Krantje Januari 2013

 

Deze inleiding willen wij graag wijden aan het uit de doeken doen van inleiding. Wat deze verwarrende zin betekent zal jullie zo dadelijk duidelijk worden.

 

Inleiding is een woordje dat heel de basis van de JoKriMo vormt. Het betekent namelijk niet alleen inleiding maar ook in-leiding.

Zonder mensen die in leiding willen staan voor de jeugdbeweging is er immers geen.

 

Wat houdt dit allemaal in?

In leiding staan betekent dat je wil lijden voor de bestwil van de JoKriMo. De leiding moet altijd en overal paraat zijn om jullie kindertjes op te vangen. Dit is geen simpele taak. Ouders komen hun kids droppen omdat ze hen duidelijk moe gezien zijn. Dit feit is onweerlegbaar daar het zo is dat moest het zo zijn dat zij hun kinderen niet beu gezien zouden zijn, zij hun kinderen  bij zichzelf zouden willen houden en dit is duidelijk  niet het geval bij het gros in Moorsel.

 

Een heel jaar lang staat een team van sterk opgeleide en gepantserde powerrangerjongeren klaar om door middel van spitsvondig ineengestoken activiteiten de gedropten bezig te houden. Moesten zij geen bezigheid hebben dan zouden zij immers wild worden en in elkaars benen beginnen te zagen met bosmaaiers.

 

Doch, aan het einde van het werkjaar loont het steeds de moeite. Dan ziet de leiding waarvoor het harde werk allemaal geweest is. Dan ziet de leiding waartoe het harde werk geleid heeft. Een schitterende superdeluxevakantie op een totnogtoe onbekende bestemming. Op die bestemming kan de leiding tien dagen volop genieten en uitrusten terwijl de leden hen bedienen van ’s morgens tot ’s avonds. De leden die het hele jaar door gedrild en geamuseerd geworden zijn weten dan precies wat zij moeten doen: ervoor zorgen dat er eten op de plank komt ’s morgens, ’s middags en ’s avonds en daarbij ook graag een 4-uurtje tussenin, leuke activiteiten voorzien (zeker 3/dag en af en toe wat meer), steeds geduldig zijn want niemand kan gevonden worden op de onbekende bestemming, elke avond een leuk verhaaltje voor het slapengaan, graag ook een kampvuur met gezang en een nachtzoen op elke wang.

 

U ziet allen dus dat het is van groot belang, uw kinderen te sturen tijdens het jaar zodat zij in juli zijn superklaar. Jullie wisten het al, wees aanwezig minstens 50% van de tijd, anders geen kamp tot onze spijt.

 

Lien en Bé

 

Dag lieve diertjes 

 

Was het afgelopen maand niet geweldig??  Oh, meer dan geweldig zeggen jullie!

Dat wordt het nu weer…

 

We beginnen de 12e met een geweldige kerstboomverbranding :D  Deze begint om 18u op het veld tegenover het kerkhof van Moorsel. De ouders zijn uiteraard ook welkom.

 

De 26e gaan we het gladde ijs op. Wij verwachten jullie aan het lokaal om 14u zodat we kunnen vertrekken naar de schaatsbaan. Jullie zullen terug zijn om 17u. Breng allemaal ook 3euro mee aub. Ouders die willen rijden mogen dat steeds laten weten. Zij krijgen daarvoor in ruil een oprechte dankuwel!

 

Dikke kussen

Dino: 0497/38.48.29.

Lien:  0495/25.52.68

 

Ha die mannen  (en vrouwen)

 

Het is weer zover. Het nieuwe jaar is begonnen en dat wil zeggen dat er ook een heleboel nieuwe activiteiten gepland zijn.

 

We vliegen er meteen in met de kerstboomverbranding. Deze gaat door op 12 januari op het veld tegenover het kerkhof. Wij verwachten jullie vanaf 18u en natuurlijk zijn de ouders ook welkom.

