Krantje Mei 2013

 

Ouderschap, wat kan dat zwaar zijn?

 

Ouder zijn, een product van echte liefde. Het is een echt wonder dat er uit twee mensen een nieuw mensje wordt geboren. Je eigen vlees en bloed kunnen aanschouwen en er maar niet genoeg van krijgen. Telkens weer herken je je partner en jezelf. Soms is het echt opvallend en gaat het over die zeer opvallende grote neus,  die prachtige rij tanden, of rood haar. Soms is het echt onopvallend, een bepaalde blik bij het staren naar de zonsondergang, een onbewuste tic die af en toe tevoorschijn springt, woorden die je ooit zelf uitsprak.

Wanneer je ervoor gekozen hebt om kindjes te hebben, dan kan je niet meteen al wat volgt overzien en in de hand hebben. Het is zoals trouwen, je wordt verondersteld voor je oogappel(s) te zorgen in goede en in slechte tijden. Een dagje rusten komt er maar zelden bij kijken. Zelfs al gaat je ‘kid’ de deur uit om ergens te gaan logeren, dan nog voel je je als ouder verantwoordelijk. Gaat hij/zij het wel leuk vinden? Wat zou hij/zij nu aan het doen zijn? Gsm dicht bij de hand want je weet maar nooit…

Als goede ouder probeer je altijd het beste uit de kast te halen. Niet altijd met het verhoopte resultaat als gevolg. Soms ben je een hele dag aan het werken, zwoegen en zweten, van links naar rechts, van hot naar her, om dan te moeten horen ’s avonds: “Ik vind het niet lekker wat er op mijn bord ligt. Ik lust het niet. Dat eet ik niet op hoor.” Spring dan maar eens niet uit je strakke vel J.

 

Moeder natuur, moeder van allen en van alles en van velen. Wij en alles in de natuur zijn het product van haar liefde. Haar eigen vlees en bloed. Soms is het echt opvallend hoe wij op haar gelijken:blauwe ogen zo blauw als de zee, vlasblond haar dat doet denken aan korenvelden, een bruine tint zoals de vruchtbare grond. Soms is het onopvallend, dan herkennen we haar: in een zucht van genot zoals de wind, in de frisheid van ideeën die doen denken aan vers gras, in het ruziën zoals bliksem en donder. Toen moeder natuur in samenspraak met God ervoor gekozen heeft om ons allemaal op de wereld te zetten dan kon ze nog niet alles voorzien wat zou gebeuren. Toch beloofde ze om voor ons te zorgen, in goede en in slechte tijden. Het is zeer druk voor haar. Een dagje rusten zitten er maar zeer zelden in. Zelfs als we het goed hebben houdt zij een oogje in het zeil om erover te waken dat wij gelukkig zouden zijn.

Als goede moeder probeert zij altijd het beste uit de kast te halen. Niet altijd met het verhoopte resultaat als gevolg. Zij is altijd in weer en wind om ervoor te zorgen dat wij kunnen bestaan. Zij schenkt ons de prachtigste vruchten, oneindig mooie natuurlandschappen, warmte en verfrissing, antwoorden op al onze vragen maar…

Moeder natuur haar kinderen, wij, brengen haar in verwarring. Wij roepen allemaal dooreen om zon, om regen, wij hakken en boren verwoed in alles wat we maar tegenkomen, we doen niet alleen haar pijn maar ook elkaar en aan het einde van de rit klagen we dan over haar. Waar is de lente? Waar is de zon? Bijna maar ik denk dat ze weldra zullen komen. Gun moeder natuur af en toe wat rust en wees dankbaar met de vruchten die zij ondanks onze koppigheid nog steeds met een overvloed van liefde aan ons schenkt.

Warme groetjes

 

 

Allerliefste Snuffeltjes

De maand april was waarschijnlijk weer 1 vol grappen en grollen en een geweldig paasfeest maar nu is het tijd voor mei J.

In mei zijn er weer 2 geweldig leuke activiteiten. We beginnen meteen met een beetje sport. We verwachten jullie 18 mei aan het lokaal om 14u en jullie ouders mogen jullie komen halen om 17u. Uiteraard is het de bedoeling dat jullie sportieve kledij aantrekken en dat jullie sportieve gedachten meebrengen.

De 2e activiteit zal doorgaan op 25 mei. Jullie zijn welkom aan het lokaal van 14u tot 17u. Wat we zullen doen is een verrassing J. Wat we wel kunnen verklappen is dat Rani deze verrassing voor ons in petto heeft dus het belooft groots te worden!

Wij zien jullie dan !!

Kusjes Dino en Lien en ook eentje van Rani

Dino: 0497/38.48.29.

Lien:  0495/25.52.68

 

 

Dag mannen  en vrouwen natuurlijk ook.

