Krantje Maart 2015

 

Howdie people!

 

Laat ons eens beginnen met een terugblik op het ledenweekend! Man man man, wat een weekend. De barry’s die elke avond moesten roddelen vooraleer ze in slaap kunnen vallen. Die joengelen die op een of andere tocht zijn gegaan en vooral geen kattekwaad uitgehaald hebben en de snuffeltjes die in een vreemde taal communiceerden met elkaar. Een geluk dat de fourage voor enige stabiliteit zorgde in het dagschema. De buiken werden goed gevuld met lekker eten, al had Zara het eventjes moeilijk om te eten zoals een normaal persoon dat doet. ;)

Niet alleen het eten van de fourage ging vlot naar binnen. Blijkbaar ook snoep, veel snoep, te veel snoep! Tijdens de siësta rook de hele gang naar zoete brol. Al vonden sommige leiders dat niet zo erg, zolang ze af en toe ook een snoepje kregen van hun geliefde leden.      
Wat valt er nog zoal te vertellen? Ahja, de Lopjes die flink hun best hebben gedaan en Tom en Woody die een keer niet met elkaar aan het vechten waren, maar samen streden tegen de Bange Barry’s. Ze zullen het misschien niet toegeven, maar ze waren echt wel bang de zaterdagvoormiddag. Dan geven we nog deze prachtige selfie mee, genomen tijdens het oprijden. Kortom, het was een geslaagd weekend! De leiding kijkt al uit naar het volgende, alsook naar het kamp!   

 

Maart brengt de lente met zich mee. Binnenkort ontluikt moeder natuur vanuit een slaapachtige toestand. Mooie bloemen kleuren de velden en tuinen. Vele amfibieën komen uit hun winterslaap en gaan op zoek naar een geschikte vijver om er te spelen en kindjes op te voeden. Trekvogels verlaten het warme zuiden en keren terug naar het nu opgewarmde noorden. Vogeltjes fluiten een vrolijk wijsje en de schaapjes grazen en lachen in de wei. Het klinkt als muziek van Strauss in de oren.

En weet je wat er als muziek van Tsjaikovski in de oren klinkt? ‘Spaghettiavond!!!!!!!!!’ Dat is warempel toch een mooi woord. Net zoals ‘poeha’, ‘potsierlijk’ en ‘bombastisch’ prachtige woorden zijn. Bij het horen of lezen van ‘spaghettiavond’, komt het water je al in de mond, wordt er voor 25% maagzuur gesecreteerd en droom je van een mooi diep bord gevuld met heerlijke slierten, overgoten met een lekkere rode saus. Om af te werken nog wat kaas erboven op en eventueel wat tabasco. Dit, dames en heren, kan je terugvinden op 21 maart in de parochiezaal van Moorsel. Dan zullen heerlijke geuren, gelach en plezier de ruimte vullen.

 

We sluiten deze inleiding af met een weetje over iemand van de leiding. Natuurlijk gaan we niet verklappen om wie het gaat. Hij of zij heeft het vele jaren stil kunnen houden, maar nu klapt de redactie uit de biecht. Iemand van het 11 koppige leidingsteam worstelt vaak met een angst. Hij of zij heeft namelijk ichtyofobie. Wil je weten wie, zoek het zelf maar uit. J

 

Dag snollebollekes

 

Het weekend was op en top! Alsook maart zal dit zijn. Zondag 8 maart gaan we schaatsen met de andere jeugdbewegingen van Tervuren. We spreken om 8u af aan het lokaal. We vragen je wel om 5 euro mee te brengen waardoor je mee op de bus kan en mee kan gaan schaatsen. Vergeet zeker je handschoenen niet!! Rond 12u hopen we terug te zijn aan het lokaal. De tweede activiteit vindt plaats op zaterdag 14 maart. We gaan dan spaghettikaarten verkopen voor de spaghettiavond die een week later plaatsvindt.

 

Gruuuten!!       
Liejn! & Woody

 

Dag kapoenen

 

Wat een geslaagd weekend ! Volgend jaar zal het even leuk of leuker zijn. Zondag 8 maart gaan we schaatsen met de andere jeugdbewegingen van Tervuren. We spreken af om 8u aan het lokaal en komen rond 12u terug. Breng aub 5 euro mee en vergeet je handschoenen niet.
De tweede activiteit deze maand  zal plaatsvinden op 14 maart van 14u tem 17u. We gaan in Moorsel rond om spaghettikaarten te verkopen. De week nadien is het spaghettiavond !!!!! eeeeeeejjjjj!!!!


Ronny, Kwabbe & Dino

 

Boys and girls

 

14 maart zien we jullie graag van 14u tem 17u aan het lokaal. Wat we gaan doen, awel een goei dorpsspel met de nodige portie sjnol. Hihihi et wordt weer op en top! Als tweede meeten we me elkaar op 21 maart tijdens de spaghettiavond. We gaan nog ne shiftenlijst in samenspraak met jullie opstellen. Als derde hebbe we een boodschap voor de 3de en 4de middelbaarBarry’s. Wij gaan in tenten slapen op kamp! Meer info volgt snel door ons.              

 

De Pansj & Den Bonji

 

Preikes,

 

Wij spreken af op zaterdag 14 maart om 17u op het De Somerplein (ook wel gekend als ‘Het Foch’) in Leuven. Op het programma staat kuieren, een melkske drinken en om 20u gaan we bowlen tot 22u! Het bowlen en twee drankjes zullen op kosten van de JoKri zijn. Voor de rest moet je zelf in je geldbuidel tasten.

 

Yo, de balle!     
B².

 

Beste oldies,

Een echte klassieker in maart, namelijk de SpaggeGA. Deze gaat door op vrijdag de 20ste vanaf 21u in het lokaal. Uiteraard zie ik jullie ook graag de dag erna op de spaghettiavond.

Tot dan!             
Lien

Zaterdag 21 maart is het onze jaarlijkse spaghettiavond! Kom vanaf 17u gezellig een spaghetti of koude schotel eten in de parochiezaal van Moorsel.

Archief