Krantje Maart 2014

 

Begin

Carnaval op z’n leidings...

 

Het was een feestelijke avond en iedereen was in zijn nopjes, vooral Sneeuwwitje. Zij had thuis, bij haar stoute stiefmoeder de Koningin, haar mooiste jurk aangetrokken, haar gezicht nog eens in een kom bloem gedoopt en was er dan stiekem vandoor gegaan naar het bal, het carnavalbal. (als er mensen zijn die zich nu afvragen of er in dit verhaal nog veel lange zinnen zullen voorkomen, het antwoord is toch wel redelijk wat) Daar aangekomen begon ze de aanwezige gasten wat te observeren. Nu ze eindelijk eens een avondje uit was wilde ze er zeker voor zorgen dat ze de avond met een leuke persoon zou kunnen beleven.

 

Sneeuwwitje zag hoe de Gelaarse Kat er bol in had van een Dinosaurus te stangen. De Kat klom vinnig langs de rug van de Dinosaurus, helemaal omhoog tot op zijn kop. Daar aangekomen trok hij één van zijn grote laarzen uit en hield die stevig tegen de snuit van de Dino gedrukt. Deze begon heftig te stampvoeten en dit was precies wat de Kat wilde. De Kat gilde het uit van plezier en gilde “Joepie Dino, geweldige rodeo!”. Het was duidelijk dat Sneeuwwitje voor geen van deze idiote figuren zou kiezen dus wendde ze haar blik af nog voor de Dino per ongeluk een klein konijntje plattrapte...

 

Wat verderop stond een Clown vriendelijk te glimlachen. Dit kon weleens wat worden. Sneeuwwitje vroeg de Clown ten dans. Dit had echter niet het verhoopte succes. De Clown trok Sneeuwwitje dicht tegen zijn gillet. Hierdoor drukte ze met haar gezicht tegen de bloem op zijn borst en werd ze pardoes kleddernat. Dit incidentje wilde ze nog wel vergeten maar het plattrappen van haar voeten door de veel te grote schoenen van de clown was er teveel aan.

 

In de hoek van de zaal zag Sneeuwwitje een zwarte panter zitten. Hij viel niet echt op maar eens ze hem in de gaten had was ze betoverd door zijn kracht. Ze werd naar hem toegezogen. Toen ze bij de Panter aankwam was ze verstomd door zijn prachtige glanzende vacht, zijn sportieve uiterlijk en zijn doordachte blik. De Panter sprak haar toe met wijze woorden. Hij had allang gezien dat zij op zoek was naar een goede partij en hij had de perfecte partner voor haar uitgekozen. Hij legde haar uit dat de Gorilla net zoals zij ook alleen was en op zoek naar een leuke partner.

 

Sneeuwwitje bedankte de Panter op gepaste wijze voor zijn hulp en stak de zaal over. Daar vond zij de Gorilla aan een paal. Hij was belletjes aan het blazen. Toen de Gorilla Sneeuwwitje in het oog kreeg begonnen zijn ronde belletjes de vorm van hartjes aan te nemen. Er plensde een belletje stuk in haar oog waardoor ze (ongewild?) knipoogde. De Gorilla verstijfde en viel van de paal, pardoes voor Sneeuwwitjes voeten op de grond. Ze giechelde en vond dit best schattig. Veel woorden waren er niet nodig. Dit was klaar als zonneschijn dat deze witte schoonheid perfect matchte met die zwarte aap. Ze omhelsden elkaar en dansten op één dal toen plots...

 

de Koningin, haar stiefmoeder, kwam binnengeschreden op een Struisvogel. De Koningin krijste dat Sneeuwwitje zich moest haasten naar huis om heel het huis op te blinken. Ze voegde er nog aan toe dat Sneeuwwitje niet veel zwarter kon worden van dit werk daar ze stevig had geknuffeld met die zwarte aap. Toen sloeg de Struisvogel op hol. Deze had immers lekkere kaasjes met een godendrankje zien staan aan de andere kant van de ruimte en was er als een pijl uit een boog naartoe gestoven. De Koningin had niet meer de tijd gehad om zich vast te klampen en viel op de grond. Door de slag viel er een Rat uit haar hoed. Sneeuwwitje begreep meteen wat er gebeurd was. Het was de Rat die bij hen in huis woonde. Hij had haar zeker zien vertrekken en had vervolgens alles verklikt aan de stiefmoeder. Iedereen ontevreden, iedereen leefde nog lang, maar helemaal niet zo gelukkig.

 

Dank aan de acteurs (in volgorde van verschijning)

 

Sneeuwwitje: LIEN            Clown: Bé                Koningin: Rani

Gelaarsde Kat: Belle          Panter: Kwabbe      Struisvogel: Bonji

Dinosaurus: Dino                Gorilla: Tom             Rat: Woody

 

In een leugen schuilt de waarheid

 

Hartige groet

 

 

Dag donzige kleintjes,

 

Februari is voorbijgevlogen. Ook maart zagen we vliegen maar die maand hebben we snel uit de lucht gegrepen omdat we er nog grote plannen in hadden. Naast jullie twee acvititeiten die hieronder beschreven gaan staan verwachten we jullie ook tijdens de spaghettiavond. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 22 maart in de parochiezaal. Vanaf 17u zullen wij lekkere spaghetti’s (en een paar andere gerechten en desserten verkopen) om wat centjes te verdienen voor de JoKriMokassa. Wat we die avond verdienen zal gebruikt worden om het kamp in de zomer mee te betalen. Genoeg reclame gemaakt, tijd om de andere activiteitjes aan te kondigen want de eerste staat zo goed als voor de deur.

