Krantje Januari 2015

 

Inleiding

 

Helloooooooooooowwwwwww,

 

Een nieuw jaar gaat van start. 2015 zal net zoals andere jaren voorbij vliegen, hopelijk met vele positieve gebeurtenissen. Nu ja, men zegt steeds dat er minpunten moeten zijn om van pluspunten te kunnen spreken. Of dit nodig is, daarvoor zouden we nog uren kunnen filosoferen, wat we weliswaar niet van plan zijn in deze gazettos. Er zou anders wel eens een heel saaie monoloog op papier kunnen ontstaan. Een epos van jewelste, had natuurlijk ook mogelijk geweest. We sloten 2014 goed af met het frietkot en een drankstand op de kerstmarkt in ons dorp, alsook met een heus kerstfeestje in de parochiezaal. Steeds weer een gezellige boel, ondersteund door een werklustige leidingsploeg, overgoten met een enorme appreciatie van de leden en sympathisanten. Hopelijk kan dit vrij uniek fenomeen ook in 2015 doorgetrokken worden. Het zal niet lang duren voor we dit te weten komen. 10 januari verplaatsen we de JoKriMoritaanse mentaliteit naar een veld beneden in Moorsel om zo het dorp te verwarmen met een mooi en groot vuur. Deze jaarlijks terugkerende kerstboomverbranding behoort tot het cultureel Moorsels erfgoed. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind en laat Thor zich niet te veel zien. Bacchus daarentegen, mag wel ten tonele verschijnen. Met de kerstboomverbranding wordt het jaar hoogstwaarschijnlijk goed ingezet en zal het nadien alleen maar beter gaan.

Met de komst van een nieuw jaar houden de mensen zichzelf vaak voor de gek met goede voornemens. Stoppen met roken, vermageren, sporten, ‘Het Verdriet van België’ lezen, geld sparen, ... Sommigen nemen hun voornemens au sérieux en werken ze ook af. Anderen zeggen zo maar wat en kijken er nadien niet meer naar om. Ach wat maakt het uit. Adem, doe waar je u goed bij voelt, respecteer en wees vergevingsgezind. Dit in combinatie met een goede gezondheid zal 2015 tot een topjaar maken. Wat zouden nu passende JoKriMovoornemens zijn? Eens denken... JoKriMo neemt zich voor om net zoals andere jaren de leden op de eerste plaatst te zetten, na de leiding uiteraard. Een tweede voornemen zou zijn ervoor te zorgen dat de leden na elke activiteit met vuile kleren naar huis komen.

De leiding heeft ook persoonlijke voornemens. El Pansjo neemt zich voor om gedurende het kamp zich niet te wassen. Hij hoopt zo zijn natuurlijke weerstand de lucht in te jagen. Lien neemt zich voor om het cadeau dat ze op het kerstfeestje gekregen heeft, te koelen alvorens te nuttigen. ‘Obviously’ nemen de Lopjes zich voor om alles in functie van JoKriMo te stellen, om zo een goede indruk te maken op de medeleiders, maar vooral op de Lop-verantwoordelijke. kwabbe, de Lop-verantwoordelijke dus, neemt zich voor om met ijzeren vuist de lopjes aan te pakken en ze te drillen tot ze marionetten zijn. Bé, Belle en de fourage nemen zich voor om te minderen wat betreft bendevorming en samenzweringen. Er staan namelijk serieuze straffen op het plegen van bovengenoemde feiten. Bonji zal dit jaar trachten een vis aan te raken zonder pipi in zijn broekje te doen van de schrik. Net zoals Bonji heeft ook Ronny een vreemd voornemen. Ze zal de kleur blauw dit jaar zo veel mogelijk vermijden. Snappen wie snappen kan, de redactie kan er alvast geen eind aan vastknopen. Dino deed nogal mysterieus omtrent zijn voornemens. De redactie vermoedt dat het te maken heeft met buikspieroefeningen. Woody heeft geen voornemens maar een wens, of eerder een hoopvolle gedachte. Als schrijver van deze gazettos hoopt hij dat de leiding/fourage geen opstand voert vanwege het gezwans en gezwets hij nu weer in de gazettos heeft gezet.

 

Dag troetelbeertjes,

 

Jullie leiding zit met moeilijke examens deze maand en daardoor vallen de activiteiten eens wat anders. Vrijdag 16 januari hebben we filmavond. We starten vanaf 18u30 (zorg dat je gegeten hebt) en omstreeks 21u30 mogen jullie naar huis om daar je bedje in te kruipen.
De tweede activiteit gaat door op zaterdag 24 januari van 14u tem 17u. Dan gaan we jullie hersenen eens laten werken tijdens een leuke quiz!

 

Tot dan!!            
Liejn! & Woody

 

Bonjour

 

We vliegen er in, patat! 2015 zal voor jullie starten met een filmavond. Deze gaat door op zaterdag 17 januari van 18u30 tem 21u.           
Als tweede activiteit gaan we het SuperMario spel spelen. Hopelijk zijn jullie aanwezig want het gaat weer bangelijk worden! Dit gaat door op 24januari van 14u tot 17u.


Toedels!
Ronny, Kwabbe & Dino

 

Ej bro’s en bra’s

 

De feestdage ware wrsnlk op en top voor iedereen. Wel, januari wordt ook op en top. Op 10 januari verwachte wij ulle om 9u aant lokaal om dan me den tractor kerstbomen op te halen. We lasse een middagpauze in vanaf 12u30 tem 13u30 om nadien er weer in te vliegen. Da wordt echt trop chill me ulle. De 2de act zal doorgn op 24 januari van 14 tem 17u. We gaan met zijn allen zwemmen! Hiervoor vragen we wel om 2 euro mee te nemen. Als de mama of papa zou willen rijden, mogen ze dat aan Tom laten weten.

 

Ciaokes bye !! De Pansj & Den Bonji

 

Preikoppen der JoKriMo

 

Man man man, wat een geslaagde kerstmarkt voor JoKriMo. Bedankt voor jullie inzet! Daarmee sloten we 2014 zeker goed af. Om 2015 goed in te zetten dan, steken we de handen uit de mouwen en gaan we op 10 januari vanaf 14u het veld klaarzetten voor de kerstboomverbranding. Na dit hard labeur kunnen jullie genieten van een gezellige avond.

               
Ciaokes,
B².

 

Dag Iedereeeeeeeeeeeeeeeen            
 

Een nieuw jaar staat voor de deur! Wij gaan dat dan ook vieren. Kom allemaal zaterdag 10 januari naar de kerstboom-verbranding. Het zal de place 2 be zijn in Moorsel en omstreken. Een groot vuur, jenever, gluhwein en goede sfeer zullen de avond domineren.

 

Tot binnenkort,              
Lien

 

1) Op 10 januari verwachten wij iedereen op onze jaarlijkse kerstboomverbranding. Kom vanaf 18u een gezellige sfeer opsnuiven en verwarm je aan ons groot vuur. Deze gebeurtenis vindt plaats beneden in Moorsel op een stukje veld. ’s Ochtends toeren we rond om kerstbomen op te halen. Leg dus de avond ervoor of in de vroege ochtend je boom buiten zodat wij deze kunnen oppikken en nadien verbranden.

 

2) Vanaf februari zal alle info omtrent ledenweekend verschijnen.

Archief