Krantje December 2013

 

Begin

 

Beste begripvolle JoKriMovietenaren,

 

Het einde van het jaar is in zicht. De kerstmarkten duiken als paddenstoelen uit de grond nog voor de Sint op bezoek is kunnen komen. We worden meegezogen in een stroom van collectieve gekheid die niet te onderdrukken schijnt. We plannen feestjes, vakanties, shopmomenten, familiereünies en noem maar op. Toch willen wij als Christelijke jeugdbeweging ook even stilstaan. Nee, niet voor de zoveelste keer bij de armoede in de wereld, dit is al vrij duidelijk geworden door de jaren heen. Wij willen stilstaan bij de fouten die wijzelf maken, de conflicten die wij teweeg brengen, de tweedracht die wij zaaien, de misplaatste gevoelens die wij opwekken enzovoort.

Daarom vragen wij vanuit de leiding om vergeving…

 

Voor de keren dat we jullie buitengezet hebben

We hebben jullie met de kampvideo buiten laten samenscholen om de dvd te kunnen bekijken. Nochtans waren alle aansluitingen op voorhand gecontroleerd geweest. Alles werkte iedere keer weer. Blijkbaar hebben we het een keertje te weinig nagekeken.

Jullie willen altijd nog uren blijven plakken na de activiteiten. Soms borstelen we jullie moedwillig buiten omdat wij nog andere afspraken hebben buiten JoKriMo. We zouden beter moeten weten en ons leven voor 100% aan JoKriMo wijden zodat jullie ook ten volle kunnen genieten van de geneugten van onze jeugdbeweging.

 

Voor de keren dat jullie naar huis willen

Hier willen wij in het bijzonder onze steun naar de ouders toe betuigen. Wij zijn ons ervan bewust dat wij conflicten veroorzaken op familiaal vlak. Geregeld merken wij dat leden zich tegen ouders keren omdat zij niet mee naar huis willen gaan omdat het zo leuk is geweest tijdens de activiteit. We beseffen ten volle dat we de activiteiten minder interessant moeten maken. Misschien is het een idee dat wij op bijscholing gaan bij andere jeugdbewegingen om te kijken hoe zij hun leden vlot op tijd naar huis gestuurd krijgen.

 

Voor die keren dat we de verkeerde film kozen

Wij willen vergiffenis vragen in het bijzonder aan de Barry’s vanuit de leiding van de Barry’s. Wij wilden jullie een geweldige klimnamiddag bezorgen te Hungaria te Leuven. Helaas werd er een Belgisch kampioenschap georganiseerd op hetzelfde moment. Wij hebben hen hiervoor reeds vergiffenis geschonken. Het noodplan waarmee wij op de proppen kwamen leek ideaal. Er speelde immers een film om 15u in de Kinepolis te Leuven. De trailer zag er zedig en niet gewelddadig uit en de film werd aanbevolen voor kijkers vanaf 12 jaar. Omdat wij de leden van 11 jaar oud niet thuis gelaten hebben, sorry. Ook nog vergiffenis voor de Sint- en Pietenfilm van vorig jaar (Ellen).

 

Voor de keren dat jullie kou leden en dat de muziek uitviel

Wij hebben oprecht spijt dat jullie soms in een koud lokaal ontvangen werden. We hadden ipv 26 keren beter 27 keren geprobeerd van de chauffage aan de praat te houden. Wij beseffen dat wij hierdoor zwaar in de fout gegaan zijn. Ook hebben wij lijdzaam toegekeken toen de muziek keer op keer haperde of uitviel terwijl jullie net zo’n pret aan het beleven waren door te stampvoeten en polonaises te dansen op dansbare muziek. In ruil hebben we een nieuw lokaal aangevraagd.

 

Maar, als alles ter goeder harte gebeurd, moet er dan wel om vergeving gevraagd worden?

