Krantje December 2014

 

Dag lezers en lezeressen,

 

De laatste maand van het jaar 2014 gaat van start. Het kwik zakte al wat en de eerste sneeuwvlokjes dwarrelden al neer in ons Belgenlandje. De zon schijnt nog af en toe en ’s ochtends lijkt het gras vol diamantjes te liggen. Dit is een aanloop naar een prachtige maand. December kent heel wat leuke dagen. Laat ons beginnen met een dag, gewijd aan een oude man. Op 6 december is er een lieve goede man jarig. Deze kindervriend, Sinterklaas genaamd,  brengt dan veel lekkers en wat cadeautjes met zich mee om uit te delen aan de brave kindertjes. Vermits de Sint toch al wat ouder begint te worden, wordt hij geholpen door compleet gekke zwarte pieten. Zij zien zwart van door de schoorsteen te klimmen, dus kunnen we ze evengoed roetpieten noemen. Of doen we hier niet aan mee? Bij deze knechten zitten er toch enkele vijzen los en halen daardoor dolle fratsen uit. Gelukkig zitten er bij JokriMo geen stoute kindjes en krijgen zij dus hopelijk iets leuks en/of lekkers van Sinterklaas en zijn trouwe helpers.

Een betrouwbare bron wist de redactie te vertellen dat Bonji een roze eenhoorn gevraagd heeft aan de Sint. Dino zou graag een Thalie-replica krijgen omdat de echte sinds kort niet meer te verkrijgen is op de markt. Willem S. vroeg om een kriek. Blijkbaar is er tijdens de toneelvoorstelling iets gebeurd met Willem S. waardoor hij aan de Sint een kriek heeft gevraagd. Natuurlijk gaat de sint hem eerder ‘nen orangade’ geven in plaats van een kriek. We vermelden hier ook graag dat het toneel zeer goed was. Iedereen die mee was, heeft ervan genoten.  

De volgende belangrijke decemberdag ligt ook voor de hand. Jawel, op 21 december begint de winter. Bijgevolg is dit de kortste dag van het jaar, hier in België. Wie weet brengt de winter heel wat sneeuw met zich mee, waardoor we eindelijk terug sneeuwballen naar elkaar kunnen gooien en sneeuwsculpturen kunnen maken. Moest je geen ideeën hebben en je houdt van een uitdaging, dan kan je altijd het JoKriMologo in sneeuw maken. Maak er dan een foto van en stuur deze door naar de redactie.

Na de komst van de winter volgen de leukste decemberdagen. Kerstavond en kerstmis brengen een warme gloed binnen de woonkamers. Er wordt gefeest, gegeten en gelachen. Alsook passeert er een vriend van Sinterklaas, namelijk de Kerstman. Deze volslanke man brengt met zijn slede, voortgetrokken door rendieren, presentjes naar iedereen en alleman. Hij stopt deze in een grote rode kous of legt ze onder de kerstboom. Deze spar hoort nu eenmaal bij kerstmis. Alsook hier wist de betrouwbare bron ons nuttige informatie te geven. Kwabbe zou graag een zeer grote pot vol-au-vent hebben en een zekere Ronny vroeg om blauwe haarverf.

Een volgende belangrijke dag is 31 december, de laatste dag van het jaar. Deze dag is toch wel een heel speciale dag. Het is namelijk de dag waarop joengel Timon T. jarig is! Wat een feest is dat wel niet. Elk jaar krijgt hij voor zijn verjaardag cadeautjes, verjaardagswensen, kusjes en heel veel vuurwerk. Overal ter wereld wordt er voor hem vuurwerk afgestoken. Let wel op, vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Ohja, men telt ook af naar het nieuwe jaar maar dat is niet zo belangrijk als de verjaardag van Timon. 

