Krantje Januari 2014

deze versie van de inleiding is een collectorsitem en wordt via de pers en via mail verspreid

 

Snuffeltjes, Snuffeltjes, lieve knuffeltjes,

 

Het nieuwe jaar is van start gegaan en we zijn jullie nog steeds niet beu gezien. Ons goed voornemen  is van er nog meer lappen op te geven samen met jullie. We zijn benieuwd wie zijn nieuwjaarsbrief nog van buiten zal kennen tegen de eerste activiteit. Wie zin heeft mag natuurlijk altijd voor de leiding ook een nieuwjaarsbrief schrijven.

 

Op zaterdag 25 januari verzamelen we gewoontegetrouw om 14u aan het lokaal voor een namiddag vol dolle pret! We gaan gezellig knutselen. Wat we gaan maken is nog een verrassing. Zal het een auto zijn? Of een hele grote wc-rol? Misschien een dinosaurus die echt kan wandelen en brullen? Kom allen kijken. Om 17u zal ons prachtig knutselproduct klaar zijn. Yes!

 

Een week later reeds willen we jullie dicht bij ons hebben. We gaan op VRIJDAG 31 januari film kijken van 18u tot 2u  in het lokaal. Zorg er daarom voor dat je zeker gezellig gemutst bent zodat het een leuke boel wordt zo opeen gepakt in de zetels.

 

We keken uit naar 2014 en  nu naar jullie!

Liefs

 

Rani: 0476 22 77 71

Lien: 0495 25 52 68

Woody: 0472 65 62 28

 

Joeng Joeng Joeng,

 

Wat was het kerstfeestje van de JoKriMo leuk. Veel leuker dan alle familiefeestjes waar we naartoe zijn moeten gaan. Bij JoKriMo konden we immers genieten van de aanwezigheid van vele vriendjes en van een heuse musical! Jullie zijn zo’n sterren. Daar zijn wij fier op! Wij willen ook graag sterren zijn, sterleidingen. Daarom hebben wij ons beste hersentje voorgezet om leuke activiteiten uit te dokteren deze maand.

 

Op zaterdag 11 januari organiseren we onze jaarlijkse kerstboomverbranding op het veld rechtover het kerkhof. Daar zijn jullie welkom vanaf 17u of 18u.

 

Hou 18 januari en 25 januari vrij in jullie nieuwe agenda van 2014. Vooral de namiddagen van 14u tot 17u zouden wij jullie graag tot bij ons willen lokken. Wij hopen  nog steeds op een sneeuwlawine van hier tot in Tokio. Als deze hoop vervuld wordt zullen wij overgaan tot een megasneeuwballengevecht. Wees er dus op voorbereid dat je langs alle kanten aangevallen zal kunnen worden.

Als er geen sneeuw ligt voorzien wij een leuke film. Deze film zal zorgvuldig en op maat uitgekozen worden.

 

Welgemikte groeten!

 

Tom: 0472 07 98 84

Kwabbe: 0477 92 21 39

Dino: 0497 38 48 29

 

 

Drie koningen, twintig Barry’s,

 

Bij deze willen we jullie drie welluidende zoenen geven voor het nieuwe jaar. Wie deze live wilt hebben moet er maar stiekem achter vragen bij één of andere Barryshake J.

 

Na een deugddoende vakantie is het tijd om de handen  uit de broekzakken te steken. Op zaterdag 11 januari worden jullie om 9u aan het lokaal verwacht. Wie te laat is riskeert van de camion te missen. Een hele dag zullen we ons inzetten voor het wel en wee van de jeugdbeweging. Dit zal zich vertalen in het ophalen van kerstbomen. Zorg ervoor dat jullie heel dik ingeduffeld zijn, vooral de mensen die niet gewoon zijn van hard te werken. Op 12u sturen we jullie naar huis om te gaan eten. We spreken dan ook een uur af om in de namiddag de rest van de bomen op te gaan halen. Meestal is dit rond 13u. Als alle bomen opgepikt zijn mogen jullie beschikken. Dank u!

 

Twee weken later, zoals het een goede JoKriMoplanning betaamt gaan we nogmaals een poging doen om te gaan muurklimmen. We verzamelen om 14u aan het lokaal en trachten omstreeks 17u terug te zijn. Omdat wij graag genoeg musketons en harnassen willen huren om jullie degelijk te kunnen beveiligen vragen we 5eurotjes.

