Krantje November 2013

 

Begin

 

Beste lezeressen en lezers,

 

Ik weet dat er mensen zijn die niet altijd de inleiding van het krantje lezen. Deze personen hebben niet door dat de info die hierin verspreid wordt minstens even interessant is als de informatie die op de volgende pagina’s beschreven staat. Om de trouwe inleidinglezende JoKriMovietenaar  te belonen wil ik er bij deze voor zorgen dat deze een extra streepje voor heeft op de

niet-inleidinglezenden Bij deze weet ik dat er mensen aan het bibberen gaan omdat zij weten dat ik makkelijk enkele van hun geheimen zou kunnen prijs geven. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit overwogen heb. Uiteindelijk heeft toch het engeltje gewonnen van het duiveltje(voor deze ene keer). Geniet van onderstaand apart verslag over het leidingweekend dat plaats vond vorige week.

 

Niet mixen

Vrijdag avond bleek al gauw dat er zeer tactisch nagedacht ging moeten worden om heelhuids Sunparks te Mol te kunnen bereiken. De mannen hadden immers bedisseld dat zij allen samen in één auto met Dino wilden kruipen. In het verleden is gebleken dat deze al weleens spook durft te rijden, ook al was het toen nog geen Halloween! De dames besloten daarom van voor te rijden. Zoals het goede mannen betaamd hebben zij flink het goede voorbeeld gevolgd. Na een tournée générale onderweg en het lachen met Prik en Tik kwam iedereen heelhuids aan. Er werd bij het uitladen niet met eieren gegooid en een weinig later kon het weekend pas écht van start gaan.

 

De niet doop

Daar er dit jaar geen LOP is was er niemand mee op weekend die gedoopt moest worden. Toch hadden acht mensen van de leiding beslist dat een negende dopen toch wat sfeer zou brengen in huis. Zeer ongemerkt werd de doop uitgevoerd. De gedoopte die het niet door had heeft zichzelf vlot mee gedoopt. Zo kwam het uiteindelijk dat de melk uiteindelijk veel te snel op geraakte.

 

Halloweenzwemmen

In Sunparks moet er gezwommen worden. Dit is een ongeschreven regel die in acht genomen dient te worden. Dit werd dan ook in overvloed gedaan. De gekste kunstjes werden bovengehaald. Een iemand van de leiding was zo opgegaan in de waterpret dat hij uit dolenthousiasme een hoopje Duitsers in het Vlaams aansprak om met veel gebrabbel en wild armengezwaai uit te leggen hoe leuk de wildwaterbaan is. Zaterdagavond was het zover, Halloweenzwemmen. De wildwaterbaan werd 4u aan een stuk gesloten om voorbereidingen te kunnen treffen .  Van uit het zwembad was te zien hoe een menigte bijeengeschoold stond om de griezelbaan te mogen afglijden. Ook een deel van de leiding wilde dit spektakel voor geen geld ter wereld missen. Na laaaaaang in de rij gestaan te hebben was het dan zover. De leiding gleed door de wildwaterbaan en kwam een man tegen  die met zijn hoofd boven de rand keek hoe je voorbij gleed. Even later was het erg schrikken van iemand die langs de kant zijn zaklamp aan het uittesten was. Spannend, zeker die 4u voorbereiding en 2u file lopen waard.

 

Wijs besluit

De leiding heeft genoten van een weekendje er tussenuit te zijn met elkaar. Dat was echt tof.

Toch kan niets tippen aan de activiteiten door het jaar met jullie, onze superleden!

 

Waarom zoeken naar extra genot wanneer men al volmaakt gelukkig is?

Hartige groet

 

Snuffeltjes

 

Hallokidoki,

 

Weten jullie wie voorgaande uitspraak vaak gebruikt? Dat is Bassie de clown. Wie zin heeft om hem eens aan het werk te zien kan opzoeken wanneer hij op tv is, of googlen, of er een ipad of tablet bij halen. Het is echter nog interessanter om echte clowns tegen te komen of om zelf te clown uit te kunnen hangen. Waar kan dit beter dan bij JoKriMo?.... Juist, nergens! Lees dus snel verder en kijk wat voor leuks we voor jullie in petto hebben.

 

Op zatedag 9 november verwachten we jullie om 14u aan het lokaal. Van daaruit steken we voorzichtig de parking over om te gaan sporten in de Steenberg. We zijn reuze benieuwd om jullie sportiviteit eens te testen. Wie weet zijn jullie sneller dan jullie eigen leiding? Doe dus zeker gepaste kledij aan: sportkleren+sportschoenen. Om 17u laten we jullie lekker bezweet en uitgeput naar huis gaan.

 

Onze 2de activiteit is een zeer bijzondere. Op ZONDAG 17 november gaan we kijken naar toneel in Pachthof Stroykens te Duisburg. We spreken om 14u40 daar af. Zorg ervoor dat je 2 euro meebrengt en je oortjes en ogen die wijd open staan. Omstreeks 17u15 mogen jullie weer opgepikt worden in Duisburg. Wie problemen heeft met vervoer mag iemand van ons contacteren.

 

Vele Snuffelknuffels!

