Krantje April 2015

Joekoekelekoe!

 

Man man man, Moorsel droomt nog steeds over die heerlijke spaghetti van ons en kijkt al uit naar volgend jaar. Het was echt wel ‘een goei saus’! Dit komt omdat wij een geheim ingrediënt gebruiken. Nadat de saus al vele minuten op het vuur gestaan had, werd er een elastiekje bijgedaan. Dit was natuurlijk niet met opzet. Een zekere dame van de leiding schoot met een rekkertje in de lucht en plots was het verdwenen. Iedereen al aan het grappen en grollen dat het misschien wel in de saus was beland. Maar omdat niemand iets gezien had terwijl er in de potten werd geroerd, zou het vrij onwaarschijnlijk geweest zijn. Tot plots de Pansj luidkeels riep: “Ahaa!! Hier is het rekkertje!” en hij haalde het uit zijn pot met saus. Wat een opluchting voor ons. Nuja, we hadden toch al een plannetje bedacht voor de avond zelf. Stel dat de Pansj het rekkertje niet gevonden had, dan zouden we het concept van de boon in de taart doorvoeren maar dan met het rekkertje in de spaghetti. De winnaar zou dan een mooie prijs gekregen hebben. In ieder geval bracht dat elastiekje een unieke smaak aan die heerlijke rode spaghettisaus. Maar het echte geheime ingrediënt is de liefde die de leiding er in stopt.  

   
In april vieren we Pasen. Ik vraag me toch af of de huidige jeugd nog wel op de hoogte is van wat Pasen nu betekent en wat de Goede Week is? Ik voel mij genoodzaakt (speciaal voor Hanne V. dat ik deze woorden gebruik) om wat theorie omtrent Pasen mee te geven. Pasen refereert naar de dag dat Jezus herrezen is. Deze dag bracht heel wat vreugde met zich mee. Maar het begon allemaal eerder. Jezus arriveerde op zijn ezel in Jeruzalem. Deze dag kennen we als Palmzondag. Witte donderdag wordt gekenmerkt door het Laatste Avondmaal, tevens meesterlijk geportretteerd door Da Vinci. Hier brak Jezus het brood en deelde het uit aan zijn trouwe (en minder trouwe) Apostelen. Jezus werd namelijk verraden door Judas. Daardoor werd hij op een dag die wij kennen als Goede Vrijdag gekruisigd en nadien begraven. Hij rust in zijn graf op Stille Zaterdag. Nadien is het Pasen!  En jullie weten ondertussen wat dit betekent. 

       
Natuurlijk denken de kindjes ook aan iets en iemand anders met Pasen. Er komt namelijk een snel en behendig dier langs op deze heugelijke dag. De Paashaas gaat rond in de huizen en tuinen en verstopt of strooit daar eitjes uit. Maar een haas is toch een zoogdier, nietwaar? Hoe komt die dan aan eitjes? Wel de Paashaas heeft op een tot nog toe onbekende schuilplaats een gigantische fabriek waar vele broers, zussen, neven, nichten, tantes, nonkels en vele vrienden werken om die o zo lekkere chocolade eitjes te fabriceren. In de fabriek werken ook voorproevers. Zij moeten na deze helse werkperiode minstens een maand het hazenpad kiezen om wat kilo’s af te vallen. Nadien kunnen zij terugkeren van het hazenpad en hun weer voorbereiden op het jaar nadien. Tevens werken er ook alchemistenhazen die steeds trachten vernieuwende smaken op de markt te brengen. Zij voeren allerlei experimenten uit met chocolade en hopen zo het lekkerste en mooiste paaseitje te produceren. In de fabriek zijn ze gelukkig en leven ze allemaal in harmonie met elkaar. Daarmee dat die eitjes zo goed smaken, net zoals onze spaghettisaus!

 

Dag Paaskonijntjes!

 

We hebben vele van jullie zien smullen van de spaghetti en daar zijn wij blij om! Deze maand verbroederen we met die stoere Joengelen op 11 april om te gaan zwemmen. We spreken af om 14u aan het lokaal om nadien te vertrekken naar het zwembad in Overijse. We zouden hier wel beroep willen doen op de goede wil van jullie ouders om ons allen naar daar te vervoeren en terug. Moest je als ouder kunnen rijden, mag dit laten weten aan Woody! De tweede activiteit vindt plaats op 25 april en wat we dan gaan doen, houden we nog als verrassing. Alsook dan zal het van 14u tot 17u activiteit zijn.

 

saluutjes!!         
Lies & Woody

 

 

Dag kornuiten!

 

Vonden jullie de spaghetti ook zo lekker? Wij zeker en vast wel! Voor de eerste activiteit van de maand gaan we samen met de Snuffeltjes zwemmen. We spreken om 14u af aan het lokaal en zijn omstreeks 17u terug. We vragen wel aan de ouders of zij chauffeur kunnen spelen. Indien dat mogelijk is, mag je aan Woody iets laten weten. De 2de activiteit is een verrassingsactiviteit op 25 april van 14u tot 17u.

 

Ronny, Kwabbe & Dino

 

B. Barry’s!

 

De examens zijn voor vele gedaan joepiieee!! En dat vieren we op 4 april van 14u tem 17u met paaseieren rapen! Uiteraard in een aparte Jokri stijl ;) hihihi ^^ Als tweede activiteit gaan we ervoor zorgen dat jullie genoeg lichaamsbeweging krijgen tijdens de vakantie door te gaan sporten op 11 april van 14u tem 17u, uiteraard weer à la JoKri ;)

 

Dikke zoenen!
Bonjos & Pansjos

 

Preikes,

 

WIJ GAAN OP WEEKEND !!! JOEHOEW !!!! De inschrijvingen zijn afgesloten. Verdere informatie volgt nog van ons op gepaste tijden. Wat we wel al kunnen verklappen, is dat het doorgaat van 17 tem 19 april.      
 

It’s going to be LEGEN.. wait for it, DARY!          
B².

 

Beste oldies,

 

April staat voor de deur en dat gaat niet ongemerkt voorbij. Deze maand gaat Den Ouwen Tijd GA door op 24 april vanaf 21u. De good old days zullen boven komen. Wie verkleed komt als iemand van uit de jaren 70, 80 of 90 krijgt een gratis drankje. Vertel het verder aan alle feestbeesten in Moorsel.

Toedels!             
Lien

er zijn er geen

Archief