De maand april was wat regenachtig en toch hebben we ons geweldig geamuseerd. Wat zijn wij toch een leuke bende!

Nu is het tijd om de maand mei in te vliegen. Trek jullie vleugels lekker strak aan want hier gaan we dan! Op 11 mei gaan we naar het park van Tervuren voor een geweldig parkspel. Dus kom naar het lokaal om 14u en breng je fiets zeker mee!!! Jullie zullen terug zijn om 17u.

De 2e activiteit is een verrassing en zal doorgaan aan, rond of in het lokaal van 19u tot 21u op 25 mei. Dus kom zeker af want het wordt super leuk.

Tot dan!

Dikke knuffel.

Tom, Bonji en Kwabbe

Tom: 0472/07.98.84

Bonji: 0477/25.33.60

Kwabbe: 0477/92.21.39         

    

 

 

Dag lieve maar Barryslechte koks ;),

Jullie hebben vorige maand bewezen dat er nog veel werk aan de winkel is om van jullie zelfstandige mensjes te maken. Daar gaan we ons nu eens lekker niet mee bezighouden si. We gaan jullie laten genieten van jullie jeugd zoals het echte Barry’s betaamd. Met de code die opgesteld werd in het achterhoofd gaan we een nieuwe maand tegemoet.

Menig Barry’s lieten weten dat ze komende zondag geen auto’s konden komen wassen. Mede daarom hebben we de jaarlijkse carwash verplaatst naar zondag 12 mei. We rekenen erop dat jullie massaal aanwezig zullen zijn van 10u tem 15u. De Barry’s die ECHT hun best doen mogen op kosten van JoKriMo een pakje fiet eten. Vuur elkaar aan want alle helpende handen zijn welkom om de kassa te spijzen voor onze activiteitjes.

Twee weken later, 25 mei, spreken we opnieuw af aan het lokaal maar deze keer om 14u pas. We gaan het mafte maffiosospel spelen! Omdat wijzelve van de leiding dit spel helemaal zelf uitgevonden hebben belooft het natuurlijk de max te zijn. Wij vragen met aandrang dat jullie stoere kledij aandoen die vuil mag worden. Om 17u zal ieder van jullie hopelijk nog leven en aan het lokaal wederkeren.

Dikke vuist!

Belle: 0499/23.58.31

Bé: 0485/84.63.41

 

 

Dag lieve Preikes die ik zo bemin,

Jullie werden reeds bestookt met menig mails van mijnentwegen. Om verwarring te voorkomen, hou gewoon rekening met de laatste mail die ik stuurde. Volgt er een nieuwe mail, delete dan de vorige, simple comme bonjour. Soit! Wie nog geen shift op zich genomen heeft voor zondag 12 mei, shame on jullie, er zijn er nog vrij J. Wij gaan lekkere frietjes bakken van 11u tot 15u. Wie meer info wilt omtrent het opzetten van het kot, het schillen van de patatjes, mijn schoenmaat, slecht één adres: Woodyos met de schattige …..

Adios amigos grandos!

Woody: 0472/65.62.28

 

 

Stokoude vrienden,

Ook deze maand willen wij jullie vergasten op een GA. Deze maand 30jaar JoKriMo-Ga op vrijdag 17 mei vanaf 21u.

Fien: 0496/72.18.02 en Joyce: 0472/36.47.08.

 

 

Frietkot+carwash

Reeds enkele jaren op rij mogen wij ervaren dat jullie het zeer fijn vinden van jullie auto te laten wassen en een lekker frietje te eten aan het lokaal op een zonovergoten zondagmiddag terwijl jullie er bakken geld voor neertellen. Omdat ook wij ons kunnen vinden in dit concept gaan wij lekker door met organiseren. Op zondag 12 mei gaat de carwash om 10u van start, het fritkot om 11u. Je auto aanmelden kan tot 14u zodat de Barry’s  zeker klaar zijn om 15u met het wassen van de cars. Om 15u hopen wij uitverkocht en uitgewassen te zijn. Tot dan trouwe tweevoeters!

 

Ontwerp!

Lieve allemaal van groot tot klein en klein tot groot. Zoals jullie wel weten laten wij ieder werkjaar een nieuwe tshirt drukken om op kamp te gaan. Wij zijn steeds op zoek naar leuke ideeën. Denk jij een origineel ontwerp te kunnen maken? Aarzel dan niet en stuur je ontwerp door naar ontwerp@jokrimo.be of drop het in onze brievenbus, of geef het af aan iemand van de leiding, of…als het maar terecht komt. De ontwerpen zijn welkom tot eind mei!

 

Kamp

Nogmaals willen wij vermelden dat wij op kamp gaan van 22 tem 31 juli. Spaar dus nog maar een flinke maand want volgende maand worden de inschrijvingen opengezet.

 

Archief