Krantje September 2013

 

Begin

 

Beste JoKriMovietenaren en zij die het nog zullen worden,

 

Laten we meteen met de deur in huis vallen:

Belle is weer zwanger, Kwabbe stapt onverwachts uit de leiding en de Snuffeltjes en de Joengelen gaan weer samengevoegd worden tot één grote groep. Hoe en waarom dit allemaal zo gekomen is kan u hieronder in een perfect uitleggende verwoording terugvinden.

 

Belle is weer zwanger

Zoals jullie allen ongetwijfeld wel weten is Belle de eerste keer mama geworden op 6 december 2012. Dit was ondanks de timing toch een zeer gelukkig moment in haar leven. Eindelijk kon ze echt vastpakken wat zij maandenlang van op een afstand had moeten liefkozen. Het gelukzalige gevoel van mama worden daar kunnen alleen echte mama’s echt over meespreken. Dat zijn dan ook meteen de lezers die zonet heftig ja geknikt hebben. Om dat gelukzalige gevoel opnieuw te beleven is het ideaal van opnieuw te bevallen. Dusdoende heeft Belle beslist van nog een broertje/zusje voor Roxanne op de wereld te zetten. C’est simple comme bonjour.

 

Kwabbe stapt onverwachts uit de leiding

Dit zal vooral een schok zijn voor de lezers onder jullie die heel graag met Kwabbe aan sport deden. Hij was als het ware de beste voetballer die JoKriMo ooit gekend heeft. Net die passie zorgt ervoor dat hij niet meer in de leiding kan staan. In de loop van komende week zal dit nieuws ook in de grote gazetten verschijnen. Kwabbe zal in de plaats van Z.Bakkali bij de Rode Duivels de kwalificatiematch tegen Schotland spelen komende vrijdag. Voor diegenen die hem graag op groot scherm bezig willen zien is de Steenberg een ideale locatie. We willen Kwabbe bij deze dan ook uitvoerig bedanken voor al die jaren van trouwe steun, de onvervalste grappen, de sportiviteit, de feestjes enz. Het ga je goed! C’est simple comme bonjour.

 

De Snuffeltjes en de Joengelen gaan weer samengevoegd worden

Deze alinea vergt niet zo heel veel uitleg eigenlijk. De Snuffeltjes zijn de kids van het eerste tot en met het derde leerjaar. De Joengelen zijn die van het vierde tot en met het zesde leerjaar. Daaruit volgt dat de Snuffeltjes van het derde leerjaar en de Joengelen van het vierde leerjaar slechts één jaar verschillen in leeftijd. De groepen samenvoegen is dus een geweldig idee. Wat hebben die leeftijdsklassen ermee te maken? Niets! Wél het feit dat er slechts 7 mensen in leiding staan nu Kwabbe ons vers verlaten heeft. Het is dus logisch dat we weer groepen gaan samenvoegen om de leiding evenwichtig en verantwoord te verdelen over de groepen.

 

Lieve lezers. Hebben jullie alles geloofd wat hierboven geschreven is? Dan spijt het me ten zeerste want dat was niet de bedoeling. Bij deze wil ik jullie er dan ook van vergewissen dat ik het niet meer zal doen, dingen schrijven die (niet helemaal) waar zijn. Belle is (bij mijn weten) niet zwanger, Kwabbe blijft volgens mijn laatste betrouwbare bron nog enkele jaren in leiding en de Snuffeltjes zouden de Snuffeltjes toch niet als we daar een bende Joengelen zouden bij plakken . De verdeling van de leiding kunnen jullie binnenkort terug vinden op onze nieuwe site jokrimo.be en in onze gloednieuwe informatiebrochure.

 

Waarom als jullie al het vorige geloofden zou God niet bestaan?

 

Hartige groet

 

Snuffeltjes

 

Dag zachte Snuffies,

 

Wij zijn zeer blij dat  het nieuwe schooljaar van start gaat want dit wil zeggen dat we jullie weer vaker gaan kunnen zien. Dit jaar staan er knotsgekke activiteiten, waarbij we geweldige konijnensprongen kunnen maken, op het programma. Hop naar de eerste activiteit!

 

In juli gingen we op kamp en velen onder jullie waren erbij. We hebben enkele geweldige momenten kunnen filmen. Van alle kleine stukjes hebben we één grote film gemaakt. Deze film mogen jullie komen bekijken in het lokaal op zaterdag 7 september. Jullie mogen iedereen meebrengen die zin heeft om mee te komen genieten: mama, papa, oma, vriendjes,… Je mag binnen vanaf 19u en om 19u30 start de voorstelling!

 

Omdat er vele nieuwe gezichtjes onder jullie gaan zijn (daarom niet allemaal plastisch gechirurgeerd) willen we iedereen beter leren kennen tijdens onze tweede activiteit. Hoe kan dit beter verlopen dan met kennismakingsspelletjes? Kom allemaal op zaterdag 21 september om 14u naar het lokaal. Na drie uurtjes zullen we elkaar van binnen en van buiten kennen en kunnen jullie naar huis gaan om 17u.

 

We hopen jullie allemaal snel te kunnen knuffelen!

 

Rani: 0476 22 77 71

Lien: 0495 25 52 68

Woody: 0472 65 62 28

 

Joe de mannééé,

 

Zijn jullie er net als ons even klaar voor om er een serieuze lap op te geven dit jaar? We horen er daar al enkelen juichen! Dat wij veruit de leukste groep zijn van de JoKriMo dat wisten jullie al. Bij het begin van het werkjaar hebben we de kans om dit ook kenbaar te maken aan de rest van de wereld. Hoe? Lees maar snel verder.

