Krantje September 2014


Voorwoord

Afgelopen jaar waren de kwartaalcijfers nog nooit zo hoog. Het krantje rolde veelvuldig van de persen en bracht ontelbaar veel lezers op de hoogte van wat er gaande was binnen de kartonnen JoKriMomuren. De krantenfabriek leverde prachtig werk. Dit jaar neem ik Bé’s redactierol over en zal trachten even afgewerkte producten af te leveren. Geniet er alvast van!

Woody

Inleiding

Misschien kreeg u ze al eens te zien, maar misschien ook niet. Onze infobrochure waarin allerlei nuttige zaken staan omtrent onze eigenste jeugdbeweging, is vrij formeel van aard, wat op zich niet slecht is. De nieuwelingen moeten namelijk een goede indruk krijgen en weten waar ze aan beginnen. In die brochure wordt er bewust informatie achtergehouden over de leiding, maar het is tijd dat de waarheid aan het licht komt. Naar mijn mening mogen jullie wel wat meer weten over hen. Zij zijn tenslotte diegenen die aan de touwtjes trekken.
Laat ons beginnen met de Snuffeltjesleiding, Lien en Woody. Hun echte namen zijn respectievelijk Ophelia en Wouter. Ophelia houdt van de Snuffeltjes. Ze voelt zich er goed thuis en begrijpt ook steeds de wartaal dat die bengels soms uitslaan. Woody daarentegen, wordt er in feite zot van en gedraagt zich er soms ook naar. Indien Ophelia hem dan niet opsluit in de kast, stookt hij de echte Snuffeltjes op tot het uithalen van kattenkwaad. Op elk ander moment is hij een crème van een jongen. Vermoedelijk zou elke ouder wel graag een zoon als hem hebben. Opgewekt, behulpzaam en vriendelijk zijn enkele van de kenmerken die je bij hem kan plaatsen.
Ronny, Kwabbe en Dino zijn het Joengelenteam. Ronny, met als bijnaam Rani, is echt een bezige bij. Voortdurend is ze in de weer voor iedereen en alleman. Ronny studeerde afgelopen schooljaar af en begint deze maand aan haar job bij NASA. Zij zal binnenkort op de maan te zien zijn, in een blits roos ruimtepak. Vanop de maan zal zij wervelende beats horen, geproduceerd door Kwabbe. Als DJ verdient hij een schamele €5000 per maand. Wie in contact komt met zijn kunst, want dat is het wel, zal er nooit meer genoeg van krijgen. Naast zijn DJ leventje is Lander ook nog eens profvoetballer. Na overleg besliste de redactie om zijn maandloon als voetballer niet te publiceren. Anders worden vermoedelijk onze gemeentelijke subsidies geschrapt. Alsook Dino mag niet klagen. Deze slungelige reus verdient naar het schijnt 2x meer als Kwabbe met het hacken van internationale bedrijven. Niemand kent Dino’s echte naam. Hij is een echt onderwereldfiguur waar je liever niet in contact mee komt. Nu dit alles aan het licht werd gebracht, is het duidelijk dat de Joengelen het niet beter hadden kunnen treffen.
De Barry’s hebben wel wat te klagen. De Pansj en Bonji zijn een nogal excentriek duo, dat je vermoedelijk nergens anders terugvindt. Bonji alias Gerard, zit op dit eigenste moment hoogstwaarschijnlijk in het buitenland voor een geheime missie. Het buitenland is eigenlijk zijn thuisland. Tom de Pansj mist zijn BFF dan heel erg en treurt vaak stiekem in een donker hoekje. Gelukkig zien ze elkaar tijdens de Barry-activiteiten. Dit euforisch wederzien zorgt ervoor dat alles dan ontspoord. De Barry’s weten niet wat hun te wachten staat.
Als laatste komen we bij het fenomeen B². Bé en Boefff, de anciens van de leiding, nemen dit jaar samen de Preikes onderhanden. Er spelen zich al knotsgekke gewaagde ideeën af in hun extreem gesynchroniseerde breinen. Hierdoor zouden ze al graag een oproep doen aan de ouders om een pot met geld in te zamelen voor als de Preikes in de gevangenis belanden. Met die vrije giften kunnen ze dan hopelijk hun vrijheid kopen.
Nu je deze feiten verwerkt hebt, zie je in dat er geen betere plaats als JoKriMo bestaat. Stuk voor stuk bekwame leiders. We voelen ons wel verplicht om te melden dat er dit jaar 2 nieuwelingen bijkomen. Naar verluidt zijn Ambi en Johnny echt locoloco, waardoor de toekomst van JoKriMo toch op wankele benen staat. Als laatste geven we ook even mee dat Woody soms echt dikke sjnol uitkraamt of opschrijft. Men weze gewaarschuwd.