Hartige groet

 

Dag grote kleintjes,

 

Weten jullie welke maand het nu is? Het is december. December wordt ook weleens de feestmaand genoemd. Waarom? Omdat de Sint en ZWARTE Piet dan langskomen met lekkers en cadeautjes. Ook de Kerstman komt dan overgevlogen uit Lapland. Bovendien  is het ook Jezus’ verjaardag. Allemaal goede redenen om te feesten dus. Zoals jullie al wel weten is het bij JoKriMo altijd feest! Kijk dus snel wat we deze keer voor jullie in petto hebben.

 

Op zaterdag 21 december verzamelen we om 14u aan het lokaal, zover is zeker. Wat we dan gaan doen is niet helemaal zeker. We wachten namelijk om te zien wat de weergoden ons gaan brengen. Bij hevige sneeuwval gaan we buiten ravotten. Als er geen sneeuw ligt gaan we een één tegen allen spel spelen. Welk beest dat is mogen jullie dan komen ontdekken tot 17u.

 

Een bijna week later organiseren we het jaarlijkse kerstfeestje. Dit zal doorgaan op VRIJDAG 27 december in de parochiezaal. Jullie worden om 15u verwacht. Samen met de oudere groepen gaan we een dolle namiddag beleven. ’s Avonds is jullie famlilie welkom, dit vanaf 17u. Op het programma staat dan nog een receptie, lekker avondmaal, animatie en een verrassing? Kom het ontdekken. Om 21u vragen wij aan iedereen van de zaal te verlaten zodat wij deze kunnen opruimen en kuisen. Wie achterblijft helpt dus mee J.

Inschrijven is verplicht. Dit kan bij Kwabbe en kost 5 euro.

 

Gekke bekken van jullie lievelingsleiding!

 

Rani: 0476 22 77 71

Lien: 0495 25 52 68

Woody: 0472 65 62 28

 

Joe de Joengelen,

 

Het einde van het jaar is in zicht. Tijd dus om goede voornemens te maken. Een goed voornemen zou kunnen zijn ‘iedere activiteit van JoKriMo bijwonen’. Wij nemen ons alvast voor van heel hard ons best te doen om jullie superleuke activiteiten te laten beleven. Dit gaat als volgt…

 

Kom op zaterdag 21 december  naar het lokaal. De Snuffeltjes zullen er ook zijn. Nee, geen paniek, we hebben geen activiteit samen met hen gepland. Wat wij wel graag met jullie willen doen is een sneeuwballengevecht! Dit kan alleen als er sneeuw ligt natuurlijk. Moest het zijn dat er geen wit tapijt ligt dan gaan we een moddergevecht doen! Grapje!! Als back-up hebben we een kwis voorzien. Jullie worden verwacht van 14u tot 17u.

 

Zes keer slapen later is het alweer JoKriMo. Wat kan het leven toch mooi zijn. Op vrijdag 27 december worden jullie om 15u aan de parochiezaal verwacht. Dit is een uurtje later dan gewoonlijk omdat het een ongewone activiteit is. Wat we in de namiddag gaan doen is nog een beetje geheim. Jullie zullen het zelf moeten komen ontdekken. Vanaf 17u zijn andere familieleden welkom. Vervolgens gaan we samen kerst vieren, lekker eten en nog veel meer. Inschrijven is verplicht. Dit kan bij Kwabbe en kost 5 euro.

Om 21u wensen we jullie een behouden thuiskomst.

 

Tom: 0472 07 98 84

Kwabbe: 0477 92 21 39

Dino: 0497 38 48 29

 

Lieve Barry’s,

 

Hebben jullie de inleiding van het krantje ooit gelezen? Zeker doen! Het kan jullie keer op keer levenswijsheden bijbrengen en misschien ook wel antwoorden op prangende vragen. Hebben jullie ooit de Bijbel gelezen? Ook zeker doen. Jullie zullen er in jullie verdere leven nog mee geconfronteerd worden. Voila, meer tips kunnen we voorlopig niet prijsgeven.