 

Op zaterdag 7 september 2013 worden jullie verwelkomd in het lokaal vanaf 19u. Een half uurtje later zal de kampdvd vertoond worden. Heel veel kunnen we nog niet verklappen van deze film maar we willen toch wel zeggen dat jullie er heel goed op staan.

Wil je een dvd kopen? Breng dan 5 eurotjes mee. J

 

Twee weken later houden we een nog nooit geziene we-vliegen-erin-activiteit. Omdat dit de eerste keer is dat dit georganiseerd wordt kunnen jullie nog niet weten hoe dit zal gaan. We verwachten dus met deze geweldige titel eenieders nieuwsgierigheid opgewekt te hebben zodat jullie er zeker allemaal bij zullen zijn. Bovendien gaan de Snuffeltjes dan ook aan het lokaal vertoeven en kunnen we hen laten zien in wat voor een coole groep zij terecht gaan komen binnen enkele jaren.

 

Boelalaboemborra!

 

Tom: 0472 07 98 84

Kwabbe: 0477 92 21 39

Dino: 0497 38 48 29

 

Dag Harry Potterfans!

 

Het kamp is ‘door’, de vakantie intussen ook. Dat is allemaal zeer goed nieuws want dat impliceert meteen dat het nieuwe werkjaar van start gaat! Dit jaar zullen jullie in het gareel gehouden worden door Team B. Dit betekent dat jullie het beste jaar aller tijden gaan beleven. Voor de rest hebben we geen dikke nek hoor…

 

Op zaterdag 7 september 2013 zijn jullie welkom in het lokaal vanaf 19u. Nadat jullie hoffelijk jullie plaatsje vooraan bij het scherm ingeleverd zullen hebben aan een schattige Snuffel of een kreupele ouder zal een half uurtje later de kampdvd in gang gezet worden. Kom nagenieten van die schone zomertijd en breng 5 eurotjes mee indien je de dvd wil bestellen.

 

Onze tweede activiteit is een nog nooit geziene activiteit bij de JoKriMo. Ze is vers uitgevonden en daarmee ook een schot in de roos! Op zatedag 28 september verwachten wij dat jullie net als wijzelf afzakken naar het lokaal om 10u30. Dit uur is zo gekozen omdat we samen gaan brunchen en spelletjes spelen rond tafel. Mama en papa zeggen waarschijnlijk weleens (en terecht) dat er aan tafel niet gespeeld mag worden. Wij lappen deze regel met graagte voor één keer aan onze laarzen. Om 13u mogen jullie weer beschikken! Ohja, zorg ervoor dat jullie stembanden gesmeerd zijn en dat er plaats in jullie magen is.

 

Barry! Dude!

 

Bonji: 0477 25 33 60

Belle: 0499 23 58 31

Bé: 0485 84 63 41 

 

Wel hallo daar allemaal! Wij zijn verheugd dat wij met een versterkt team jullie dit jaar uitputten gaan mogen. Onze eerste activiteit is al meteen een actieve. Op zondag 15 september gaan we van 14u tot 17u het park van Tervuren onveilig maken. Als jullie braaf zijn krijgen jullie later nog meer praktische informatie.

 

Geinige groetekes!

 

Tom: 0472 07 98 84

Dino: 0497 38 48 29

Bonji: 0477 25 33 60

 

Beste oudlingen der JoKriMo, beste slimmeriken en wijze grijzen,

Wij zijn verheugd jullie te mogen melden dat wij voor jullie ‘leeuwen’ geworpen zijn. Graag willen wij tegemoet komen aan jullie wensen en dit gaan wij doen door jullie keer op keer, maand op maand een schitterende GA te bezorgen. We gaan van start op vrijdag 20 september om 21u met onze animatie-GA. Wie iemand meebrengt die nog nooit naar een GA geweest is (16+) krijgt een drankje gratis. Ook de personen die in september verjaren en lid zijn van de JoKriMo willen wij graag een natje aanbieden. Hou jullie mails in de gaten want ook via die weg zullen we interessante info verspreiden. Tot feests!

Belle en Bé

 

’t Belangrijk stukske

 

Inschrijvingen

Wij eisen met klem dat iedereen: groot en klein, jong en oud, dik en dun zich inschrijven voor dit werkjaar!!! Mopje! Wij vragen jullie zeer nederig en beleefd of jullie ook deel willen uitmaken van deze geweldige jeugdbeweging die JoKriMo heet? Is het antwoord volmondig of zelfs maar halfmondig ‘ja’, schrijf je dan in via de site van JoKriMo. Indien je dit niet kan mag je ook je gegevens noteren en aan iemand van de leiding afgeven. Hij/zij zal het dan voor je invullen op de site. Ook vragen wij een kleine bijdrage van 10 euro per persoon zodat je verzekerd bent tijdens de activiteiten. Daar bovenop krijg je een mooie lidkaart en dit geweldige krantje er bovenop!

Jullie gulle giften mogen gestort worden op 734-0337147-81.

 

Ons nieuwe lokaal

Wij krijgen een nieuw lokaal. Dit zal gebouwd worden achter de Steenberg. Met een beetje heel veel chance kunnen we er één van de volgende jaren onze intrek in nemen.

Archief