Krantje Oktober 2013

 

Begin

 

Beste JoKriMovietenaren die reeds lid zijn,

 

Het nieuwe JoKriMolokaal

Het gepalaver over een nieuw lokaal is bijna afgelopen. ‘Bijna’ in de zin van ‘binnen een paar jaartjes waarschijnlijk’. Lees er nu reeds alles over zodat u over correcte informatie beschikt om interessant te gaan wezen bij andere Moorselnaars (mijn mama krijgt bij deze haar eerste grijze haar bij het lezen van deze benaming van de inwoners van Moorsel)

 

Lang geleden

Alles begon met God én met de Krisse. Allebei zeer wijze mannen. De ene al iets wijzer dan de andere. Zij verrichtten grootse werken. God schiep de aarde en de Krisse schopte het ver met JoKriMo. Hij stond ongeveer 8 jaar aan het roer en besloot toen van kindertjes te gaan maken die hij bijna naar JoKriMo zal gaan sturen. Dit doet echter niets ter zake.

Toen Kris het hoofdleidingschap doorgaf aan Christophe zei hij tegen mij:”Bé, het lokaal aan het scheuren. Daarom geef ik een gouden tip, vraag op tijd een nieuw lokaal aan want na het indienen van een aanvraag en het effectief krijgen van een nieuwe stek kan toch gemakkelijk 5 jaar zitten.”

 

10 jaar later

Nu, 10 jaar na zijn wijze raad is het dan eindelijk zover.

We gaan stilletjes aan moeten geloven

-dat wij JoKriMovietenaren gaan kunnen stampvoeten op de muziek zo hard we willen zonder dat de muziekinstallatie verspringt

-dat we in de gang op de muur gaan kunnen ritmische geluiden maken zonder dat de glazen van de plankjes vallen in het aanpalende lokaal

-dat wij al onze leden tegelijkertijd gaan binnen kunnen laten ipv slechts de eerste 10 die aan het lokaal zijn

-dat wij de kampvideo weer binnen gaan kunnen kijken in één grote groep ipv buiten

-dat wij ieders afgedankte zetels gaan kunnen aanpakken ipv te moeten weigeren door plaatsgebrek

-dat wij een volautomatische stofzuiger het lokaal gaan kunnen laten stofzuigen zonder dat deze struikelt in de scheuren en spleten

 

Onze wensen

Er moet ook gezegd worden dat we opgetrommeld zijn geweest om onze wensen voor het nieuwe lokaal kenbaar te maken. Toen werd er zelfs gesproken van een tweede verdieping met een glijbaan om weer naar beneden te komen. Ook het wilde plan van de Kaaf een lokaal onder ons lokaal te geven kwam ter sprake. Die mannen hebben blijkbaar toch niet zoveel plaats nodig. Een douche om vuile broekjes (na te hard gelachen te hebben bv) uit te wassen leek ons ook wel fijn.

 

Om toch maar to the point te komen. De start van de bouw is aangekondigd voor januari ’14 ten laatste september ’14. De werken zouden ongeveer een jaar duren. Zij die dan nog leven gaan het kunnen aanschouwen.

 

Hoop doet leven…

 

Hartige groet

 

Dag bruine, grijze en gele Snuffeltjes,

 

Weten jullie al dat jullie heel schattig zijn? Wij hadden slechts een vermoeden tot wij jullie allemaal zagen tijdens de activiteiten! Wat was dat leuk. Nu wij vorige maand kennis gemaakt hebben met elkaar kunnen we een heel jaar leuke dingen doen als echte supervriendjes. Zijn jullie benieuwd welke uitdaging wij voor jullie in petto hebben? Nee? Lees dan maar wat we met de Joengelen gaan uitspoken.

 

Op zaterdag 5 oktober gaan wij de herfstkleuren van dichtbij bekijken. Waar kan dit beter dan in het bos? We verzamelen gewoontegetrouw om 14u aan het lokaal. Zorg ervoor dat jullie schoeisel en kleertjes aanhebben, geschikt om wat modder en een eventuele valpartij te overleven. Om 17u sturen we jullie allen gezond en wel weer naar huis. De frisse lucht zal ons deugd doen!

 

Een weekje later, zaterdag12 oktober staan wij met onze armen wijd open om jullie massaal te ontvangen. Wij gaan namelijk van 14u tot 17u parachutespelletjes aan het lokaal spelen. Is er iemand die durft van het lokaal te springen met een parachute? Dan zullen wij deze persoon moeten straffen want dit is verboden. Kom ontdekken welke leuke dingen er wel mogelijk zijn.

 

Rani: 0476 22 77 71

Lien: 0495 25 52 68

Woody: 0472 65 62 28

 

 

 

Lieve Joengelen van een ander en van ons,

 

Wij hebben mogen aanschouwen dat jullie zeer sportieve en mooie jongens en meisjes zijn. Dit stemt ons uitermate blij omdat wijzelf ook zeer sportief en mooi zijn en soms wat meisjesachtig. Wie zin heeft in een speurtocht mag de fout in vorige zin trachten op te speuren.

 

Deze zaterdag 5 oktober willen wij iets nog nooit gezien proberen.