 

Rani: 0476 22 77 71

Lien: 0495 25 52 68

Woody: 0472 65 62 28

 

Joengelen

 

Dag stoere meiden en minder stoere jongens,

 

Hebben jullie al gekeken hoe mooi de herfst in het land komt? De blaadjes hebben superveel mooie kleuren die je niet kan terugvinden in een ander seizoen. Gelukkig komt JoKriMo wel in alle seizoenen voor. Wij hebben tijdens de herfstvakantie niet stil gezeten, in tegendeel. We hebben zwaar onze hersenen gepijnigd om uit te vissen met welke activiteiten we jullie veel plezier zouden kunnen doen. Lees snel verder wat er uit de bus gekomen is.

 

Op ZONDAG 17 november trekken we naar Pachthof Stroykens te Duisburg. Daar gaan we leden van JoKriMo en nog vele andere kindjes aan het werk kunnen zien. Zij gaan immers samen een heel mooi en spannend toneelstuk brengen. Neem 2 euro mee en zorg ervoor dat je paraat bent in Duisburg om 14u40. Als alles goed gaat kunnen jullie om 17u15 weer opgepikt worden. Wie moeilijkheden ondervindt met het vervoer mag altijd een seintje geven.

 

Twee weekjes later gaan we doen waar Sportacus nooit genoeg van krijgt. Inderdaad, we gaan eens stevig sporten. We verzamelen om 14u aan het lokaal voor de turnzaalspelennamiddag. Het wordt weer een activiteit om in te kaderen J. Om 17u mogen jullie beschikken. Daar het weer de laatste tijd wat onvoorspelbaar is zullen wij in de Steenberg gaan sporten. Het is dus voldoende van sportkledij aan te trekken. Laat de KW’s en botten maar voor wat ze zijn.

 

Wij staan al te springen om jullie te zien!

 

Tom: 0472 07 98 84

Kwabbe: 0477 92 21 39

Dino: 0497 38 48 29

 

Barry’s

 

Ah, de bangelijke Barry’s!

 

Wij zijn blij dat jullie hier vlijtig aan het lezen geslagen zijn. We hadden echter niets anders verwacht want wat hier neergepend wordt is altijd uiterst interessant. Wisten jullie al dat Gilles de Slimste Mens ter wereld geworden is? Zo ja, hou die gedachte vast. Zo nee, probeer ook deze gedachte vast te houden. Dit heeft natuurlijk niets te zien met de activiteitjes die wij voor jullie klaargestoomd hebben.

 

Op zaterdag 9 november is het zover. Een activiteit waar jullie allen naar uitkijken. Dropping!! We verzamelen om 19u aan het lokaal. Wees zeker op tijd want anders mis je de taxi en zal je het lokaal moeten schilderen of wortels in de wei moeten schieten. Het wordt ruw maar toch op Barryniveau. Zorg er dus voor dat je kleren aan doet die tegen een klauw van een beer kunnen en tegen een hap van een wilde wolf. Hopelijk keert iedereen veilig terug omstreeks 22u.

 

Zaterdag 23 november willen we jullie helemaal hersteld weerzien aan het lokaal om 14u. Van daaruit trekken we richting Leuven voor een leuke klimbeurt in Hungaria. Daar klimmen toch wat centjes kost vragen we een bijdrage van 5 euro per persoon. De rest legt JoKriMo wel bij. Zorg ervoor dat je een plooibare broek aan hebt en wat anders dan bergschoenen. We trachten terug te zijn om 17u. Ouders die willen helpen met het vervoer zijn méér dan welkom!

 

Hoe jullie haaks boys and girls

 

Bonji: 0477 25 33 60

Belle: 0499 23 58 31

Bé: 0485 84 63 41 

 

Preikes

 

Ahaa, de boslopertjes!

We houden zeer blije herinneringen over aan jullie geloop en gekruip in den donker. In tegenstelling tot vorige maand houden we het deze keer toch liever droog en licht; Dat licht zal vooral in jullie bovenkamer moeten schijnen...hint hint…. Op zaterdag 30 november gaan we kwistig kwissen in het lokaal vanaf 20u.

 

Yes ketten!

 

Tom: 0472 07 98 84

Dino: 0497 38 48 29

Bonji: 0477 25 33 60

 

Oldies

 

Hoi piepeloi,

Bekijk zeker allemaal de mooie powerpoint die we jullie nog gaan sturen. Hierin zijn wondere beelden vervat van de vorige GA. Laat voor de volgende GA jullie oogleden maar lichtjes zakken. Op vrijdag 22 november worden jullie vanaf 21u verwacht voor de reggae-GA. Het thema spreekt voor zich. Wie in bermuda komt krijgt daarom een leuk aandenken en er zullen ook hotdogs zijn wat heel logisch is.

Leve B² en Karlien en Sandra en Fien J!

 

 


’t Belangrijk stukske

We gaan het hier ene keer zeggen en daarna waarschijnlijk nog 100 keer herhalen. Dit zijn belangrijke data om in jullie agendaatjes te noteren.

 

Zaterdag 11 januari: Kerstboomverbranding

 

Vrijdag 21 tem zondag 23 februari

onder voorbehoud!

Ledenweekend

 

Zaterdag 22 maart:

Spaghettiavond

 

Vrijdag 18 juli tem zondag 27 juli:

Kamp

Archief