 

Op zaterdag 8 maart verzamelen wij om 14u aan het lokaal samen met de Joengelen. We trekken er een namiddagje op uit om kaarten te verkopen voor de spaghettiavond. Zeg dus maar aan iedereen die je kent in Moorsel dat ze thuis blijven zodat zij de deur voor jullie kunnen open doen. Omstreeks 17u zullen we weer aan het lokaal staan met veel centjes en weinig kaartjes in onze zakken. De slimeriken onder ons hebben al meteen begrepen dat het aangeraden is van warm genoeg gekleed te zijn. Moest het regenen, dan komt een paraplu ook zeker van pas!

 

Onze tweede activiteit zal ook plaatsvinden in het dorp. Het is dan ook een dorpsspel! Gewoontegetrouw wordt iedereen om 14u op post verwacht aan het lokaal, wij zullen er ook zijn. Als het goed weer is mogen jullie in badpak komen. Dit is een grapje dus het is te hopen dat er geen mensen zijn die alleen de vorige zin lezen want dan gaan ze bibberen van de kou en wij van het lachen. Om 17u mogen jullie huiswaarts keren.

 

Veel JoKriMo dus veel plezier deze maand.

We kijken ernaar uit om jullie schattige wangetjes samen te knijpen.

 

KNUFFEL!

 

Joeng joeng joeng,


Dit gaan jullie nooit geloven... We gaan jullie trachten een overdosis JoKriMo toe te dienen. Dit door ervoor te zorgen dat jullie deze maand niet één, niet twee, maar drie keer activiteit hebben. De middelste activiteit is voor iedereen bedoeld. Ja, ook voor de mama’s, papa’s, nonkels, zussen, enz... Zaterdag 22 maart houden we onze jaarlijkse spaghettiavond in de parochiezaal. Vanaf 17u serveren de lekkerste spaghetti die er bestaat, lekkerder dan die van meneer Spaghetti zelfs! Met de opbrengst van die avond gaan we een deel kosten van het kamp betalen. Hoe meer mensen jullie kunnen overtuigen van te komen eten, hoe goedkoper jullie kamp in de zomer zal worden.

 

We willen echter niet tot dan wachten om jullie te zien. Er is weer een weekje voorbij na het supergeslaagde ledenweekend. Tijd om in actie te komen dus. Nu zaterdag 8 maart worden jullie om 14u aan het lokaal verwacht. Samen met de Snuffeltjes gaan we op pad om kaarten te verkopen voor de spaghettiavond. Omstreeks 17u zullen we weer aan het lokaal zijn. Zorg ervoor dat jullie er massaal bij kunnen zijn zodat de Snuffeltjes naar jullie kunnen opkijken en veel van jullie kunnen leren.

 

Tenslotte komen we een laatste keer samen in maart de op 29ste. Dit is wederom een zaterdag. Om 14u verzamelen we aan het lokaal voor Expeditie Joengelson episode 1. Wat zien wij daar? Rijzen er vraagtekens hoog boven jullie hoofden uit? Wij kunnen deze weer laten zakken als jullie komen kijken wat wij voor jullie in petto hebben. Het zal spannend worden, een beetje gevaarlijk, grappig, intens, avontuurlijk, nog nooit gezien, spektaculair...maar meer gaan we nog niet verklappen. Be there or be square zegt men weleens. Om 17u zwaaien wij jullie uit!

 

Ga in vrede dappere strijders!

Pagina niet beschikbaar

Deze pagina van het krantje is momenteel nog niet beschikbaar. Probeer later opnieuw

 

Fien, Kathleen, Cas, Colla en Thalie (en de rest van de preikes),

 

Bij deze laten wij jullie ruimschoots op voorhand weten wanneer jullie activiteit van deze maand plaats zal vinden. Aan het einde van de maand, de 29ste. Die avond gaan we een caféspel te Leuven spelen van 18u30 tot 23u. Naast deze schitterende vondst zouden we het fijn vinden indien jullie willen helpen met de spaghettiavond 22 maart. Ben je nog niet gecontacteerd en wil je graag helpen, laat het dan weten aan den Tom.

Kijk ook of jullie het preikesweekend al genoteerd hebben in jullie agenda...25-26-27 april.

 

Schone slapers,

 

Na het JoKriMokwartet, de slaapmutsen, het weerwolven, het ontroerende verhaal voor het slapen gaan, de lichtjes in de nacht, het ontbijt in het zonnetjes met vers geperst fruitsap+cava+eitjes+ zoveel meer is het tijd voor de volgende GA. Op vrijdag 21 maart is het spaghettiGA naar jaarlijkse gewoonte. Deze gaat om 22u van start. Zoals jullie al kunnen raden zal het niet zomaar een spaghettiGA zijn want deze is in handen van B²! Hahahahahahaha!!!

 

Leve B²

SPAGHETTIAVOND 22 MAART 17u!

Archief