Krantje Mei 2014

 

Begin

 

De kracht van het woord

 

Lieve lezers, het is tijd dat ik hier het een en het ander uit de doeken ga doen.

Jullie lezen maandelijks het krantje en nog veel andere snol. Het lezen van al die zaken heeft een impact op je leven, je brein, je gemoedstoestand enz.

Er zijn positieve en negatieve ‘schrijfselen’. Je kan het een beetje vergelijken met positieve en negatieve vetten waar sommige mensen als de dood voor zijn van het verkeerde in hun lijf te krijgen.

Woorden kunnen minstens even gevaarlijk zijn, ze komen immers aan in je ziel keer op keer.

Lees daarom de rest van de inleiding als een echte blokker want het kan je verdere levensloop bepalen. Men weze gewaarschuwd! De mannen zijn er nu twee waard…de vrouwen hebben hiervoor geen waarschuwing nodig.

 

Situatieschets

De weerman heeft schitterende temperaturen aangekondigd voor het weekend. Daardoor krijg je al gauw zin om een uitgebreide bbq thuis te houden in de tuin. Je ‘mankeert’ niet en smst al je vrienden dat ze zeer welkom zijn voor een hapje, drankje, gezellige babbel, roddeluurtje en nog zoveel meer van wat je blij maakt in het leven. Je snelt meteen naar de Aldi en de Renmans om er zeker van te zijn dat je voldoende eten en drinken kan bemachtigen om tijdens het weekend te nuttigen. Hierbij let je er vooral niet op dat een oud dametje hulp aan het zoeken is om het laatste pakje camembert van het bovenste rekje te halen. Integendeel, je kaapt het gewoon ongegeneerd weg onder haar neus zodat jouw gasten zeker niets te kort zouden komen. Flink gepakt en gezakt kom je thuis tot de vaststelling dat jouw gsm op je ligt te wachten met antwoord van al je vrienden…dat ze niet kunnen komen. Als puntje bij paaltje komt blijkt er ook nog hevig onweer uit onverwachtse hoek intrede te doen net de dag dat je de bbq gepland had.

 

Hieronder volgen mogelijke vervolgverhalen…

 

1.Drama

Het is nu wel duidelijk dat je geen vrienden hebt. Er zijn er een paar waarvan je zeker weet dat ze niets gepland hadden voor het weekend. Toch vinden die niets doen nog leuker dan naar jouw feestje komen. In de eerste plaats ben je heel boos. Je gooit al je aankopen op straat. Deze zouden toch sowieso slecht worden omdat je nooit zo’n hoeveelheid in je eentje naar binnen gewerkt krijgt. Je springt in de auto en rijdt er een paar keer overheen tot je de sossissen niet meer van de hamburgers kan onderscheiden. Daarna maakt de razernij plaats voor intens verdriet. Je beseft dat je uitspatting van zonet niets uitgehaald heeft. Je weet dat je de feiten niet kan omkeren. Jij denkt een bbq te houden en alles zit tegen, iedereen laat je zitten. Je beseft nu duidelijk dat je een nul bent…en je weent…en…  

 

2. Saai

Je vergeet gauw het hele initiatief en haalt je breiwerk boven. Dat is immers je favoriete hobby. Je bent er  al jong mee begonnen en het laat je niet los. Je mama, overgrootmoeder, bedovergrootmoeder en bedovergrootvader waren er ook door gepassioneerd. Het is ook zeer ontspannend, twee steken links, eentje rechts, een links, twee rechts, een fout, alles losmaken, opnieuw beginnen en dat alles steeds met de glimlach. Je bent blij want wol is je leven…en breien.