 

Kom op zaterdag 14 december naar het lokaal. Ja, we weten dat jullie heel graag willen komen. Zorg er daarom voor dat jullie jullie studietijd deftig plannen zodat er tijd over is voor JoKriMo. We gaan immers een epische Afrikwis houden. Deze zal van start gaan om 14u en om 17u eindigen. We weten dat jullie graag blijven plakken na de activiteit maar de 14de kunnen jullie beter doorstromen naar de kerstmarkt aan de Steenberg.

 

Twee weekjes later, op vrijdag 27 december, worden jullie om 15u aan de parochiezaal verwacht. Breng allemaal jullie rapport mee zodat wij kunnen fier zijn op die mooie resultaten die jullie behaald zullen hebben! De 27ste organiseren we ons jaarlijks kerstfeestje. Uiteraard gaan de leden van de andere groepen er ook zijn en bijgevolg ook alle leiding. Wie Woody graag wil zien, zeker komen… Vanaf 17u zijn familieleden welkom om mee kerst te komen vieren. Dit zal zich vertalen in een receptie, avondmaal, verrassingheden?? Inschrijven is verplicht en kan bij Kwabbe. De prijs per persoon is 5 euro. Voor die prijs kan je ook weleens een filmpje meepikken…

 

Dolgedraaide groeten!

 

Bonji: 0477 25 33 60

Belle: 0499 23 58 31

Bé: 0485 84 63 41 

 

Beste koks,

 

We zijn blij dat jullie zo slim geweest zijn van geen rotte ajuin in jullie gerechten te verwerken. Anders hadden we in de problemen kunnen komen met de voedselinspectie. Deze maand willen we toch weer een risico nemen op gebied van eten. We willen vragen van 14 december vrij te houden. Overdag gaan we immers alles klaarstomen om ’s avonds een geweldig frietkot open te houden vanaf 17u. Hou jullie communicatiemiddelen dus steevast in het oog want we gaan jullie stalken! Op vrijdag 27 december is er een kerstfeestje waar jullie welkom zijn om 15u tot 21u.

 

Tom: 0472 07 98 84

Dino: 0497 38 48 29

Bonji: 0477 25 33 60

 

Paters en nonnen,

 

Wie zich aangesproken voelt wordt verwacht op vrijdag 27 december voor de bruine bieren-GA. Dit valt inderdaad samen met de datum van het kerstfeest je. Zorg er dus voor dat jullie een babysit hebben voor jullie kinderen want het wordt super (zoals gewoonlijk). Vanaf 21u welkom. Als special guest ‘Chaumes’! Uiteraard zal er voor de niet liefhebbers van bier ook wat anders te verkrijgen zijn.

Leve B²!


 

Kerstfeestje

Op vrijdag 27 december organiseren we een kerstfeestje in de parochiezaal. Snuffelkes, Joengelen, Barry’s, Preikes zijn welkom om 15u. Wie familie is van bovenstaanden of lid wordt verwacht om 17u. We vragen wel dat iedereen vooraf inschrijft bij Kwabbe. De prijs per persoon is 5 euro en mag gestort worden op 734-0100189-94.

 

Kampdvd

Wie deze nog niet meegenomen heeft uit het lokaal, zeker vragen want we hebben er nog een pakje liggen.

 

Frietkot

Aan allen die gaan komen, proficiat! Aan allen die niet gaan komen, kom toch maar. Op zaterdag 14 december zal het JoKriMoiaanse frietkot terug te vinden zijn op de kerstmarkt van de Steenberg vanaf 17u. het zal zeker de moeite waard zijn van de andere kraampjes te bezoeken.

Ohja, wij zullen ook jenevertjes schenken voor de verkleumde +16-jarigen…

 

 

 

 

Belangrijke data

Zaterdag 11 januari: Kerstboomverbranding

Vrijdag 21 tem zondag 23 februari

Ledenweekend

Zaterdag 22 maart:

Spaghettiavond

Vrijdag 18 juli tem zondag 27 juli:

Kamp

Archief