Krantje Oktober 2015

Nu het verlaten van de startblokken achter de rug is, kunnen we ons krachtig inzetten voor JoKriMo. De maand oktober viel reeds de deur binnen en zal zeker en vast de moeite waard zijn. Kijk maar naar de barry’s, die zijn zelfs op weekend en met de fiets dan nog wel. Hopelijk zijn ze op hun bestemming geraakt, aangezien ze zelf de weg moesten zoeken. De andere groepen zullen ongetwijfeld ook leuke interessante activiteiten tegemoet gaan! Hopelijk net zo interessant als twee historische gebeurtenissen die afgelopen maand plaatsvonden. 28 september, omstreeks 02u00 prijkte Luna nog hoog aan de hemel. Haar witgele gloed verlichtte het aardse oppervlak. Maarrrrrrrr, naarmate de tijd verstreek, kwam de supermaan in de schaduw van de aarde staan. De eclips ging van start. Hoe sterker de verduistering , hoe roder de maan werd. Deze rode maan, ook wel bloedmaan genoemd, zorgde voor een prachtig spektakel. Jazeker, ook de redactie is hiervoor opgestaan en moest en zou dit natuurfenomeen met ogen aanschouwen. De redactie vertoefde op dat moment in Leuven.Evenals de Pansj was niet in staat zijn curiositeit te bedwingen en de Colla zag ze toen hij naar het werk reed. Moest dit fenomeen nu op het eind van deze maand gebeurd zijn met Halloween, dan zou het plaatje perfect geweest zijn. Het zou een Halloween om nooit meer te vergeten zijn geweest. Nu was het weliswaar een maandagochtend om nooit meer te vergeten. De tweede gebeurtenis kreeg mogelijks wereldwijd nog meer aandacht dan de eerste. NASA, ‘National Aeronautics and Space Administration’, kondigde een persconferentie aan waar ze groot nieuws zouden verkondigen! Zo gezegd, zo gedaan. Op de rode planeet, beter gekend als Mars, zou op een bepaald moment vloeibaar water gestroomd hebben. Dit op zich is al een gigantische ontdekking, maar er werd ook leven op Mars gesignaleerd (zie foto hiernaast). Wie weet wat ze nog gaan ontdekken op Mars. Deze geweldige inleiding sluiten we af met een gedicht. Een gedicht van de hand van een landgenoot. De heer Guido Pieter Theodorus Josephus Gezelle, een Brugse poëet en priester wist de pen te hanteren. Het gedicht heet ‘Beziet die boze katte’. Geniet er in stilte van.

 

Beziet die boze katte, hoe zij nalijks nijpt heure ogen toe. Nu mijdt u, muiske meest van al: die blende katte u pakken zal! Het muiske en ha’ geen acht en het, in een-twee-drie, is opgefret

 

Snuffeltje Snuffeltje Snuf

 

Dag prottekes,

Wij hebben echt genoten van de eerste activiteit en hopen dat jullie blijven komen, want jullie zijn toffe kindjes! Daarom organiseren we volgende maand een heus en super leuk bosspel en een quiz! Het bosspel gaat door op 17 oktober van 14u tem 17u, afspraak aan het lokaal. Doe best een lange broek aan om teken te vermijden. Op het einde van de maand gaan we quizzen, van 14u tem 17u op 31 oktober.

Studeer maar goed indien je wilt winnen.

 

Ciaokes!

Lili & Dino

 

Joengelen

 

Beste vedetten,

Na vorige maand flink wat gezocht te hebben is het deze maand tijd voor dezelfde activiteiten als de snuffies. Nuja, ‘dezelfde’ is niet helemaal waar, omdat wij voor jullie de lat hoger leggen! Op 17 oktober gaan we het bos onveilig maken. We spreken om 14u aan het lokaal af en zijn terug omstreeks 17u. Doe een lange broek aan om teken te vermijden. De tweede activiteit gaat door op 31 oktober van 14u tem 17u. Pijnig die hersens maar, want we gaan quizzen op hoog niveau en vermoedelijk ook op sjnol niveau!!

 

Salukes!
Yani, Ronny & Tokke

SMS Kastaars

 

Joe,

De GO-KART race was awesome en we hebbe een schone 1 ste en 2 de plaats te pakken!! Deze maand voorzien we een bosspel op 10 oktober van 14u tem 17u. Best een lange broek aan doen voor die bloedzuigende teken. Als 2 de act gaan we teambuilding shizzle uitvoeren. De kastaars moeten de hechtste groep van de Jokri worden, en dit op een ludieke manier uiteraard!;
Gegroet!    
Ambi, Kwabbe & Woody

 

 

Whatsapp Barry's

 

 

Dag soesjes!
Iedereen wist ongetwijfeld al dat we op weekend gingen en dit van 2 oktober tem 4 okt. We verzamelden om 18u aan het lokaal, hé Pansj!! De 2 de activiteit gaat door op 31 oktober. We gaan dan quizzen van 19u tem 21u30 en het wordt geen gewone quiz zene!

Ciaokes bye!! Pansj, Bonji & Dino

 

 

 

BOE!!     


Nu waren jullie verschoten hé. Neen?! Wacht dan maar af, want op de activiteit zal je wel anders piepen! Op vrijdag 30 oktober zal er een griezelig goede activiteit plaatsvinden van 21u tem 00u00. Spanneeeeeennndddd!!!

 

Tot dan griezels!           
B².

 

Gutentag,
De huidige economen hebben meer verstand dan de kapitalisten van vroeger. Al is de economie soms instabiel, hoop ik dat JoKriMo het goed blijft doen. Deze maand zal het de Beurs GA zijn op 30 oktober vanaf 21u. Wie verkleed komt in thema, krijgt een gratis drankje!!!

Karl Marx (& Lili & Bonji)

! ! Infobom ! !

1) Velen van jullie namen al deel aan minstens 1 kamp en hebben dus een mooie JoKriMo T-shirt in hun bezit. De leiding apprecieert het enorm moest je op een JoKriMo activiteit verschijnen in een dergelijke T-shirt. Het creëert een sterk en aangenaam groepsgevoel. Tip: schrijf je naam op het etiket. Dit kan altijd van pas komen, vooral tijdens een kamp.
2) Er werden enkele belangrijke data op de activiteitenkalender gezet!


Mis ze niet!

 

Archief