 

Tekening Snuffeltjes

Dag donzige troeteldiertjes,

Missen jullie het kamp nog steeds? Wij wel alleszins. Maar ja, de vakantie is gedaan en het school begint terug. Dan is het natuurlijk moeilijk om een kamp te organiseren hé. Gelukkig bestaan er nog zaterdagen voor JoKriMo-activiteiten. Zaterdag de 13de verwachten we jullie om 19u in de polyvalente zaal van de Steenberg voor de kampvideo. Het einduur hangt een beetje af van hoeveel reclame er zal uitgezonden worden tijdens de voorstelling.
Zaterdag de 20ste zal de 2de activiteit plaatsvinden. We gaan met jullie een groot kennismakingspel spelen, zodat we elkaar aan het begin van het jaar wat beter leren kennen. Afspraak om 14u aan het lokaal en omstreeks 17u mogen jullie terug naar huis.

Tot dan!
Liejn! & Woody

Brief Joengelen

Beste doorbijters,

Na zo’n rustige maand augustus, pikken we de draad terug op in verband met JoKriMo. Het belooft een spetterend jaar voor jullie te worden. We starten zaterdag 13 september met het uitzenden van de kampvideo. Jullie zijn welkom vanaf 19u, in de polyvalente zaal van de Steenberg.
Als 2de activiteit presenteren we jullie: Het Nieuwe Startspel! Sta op 27 september om 14u klaar aan het lokaal voor een start van jewelste! Tegen 17u zal de activiteit afgelopen zijn.

Salukes!
Ronny, Kwabbe & Dino

SMS Barry's
 

Hey yoloswekkers,

 

Na zo’n heftig kamp en een maandje rust, ist weer es tijd om der in te vliegen gelijk zot. As 1ste act vant jaar verwelkome we jullie op de kampvideovoorstelling. Deze gaat dr op zat 13 sept vanaf 19u. Kom af zoda we nog wa leuke herinneringen kunne oprakelen. Pas op, dit vindt plaats in de polyvalente zaal van de Steenberg. De 2de activiteit is al wa heftiger. We gn namelk racen tege andere jeugdbewegingen van Tervuren in een GO-KART! We laten jullie nog iets weten omtrent uur van samenkomst.
 

xoxo,
Panch & Bonji

Mail Preikes

Beste Preikes,

Deze maand staan er 2 activiteiten op het programma voor jullie. De 13e zenden we op big screen de kampvideo uit in de polyvalente zaal van de Steenberg. Omstreeks 19u gaan de deuren voor u open.
De 2
de activiteit zal doorgaan op 26 september. Uiteraard wisten jullie dit al, want jullie hebben allemaal gezichtsboek. Toch nog even een beknopte samenvatting: om 20u aan het lokaal. Het einduur? Wel, je weet hoe da gaat met droppings …

groetjes van jullie B²

Telefoon Oldies

Dag menne, Jake hier aan de telefoon. Misschien wisten jullie het al, maar dit jaar staat Lien garant voor die maandelijkse Gezellige Avonden. Ze vroeg mij om iedereen eens te telefoneren en in te lichten dat ze start met een KAMP-GA. We grijpen eens terug naar het verleden, maar houden ons toch ook nog vast aan het heden dankzij het beluisteren van kampliedjes. Begeef je dus op 19 september naar het JoKriMolokaal. Vanaf 21u ben je daar welkom en kan je die beentjes eens goed los gooien.

kussie kussie,
Jake (& Lien)

! ! Belangrijke boodschappen van algemeen nut ! !

1) Aan het begin van het jaar is het toch niet onbelangrijk om (opnieuw) lid te worden van JoKriMo. Deze administratieve noodzaak zal ervoor zorgen dat je verzekerd bent, een krantje krijgt en deel kan nemen aan de JoKriMoritaanse levensstijl. Voor op kamp te mogen geldt nog wel een extra regeltje. We verwachten dat je 50% van de activiteiten aanwezig bent. Alsook zal je in ruil voor je inschrijving een gepersonaliseerde lidkaart in handen krijgen. Onderstaande instructies zouden moeten volstaan om je in te schrijven.

  1. - Ga naar onze mooie website jokrimo.be, klik op ‘inschrijven’ en nadien op ‘inschrijven voor JoKriMo’.

  2. - Vul al de gevraagde gegevens in.

  3. - Finaliseer de online inschrijving

  4. - Vergeet niet om €10 euro te storten op het rekeningnummer BE36 7340 3371 4781.

  5. Nu ben je volledig ingeschreven en wacht je een mooie toekomst, tenminste voor dit jaar. 

2) Tijdens de kampvideovoorstelling zullen de gevonden voorwerpen van op kamp uitgestald worden. Moest je zelf spullen van iemand anders op miraculeuze wijze in je valies gevonden hebben, breng deze dan zeker mee.

Archief