Krantje Oktober 2014

 

Waaaaatttt???? September is al voorbij! Het gaat toch allemaal zo snel, net zoals het schrijven van deze inleiding. Nu ja, ons Miranda zei dat ook altijd hè: “Zoals jij inleidingen kan schrijven, ja zo kan jij inleidingen schrijven hé”. Boh! We wijken af van de essentiële zaken. Er moet hier dringend wat meer tekst verschijnen. Het klavier zal rap versleten zijn omdat ik moet toetsen want de touch werkt niet. Niets aan te doen. Laat ons beginnen met een van de meest besproken onderwerpen in de wereld. Er wordt over geklaagd en gezaagd, maar tevens ook gestoeft. Frank is een echte kenner, al is de concurrentie niet mals. Het is alomtegenwoordig en komt dus zowat elke dag aan bod. Op hetzelfde moment zijn er sommigen die vloeken en anderen die de hemel prijzen voor wat er zich boven hen afspeelt. Ook Sabine en Jill hebben er kaas van gegeten. Deze zware materie vormt een ideaal gespreksonderwerp gedurende onaangename stiltes. Jawel, dames en heren, we hebben het hier over het weer.
Die laatste septemberdagen kenden toch wat zonnestralen en hopelijk zal oktober zich niet laten doen. Volgens het Instituut voor Regenbogen en Zonneschijn (IRZ) zal oktober gekenmerkt worden door hier en daar wat stapelwolken, afgewisseld met brede opklaringen. Kortom, een vrij zachte en aangename temperatuur met lokale storingen. Dit klinkt misschien als muziek in de oren, maar ik vind dit niet leuk! Een oud gezegde vormt normaliter een krachtige en betrouwbare bron betreffende een bepaald gegeven. Eens snuisteren in de Googlebibliotheek en het volgende doomt op: ‘Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn; maar is hij nat en koel, ’t is van een zachte winter ’t voorgevoel’. Zorg dus dat je toch al wat begint te hamsteren wat betreft voedsel, want ik denk zo stilletjes in mijn hoofd dat de winter geen genade gaat kennen. Bij JoKriMo blijven we natuurlijk steeds positief en schrikken we dan ook niet van regen, hagel, sneeuw, tsunami’s of orkanen!  
Genoeg gepalaverd over het weer. Tijd voor iets nog belangrijkers. Hoeveel Samson & Gert verwijzingen zaten er in dit eerste deel van de inleiding verstopt? Juist! 6 maal werd er naar verwezen. Velen onder jullie weten dat we bij JoKriMo Samson & Gert hoog in het vaandel dragen. Zo zijn de Preikes enkele jaren gleden naar de Samson & Gert kerstshow geweest. Het was een onvergetelijke ervaring. Jammer genoeg bestaat er geen Halloweenshow, anders zouden de Preikes direct tickets gaan kopen. Natuurlijk kan Halloween nog steeds gevierd worden. Wat hiervoor zeker nodig is: een uitgeholde pompoen met een figuur/gezichtje in gesneden, enge kledij waar zelfs de onbevreesde Bonji schrik van heeft en vriendelijke mensen die snoepjes geven. Naar het schijnt is een zekere Nicolas G. een vrijgevig persoon en dus zeker een Halloweenbezoekje waard. Hieronder vind je enkele originele ideeën in verband met het http://3.bp.blogspot.com/-Z5jOfqR6t-k/TpoEOLN2kdI/AAAAAAAAAY4/8iVruK-jjaU/s1600/pumpkin_designs_2011.jpguithollen en omtoveren van pompoenen.

 

Of je kunt er ons logo in kerven, het misschien wat schrikwekkend maken en er dan een foto van nemen. Stuur deze foto door en wij plaatsen hem op de site en gezichtsboek!
Tot zover deze uiterst nuttige inleiding. Op naar de activiteiten beste lezer.

Dag schatjes van patatjes,

 

September was nog maar het begin, tijd voor het echte werk. Bij JoKriMo zal je vaak in het bos spelen, wat super leuk is. Al van jongs af aan zal je het heerlijk vinden om het bos te verkennen en er spannende of grappige activiteiten te beleven. Zaterdag 4 oktober verwachten we jullie om 14u aan het lokaal. Tegen 17u zijn we uitgespeeld en mogen jullie terug naar huis. Lange broek is aangeraden vanwege de teken die in het bos leven.   
De tweede activiteit zal een beetje rustiger van aard zijn. We gaan knutselen! We zien jullie op 18 maart omstreeks 14u tot 17u.