 

Uit de kluiten gewassen mannekes en vrouwkes, tot dan he…

 

Bonji: 0477 25 33 60

Belle: 0499 23 58 31

Bé: 0485 84 63 41 

 

BESTE PREIKES, DOET ULLE OGEN GOED OPEN WANT HIER GAAT HET WEER OVER IN KLEINSCHRIFT MET BELANGRIJKE INFORMATIE:

Op zaterdag 11 januari is het kerstboomverbranding. Graag willen wij rekenen op jullie medewerking in de namiddag om het veld klaar te zetten. Ook ’s avonds kunnen wij nog helpende handen gebruiken. Meer info volgt nog.

Hou het weekend van 24-25-26 april vrij want dan gaan we ervoor!

Tot nader order nuchtere groeten

 

Tom: 0472 07 98 84

Dino: 0497 38 48 29

Bonji: 0477 25 33 60

 

 

Broeders en zusters,

Als die aanspreking u bekend in de oren klinkt dan was u een gelukkige pater of non in ons midden bij de bruine bieren-GA. Wie er niet was heeft helaas niet mee kunnen genieten van zangstondes, een megakaasschotel, lekker bieren waaronder Westvleteren, GA zonder “toogtoog”, eigen recipiëntenkeuze,een tent in het lokaal, een degustatieronde, enz…

 

Wil u in het vervolg ook kunnen delen in blije herinneringen, kom langs, ook al ben je ‘ouder’. Deze maand kerstboomverbranding 11 januari!!!!

Leve B²!


 

KERSTBOOMVERBRANDING

 

Op zaterdag 11 januari (bijna dus) organiseren we onze jaarlijkse kerstboomverbranding. Dit jaar zal deze plaats vinden op het veld rechtover het kerkhof, ook wel beter gekend als het veld achter den apotheek beneden in Moorsel. We trachten rond 17u of 18u de eerste boom in brand te steken.

Wij kunnen jullie hulp gebruiken Helpen doe je door je kerstboom vanaf 9u op je stoep te zetten. We nemen alleen echte kerstbomen mee. Bezit je er zelf geen, vraag dan aan je buren dat zij hun boom buiten zetten of ga er eentje halen in de naburige gemeenten. Hoe meer bomen, hoe meer warmte.

 

 

De Fietser

 

‘Alle beetjes helpen, zei de mug en ze plaste in de zee!’ dacht ik bij mezelf. Dit omdat het kalf reeds verdronken was en dus de koe verdriet had. Vandaar dat ik meteen van de koe een mug heb gemaakt, want is het niet zo dat de mug de moeder is van de porseleinwinkel? Afijn, over koetjes en kalfjes gesproken, had ik graag enkele hoogtepunten uit vorig jaar opgerakeld.

Zo was er die keer dat ik goed gemutst en blij gezind door de gezellige straatjes van het niet minder pittoreske Leuvense kuierde met de handen in de broekzakken. Alles leek uitstekend toen er ineens een Nederlands uitziende man op de fiets passeerde, tot deze begon te zwalpen en met fiets en heel de santenboetiek de Dijle in reed. Uiteraard wou ik deze man meteen redden, doch door een pietluttig accidentje eerder op het jaar, was het zwemmen mij onmogelijk. Het lot stond aan mijn kant! Er kwam er net een Toyota voorbij met daarin een gezette 57 jarige dame. Ik schraapte m’n moed bijeen, deed de Toyota stoppen en smeet derhalve de dame in het water. Gelukkig was de Nederlands uitziende man een goede zwemmer, en slaagde deze erin de vrouw  tijdig op het droge te krijgen.
‘Mijn naam is Bonji’, zei de man, ‘en ik ben uitbater van een porseleinwinkel’. ‘Dezelfde als die van de mug?’ vroeg ik. ‘Dezelfde’, antwoorde Bonji, want dat was zijn naam. ‘Tenminste, als die mug een Dino was’. ‘Een Dino? Ik dacht dat als Dino’s niet thuis waren, de muizen op tafel gingen dansen?’ vroeg ik verbaasd. ‘Neen, het is zo dat als de Pansj van huis is, de ratten op tafel dansen’ , deelde Bonji mede.
‘Wat wonderlijk allemaal,’ dacht ik, schudde de man een hand met het gevoel dat ik een vriend voor het leven had gemaakt.
Nu ik terugdenk aan dit wonderbaarlijk avontuur, ben ik alleen maar benieuwd naar wat 2014 ons zal brengen.
Gelukkige wensen en een beste nieuwjaar,
 

Kwabbe

Archief