 

Dag zoetstofjes,

 

Weer een nieuwe maand en dus ook nieuwe JoKriMo activiteiten. We willen niet te lang wachten en daarom komen we al samen op 6 december. We gaan ‘Snuffelkes tegen de ganzen’ spelen. We spreken om 14u af aan het lokaal. Omstreeks 17u is het gedaan. Moest er tegen dan al veel sneeuw gevallen zijn, dan veranderen wij de planning en gaan we in de sneeuw spelen.              
Op 28 december vindt de tweede activiteit plaats. Hierover meer bij 'mededelingen'.

 

Salutos!              
Liejn! & Woody

 

Howdie rakkers,

 

Warm die stembanden maar op, want op 6 december gaan we het sjnolpaleis spelen. We verzamelen om 14u aan het lokaal en zingen jullie vaarwel om 17u. Wie niet komt, die gaat iets missen. De 2de activiteit gaat door op 28 december. Info verderop bij 'mededelingen'.

 

Ugh!
Ronny, Kwabbe & Dino

 

SMS Barry's

Hey Bange Barry’s,

 

De dropping was te nijs en gelle ebt echt beweze da gelle Bange Barry’s zijt. Nu zijnt exames en jullie hebbe dus nood aan ontspanning. Daarom organisere we op 12 december een ‘verlossing van de examstress’ activiteit. Deze gaat door van 18u30 tem 21u30. Onze 2de activiteit gaat door op den 28ste. Zie bij 'mededelingen' voor meer info.

Slu!
De Pansj & Den Bonji

 

Beste kruisvaarders,

 

De kruiszoektocht was geslaagd maar een nieuwe maand ontluikt. Op 20 december gaan we frietjes bakken op de kerstmarkt in Moorsel. Vanaf 10u starten we met het schellen van de patatten. Breng je eigen patattenmes mee want die van de Jokri zijn bot. :p ’s Avonds om 17u opent het frietkot en gaan we bakken en serveren. Hiervoor zijn er shifters nodig! We contacteren jullie zodat we een degelijke shiftenlijst kunnen opstellen. Den 28ste is er ook iets. Dit lees je wat verder bij 'mededelingen'.

          
Ciaokes,

Hey gOldies,     


De laatste maand van het jaar belooft weer gezellig te worden. We wijken af van het patroon en verwachten jullie op de kerstmarkt die plaatsvindt rond de Steenberg op 20 december. Vanaf 21u ben je welkom aan een stand van JoKriMo. 

 

xxx Lien

 

1) Voor iedereen


In voorgaande stukjes is er sprake van een activiteit op 28 december. Deze gaat ieder van jullie aan. Het is namelijk JoKriMo’s kerstfeestje. Dit jaarlijkse feest gaat door in de parochiezaal van Moorsel. Alle leden (snuffeltjes, joengelen, barry’s en Preikes) worden om 13u in de parochiezaal verwacht om iets verrassends te beleven. Omstreeks 17u mogen de ouders afkomen voor het kerstdiner en een gezellige avond. Als de klok 21u slaat, is het feestje afgelopen. Leden en ouders keren dan huiswaarts. De leiding blijft om op te kuisen :p Belangrijk hiervoor is dat je je op voorhand inschrijft op onze site. Dit kan tot 27 december. Tevens vragen we aan iedere deelnemer €5 eurootjes mee te brengen of op voorhand te storten op ons rekeningnummer.

 

2) Op 20 december vindt er een kerstmarkt plaats in Moorsel rond de Steenberg. JoKriMo zal hier ook aanwezig zijn met lekkere frietjes. Kom dus zeker langs en beleef een gezellige avond.

 

3) Graag zien wij je verschijnen in een JoKriMo T-shirt tijdens de activiteiten.

 

4) Op 10 januari is het kerstboomverbranding. Moorselenaars, gooi dus zeker je kerstboom niet weg voor 10 januari. Hou hem nog even bij na nieuwjaar en dan wordt de kerstboomverbranding een groot succes.

Archief