Jow!     
Liejn! & Woody

 

Gegroet rakkers,

 

In het begin van deze maand geven we jullie nog wat rust, maar op 18 oktober vliegen we er weer stevig in met een heus bosspel. De activiteit gaat door vanaf 14u tot en met 17u. Aangepaste kledij voor je te beschermen tegen teken kan van pas komen.       
Vermits we jullie conditie wat willen bijschaven, zullen we op 25 oktober sporten. Wat voor sport? Binnensport met daarbij een reis- rond-de-wereld-spel. Net zoals het bosspel, spreken we af om 14u aan het lokaal en zeggen we je vaarwel omstreeks 17u.

 

Ciaokes!
Ronny, Kwabbe & Dino

 

Hey coolio’s,

De Go-Kartrace was awesome me ulle. Zo veel plezier da we gemkt hebbe. En schoon prijze da wij in de pocket hebbe shteke nu! In oktober wordt het alleen mr beter! We starte me een goei bosspel op 11 oktober. Weet da er in het bos teken zitten. Bijkomstig zullen we een recordpoging ondernemen om met zo veel mogelijk Barry’s aanwezig te zijn in den bos.       
De 25ste oktober zult gelle ulle brein nodig hebbe. Ne goeie kwis staat ulle te wachten. Beide activiteiten duren van 14u tem 17u. Samenkomst steeds aan ons lokaal.    

           
De Panch & den Bonji  (die een record op hun naam willen)

 

Beste Preikes,

Vermoedelijk kampen jullie nog steeds met hevige spierpijnen na die vermoeiende dropping. Geen nood, deze maand voorzien we een rustigere activiteit. Op 4 oktober houden we een filmavond. Deze voorstelling vindt plaats in het lokaal en de deuren openen om 20u30. Het belooft een gezellige bedoening te worden, zeker als jullie allemaal aanwezig zijn.  

Tot dan actievelingen,       
B².

Beste Oldies,   

 
Lien weet nog steeds niet hoe ze zo’n oud geval moet gebruiken om te telefoneren. Vandaar dat ze het deze maand aan mij vroeg. Ikzelf wens anoniem te blijven. Blijkbaar heeft Lien voor jullie iets strafs in petto deze maand. Grijp iets vast om te steunen of zet je eventjes neer, want deze maand is het tijd voor de Ranzige GA. Wat hier allemaal bij komt kijken houdt Lien nog verborgen, maar het belooft de moeite waard te worden. Kom af en toon dat je niet bang bent van ‘ranzigheid’. Deze GA vindt plaats op vrijdag 17 oktober en begint om 21u.      

 

Ranzige groeten,            
Anoniempje (& Lien)

 

De raad van KwabbenDJ

 

Redactie: “KwabbenDJ, hoe voed je het best een kind op?”

 

KwabbenDJ : “Een kind opvoeden is als een banaan eten bij kaarslicht. Heel lekker, ma je ziet niet veel. Het is immers zo dat fruit eten ook danig gezond is, dat men terdege en dus ook, derhalve genoeg vitaminen binnenkrijgt. Dat, beste redacteur Woody, is toch een heet hangijzer dat schromelijk onderschat wordt bij de schoolgaande jeugd. Dus zolang er maar bananen en kaarsen zijn, is een kind opvoeden een fluitje van een cent. Dag he!”

 

! ! Belangrijke boodschappen van algemeen nut ! !

 

1) Proficiat lezer! Vermits u dit allemaal kan lezen, bent u reeds ingeschreven in JoKriMo. Moest de betaling eventueel nog niet gebeurd zijn, gelieve dit dan ook af te handelen. Wij danken u alvast op voorhand. We vermelden nog even dat het hier om 10 euro gaat, te storten op het rekeningnummer BE36 7340 3371 4781.

 

2) Velen van jullie namen al deel aan minstens 1 kamp en hebben dus een mooie JoKriMo T-shirt in hun bezit. De leiding apprecieert het enorm moest je op een JoKriMo activiteit verschijnen in dergelijke T-shirt. Het creëert een sterk en aangenaam groepsgevoel. Tip: schrijf je naam op het etiket. Dit kan altijd van pas komen, vooral tijdens een kamp. 

Archief