 

3. Absurd

Je stuurt de smsjes die je van je vrienden hebt gekregen door naar zomaar wat nummers die in je hoofd opkomen. Daarna besluit je van achterwaarts de trappen op de lopen met je aankopen om ze op de zolder te gaan leggen. Op zolder aangekomen maak je het potje préparé open en smeert er de muur links van de deur mee in. Uiteraard doe je dit niet met de volledige inhoud van het potje. Je bewaart nog net genoeg om in je hoofdkussen te stoppen zodat je kaak in de kom blijft. Je bent volop op dreef en hebt nog veel plezier met het opbakken van je bestek en het planten van kittens tot ’s morgens vroeg om vervolgens zeker niet te slapen…

 

Heb je gemerkt dat je gemoedstoestand verandert per genre?

Kies steeds teksten waar je je goed bij voelt. Zeg saaie artikels gedag en kijk vol spanning uit naar het volgende krantje!

 

Een voorlaatste hartige groet

 

Dag kleinsten maar dappersten!

 

In mei legt elke vogel een ei. Hopelijk heeft de paashaas bij jullie ook eitjes gelegd vorige maand? Wij hebben er veel gekregen! Eerst dachten we er nog te bewaren om aan jullie uit te delen maar ze waren zo lekker dat we ze zelf hebben naar binnengewerkt. Als jullie nog eitjes op overschot hebben thuis dan mogen jullie die natuurlijk wel aan jullie lieve leiding geven tijdens een van de volgende leuke activiteiten!

 

Graag willen wij op zaterdag 3 mei jullie sportiviteit testen. Dit wil niet alleen zeggen dat we gaan voetballen of hard lopen of tuimelen. We gaan er ook voor zorgen dat we leren in team werken, elkaar aan te moedigen, te genieten van wat een ander ook kan, want ook dat heet sportiviteit. Doe dus zeker iets aan waar je goed in kan bewegen. De sportactiviteit zal buiten plaats vinden van 14u tot 17u.

 

Als tweede activiteit hebben we weer sport uitgekozen. Willen jullie raden welke sport. Hier komen enkele tips: je moet je armen en je benen gebruiken voor deze sport, je wordt er nat van, je hebt een speciale outfit aan wanneer je deze sport beoefent. Is de euro gevallen? Ja! We gaan zwemmen.  De Joengelen gaan met ons mee. Het wordt dolle waterpret. Breng je zwemgerief mee alsook 3 euro. De rest van de inkom zal de kas van JoKriMo spijzen. Vraag aan mama of papa of zij willen helpen met het vervoer heen en/of terug naar het zwembad.

 

Spannende knuffels!

Rani: 0476 22 77 71

Lien: 0495 25 52 68

Woody: 0472 65 62 28

 

Joengelsonnen,

 

Zijn jullie al gebruind? Zo ja, komt het door de zon of door het eten van choco op een onorthodoxe manier? Wij zijn met de leiding op weekend geweest en dat was heel leuk. We hebben er inspiratie kunnen opdoen voor de eerstvolgende activiteit van de Joengelen. Lees er alles over in de volgende alinea!

 

Dit is de volgende alinea. Op zaterdag 10 mei verzamelen we om 14u aan het lokaal voor het vervolg van onze expeditie. Zorg ervoor dat jullie in topvorm zijn en lekker uitgeslapen want Expeditie Joegelson II is voor het sterkste ras op de aarde. (de Joengelen) Om 17u mogen jullie moe maar voldaan huiswaarts keren.

 

Omdat wij als leiding zeer ijverig zijn willen we jullie zo snel mogelijk terug zien. Kom daarom op zaterdag 17 mei reeds naar het lokaal. Willen jullie graag weten wat we gaan doen? Lees dan de derde alinea van het krantje van de Snuffeltjes!

 

Natte groetjes J

Tom: 0472 07 98 84

Kwabbe: 0477 92 21 39

Dino: 0497 38 48 29

 

Daar si, de bosshotters!

 

Zijn jullie wondes al genezen na de hevige valpartijen in den bos? Lunabal, zijn je schoenen en kleren moddervrij geraakt?

Hebben jullie nog interessantere sporten beoefend dan de sporten die wij gedaan hebben vorige maand? Nee? Dat dachten we al, dan is onze missie geslaagd. Op naar de volgende missies!