Ons brein is op hol geslagen voor de zoveelste keer. Het creatieve product hiervan is dat wij Lolympische Spelen gaan organiseren. Daar jullie allen zeer sportief zijn belooft het een (in)spannende namiddag te winnen. Wie gaat voor de overwinning, de zegen, de eeuwige roem? Kom ervoor strijden van 14u tot 17u.

 

Twee weekjes later, zoals het het JoKriMoritaans gedachtengoed betaamt, willen wij weer verzamelen om 14u aan het lokaal. De slimmerds hebben bij deze al snel bedacht dat dit 19 oktober zal moeten zijn. Die zaterdag trekken wij naar het bos. Dit trekken zal te voet gebeuren van aan het lokaal alwaar wij om 14u zullen verzamelen. Zorg ervoor dat jullie een gepaste outfit hebben om in het bos onopgemerkt te kunnen sluipen voor het geval dat er wilde dieren zouden zijn die jullie achterna zouden jagen. Omstreeks 17u zullen wij allen aan het lokaal zijn om jullie uit te wuiven.

 

 

Zotte groetjes! Hoe kan het ook anders?

 

Tom: 0472 07 98 84

Kwabbe: 0477 92 21 39

Dino: 0497 38 48 29

 

Ahoi kersverse Barry’s en kriekoude Barry’s,

 

Hebben jullie ook zo hard gelachen met de kampvideo? Wij hebben hem intussen al een aantal keren bekeken omdat wij in het fiere bezit ervan zijn. Indien jullie een dvd besteld hebben, denk er dan zeker aan van deze aan ons te vragen. Indien jullie deze niet besteld hebben zijn jullie echte pechvogels! Jullie kunnen echter allemaal geluksvogels worden door de activiteitjes bij te wonen.

 

Op zaterdag 12 oktober hebben wij van 10u tot 12u activiteit. Grapje! De activiteit zal op het klassieke uur plaatsvinden, namelijk van 14u tot 17u. Die dag zullen jullie Moorsel op een heel andere manier leren kennen want we gaan een nog nooit gezien dorpsspel met jullie spelen. Dachten jullie alle hoekjes en kantjes van Moorsel al gezien te hebben? Wij zullen het tegendeel bewijzen. Zorg er dus voor dat jullie warm genoeg gekleed zijn want Moorsel ligt ergens buiten op de boeren.

 

Een week later reeds willen wij jullie weer op het appel zien. (niet de appel want dan krijg je appelmoes) Zaterdag 19 oktober trekken we naar de overkant. Wie in gedachten heeft dat dit Amerika of Engeland inhoudt heeft het een beetje mis. We verzamelen om 14u aan het lokaal om richting Steenberg te gaan. Eens we daar binnen geraken gaan we de kleine zaal eens lekker doen ruiken door het verspreiden van onze lichaamsgeuren na het maken van vele bewegingen tijdens onze sportnamiddag. Breng dus alle sportiviteit die jullie hebben mee want het zal nodig zijn. Om 17u zullen we afgemat weer aan het lokaal staan, tenzij jullie er niet meer gaan geraken.

 

Barry’s aan de top!

 

Bonji: 0477 25 33 60

Belle: 0499 23 58 31

Bé: 0485 84 63 41

Aka Team B

 

 

Hallo tuingroeisels,

 

Met graagte kondigen wij jullie volgende uitdaging aan:

Wees aanwezig op zaterdag 19 oktober voor jullie activiteit van 21u tot 0u00. We gaan een bosspelletje spelen dus wees erop gekleed en mentaal voorbereid want we hebben uiteraard weer een prachtig plan voor jullie in petto!

 

Tom: 0472 07 98 84

Dino: 0497 38 48 29

Bonji: 0477 25 33 60

 

Daar si, de oude garde is ook aan het lezen geslagen. Dat willen wij alleen maar aanmoedigen. Prent in jullie grijze hersencellen dat wij op 18 oktober een zeer gezellig feestje gaan hebben. De aangekondigde DISCO-GA zal een knallertje van formaat zijn. Kom zeker langs vanaf 21u. Mensen die een geldige lidkaart van dit werkjaar kunnen voorleggen/verjaren in oktober krijgen een gratis drankje.

 

Tot party! Groetjes B²

 

t Belangrijk stukske

 

Inschrijvingen nog steeds open tot augustus

Wij mochten reeds inschrijvingen ontvangen, onder andere van zij die dit krantje per mail of in de bus kregen deze maand. Hoor je echter anderen klagen dat ze het niet kregen? Wijs hen er dan gerust op dat er iets met hun inschrijving niet in orde zal zijn want de leiding is geheel foutloos, hihi. Een inschrijving is volledig wanneer deze gebeurd is op de site (die intussen wel werkt, excuses voor het ongemak voorbije maand) en de betaling van 10 euro per persoon gebeurd is op 734-0337147-81. Wij hoorden dat enkele ouders niet op de hoogte waren dat zij ook lid mochten worden. Wel ja, het mag en jullie zijn dan ook méér dan welkom op de GA’s.

 

Fien is getrouwd

Fien die jarenlang in de leiding gezeten heeft is getrouwd vorige zaterdag. Wij wensen haar nogmaals proficiat vanuit de JoKriMo!

Archief