, Kwabbe & Dino

 

Ej oh, let’s go !

Ola quetal muchachos? Deze maand wordt episch! 2 mei: hotdog en space verkoop op de avondmarkt van 16u30 tot 21u30. Als je maar deels kan komen, moet je dat laten weten via fb of gsm aan ons (0477 25 33 60). Zaterdag 23 mei van 13 tot 18u: verrassingsactiviteit! Extra info: Sportieve kledij aandoen en zwemkledij + handdoek +waterschoenen/sandalen meenemen. We hebben ook wat ouders nodig die willen rijden. Laat het ons weten aub.               
Salutos en de kostos! Pansjos en Bonjos

 

Preikes,

Let’s get LOOS! We gaan op zondag 17 mei dauwtrappen. We spreken af om 5u30 aan het lokaal en komen omstreeks 9u terug. Moest het kou zijn, wat wel zou kunnen zo vroeg in de ochtend, voorzie je daar dan op.

Tot in de vroege uurtjes!           
B².

PS: Het weekend was zalig!

 

Koekoek oldies,

In mei leggen alle vogeltjes (de vrouwtjes dan toch) een ei. Ik daarentegen leg een GA zodat jullie losbollen nog eens het beest uit kunnen hangen en laat in jullie bed kunnen kruipen. De GA van deze maand is de TVnostalgie GA en gaat door op 22 mei vanaf 21u.

Ciao ciao!           
Lien

 

1) De barry’s organiseren een space en hotdogverkoop op 2 mei. Kom hen steunen! 
2) Wie wil, mag t-shirt ontwerpen doorsturen of binnen brengen bij iemand van de leiding binnen de komende drie weken.

Archief