 

Op zaterdag 10 mei worden jullie om 14u aan het lokaal verwacht MET DE FIETS! Van daar trekken we samen naar het park van Tervuren alwaar wij een heus spel gaan spelen. Het spel zal gaan over praktijken die het daglicht niet mogen zien. We gaan hierover nog geen verdere info verschaffen want het krantje wordt via mail verstuurd en op de site gezet waaruit volgt dat de Chinezen en de Amerikanen en Russische spionnen het zeker gaan nalezen. We trachten terug te zijn aan het lokaal om 17u.

 

In de maand mei zijn er 5 zaterdagen dit jaar. Hadden jullie dit al opgemerkt? Wij wel! Op zaterdag 31 mei komen we samen voor onze tweede activiteit. We gaan knutselen en niet zomaar wat. Kom om 14u naar het lokaal en zorg ervoor dat je gereedschap bij hebt om mee te bricoleren. Dit wil zeggen schroevendraaiers, vijzen, bouten, houten planken, boren, verf, penselen, enz. Wie de gereedschapskoffer van de mama niet mag lenen, geen nood, kom toch maar helpen ‘knutselen’. Wat niet gebruikt wordt van materiaal neem je na de activiteit mee naar huis. Het geknutselde wordt eigendom van JoKriMo.

 

Zo, dat was weer een hele kluif…happen maar!

 

Bonji: 0477 25 33 60

Belle: 0499 23 58 31

Bé: 0485 84 63 41 

 

Britten, Noord-Koreanen,

 

Na de geweldige spierpijnen die we jullie bezorgd hebben gaan we over naar een rustigere activiteit. Op vrijdag 9 mei worden jullie vanaf 19u verwacht in het lokaal voor een gezelschapsspelletjesavond. Wie verkleed komt als gezelschapsspel krijgt een gratis drankje.

EN ROEPT ZO NI! ER LEZEN LEDEN MEE!!!!!!

 

Tom: 0472 07 98 84

Dino: 0497 38 48 29

Bonji: 0477 25 33 60

 

 GROOT NIEUWS!

Deze maand zal de laatste GA van dit werkjaar plaatsvinden. Menig Oldie heeft er reeds naar uitgekeken en vrijdag 23 mei is het zover: Country-GA. Trekt jullie bottekes en cowboyhoeden aan want het zal er stevig aan toegaan.

B² moet en zal geschiedenis schrijven en jullie krijgen de eer hierin te delen. Welkom vanaf 21u! Leve B²!!!!

 

Kwabbelpagina

 

Beste JoKriMovietenaren,

 

Het is bijna tijd om op kamp te gaan.

Dit wil zeggen dat we weer een nieuwe shirt gaan laten maken.

Dit jaar willen wij jullie halvelings mee laten beslissen wat er op de shirts gedrukt zal worden.

Kies daarom uit onderstaande spreuken:

 

-1,2,3,4 hoedje van JoKriMo                                 - JoKriMo begin van het einde

-JoKriMo, niet zomaar een Mo                              - JoKriMo werkt

-JoKriMo, meer dan een auto                                - Kies verstandig, tand verskiesdig: JoKriMo

 

Wie denkt dat hij betere spreuken kan uit zijn mouw of broekspijp schudden mag deze steeds mailen naar de redactie.

Ook leuke tekeningen en dergelijke zijn welkom. Laat jullie volledig gaan.

Halen ze de tshirt niet, ze zullen toch verschijnen in het komende krantje.

 


’t Belangrijk stukske

 

Belangrijk

Lees de Kwabbelpagina.

 

Lidgeld

Wie lid wil worden voor het komende werkjaar mag 100 euro storten op rekeningnummer 230-0589591-45 met vermelding van de naam van het kind. Haha, grapje. Er valt deze maand niet zoveel belangrijks te vermelden dus was het logisch dat de witte pagina met sjnol opgevuld zou worden. Stort dus zeker geen 100 euro en ook al helemaal niet op dat rekeningnummer. We willen de penningmeester niet in verwarring brengen.

Archief