 

Om meteen de maand goed af te sluiten gaan we glijden. Glijden? Awel ja, glijden op het ijs. We verwachten jullie 26 januari om 14u aan ons lokaal zodat we kunnen vertrekken richting de schaatsbaan. We zijn terug aan het lokaal om 17u. Breng allemaal ook 3euro mee aub. Ouders die willen rijden zijn uiteraard welkom. Ouders die niet willen rijden zijn ook welkom om ons uit te zwaaien.

 

Ciao

Tom, Bonji en Kwabbe

Tom: 0472/07.98.84

Bonji: 0477/25.33.60

Kwabbe: 0477/92.21.39         

 

Dag geleerde bollen,

 

Zijn wij blij dat die examens van jullie doorzijn seg. Nu moeten we jullie niet meer aanmoedigen om achter de boeken te kruipen. Wie slechte resultaten behaald heeft moet dringend meer naar de JoKriMo komen want de wijsheden die wij jullie meegeven zijn niet te overzien. Wie goede resultaten heeft behaald mag die komen laten zien tijdens de volgende activiteiten…

 

Op zaterdag 12 januari 2013 is het zover! Daar waar velen van ons naar smachten, een droom die in vervulling gaat. We gaan kerstbomen ophalen in Moorsel. Dit doen we door op een camion te springen en een paar ernaast. Vervolgens rijden we door de Moorselse straten om ons brandhout voor die avond te verzamelen. We spreken af om 9u aan het lokaal. Tijdens de middag sturen we jullie naar huis om te gaan eten. We spreken dan ook meteen af om hoe laat we weer vertrekken in de namiddag. Wees allemaal op post en voorzie handschoenen!

 

Op zaterdag 26 januari 2013 is handschoenen voorzien weer een vereiste. Breng allemaal ook 3euro mee aub. Wij trekken immers met de jongere groepen en oudere groep naar de schaatsbaan. Verzamelen gebeurt om 14u aan het lokaal. Ouders of anderen met een rijbewijs die willen rijden zijn uiterst welkom.

 

Belle: 0499/23.58.31

Bé: 0485/84.63.41

 

Praaistengels,

 

Ik heb jullie hulp zwaar vandoen. Op zaterdag 12 januari gaat de kerstboomverbranding door op het veld rechtover het kerkhof. Zoals jullie weten staat daar altijd een tent en liggen er paletten enzo… Dit klaarzetten gebeurt gewoontegetrouw door de preikes, jullie dus. Gelieve dus allemaal een handje te komen toesteken op het uur dat jullie via één of ander kanaal nog wel te weten zullen komen ;-). ’s Avonds uiteraard welkom ook vanaf 18u.

 

Wie zin heeft om deze maand te gaan schaatsen is gelukkig geprezen want dat kan met de JoKriMo.

Op zaterdag 26 januari gaan we met de jongere groepen naar de schaatsbaan in Haasrode.

We verzamelen om 14u met 3 eurotjes op zak en zullen 3 euro lichter terug zijn om 17u aan het lokaal.

 

Woody: 0472/65.62.28

 

Old oldies,

 

Deze maand genieten bij een lekker knisperend vuur. Zaterdag 12 januari kerstboomverbranding vanaf 18u…

 

Fien: 0496/72.18.02

Joyce: 0472/36.47.08.

 

Pikante mededelingen

 

-Het is nog maar kweetnihoeveel keren in het krantje vermeld dus bij deze gaan we de traditie voortzetten en het nog maar eens duidelijk neerpennen voor de mensen die de rest van het boekske niet gelezen hebben

                                   ZATERDAG 12 JANUARI KERSTBOOMVERBRANDING!

Iedereen is welkom voor een gezellige babbel, een warm achterste, een ‘fris’ drankje of een snelle hap vanaf 18u op het veld tegenover het kerkhof beneden in Moorsel.

 

-Graag willen wij melden dat het ledenweekend door zal gaan 1-2-3 maart 2013. Ouders die naar Michaël Jackson gebracht door Cirque du Soleil willen gaan kijken op het gemakske sturen dus best hun kindertjes mee met ons. Begin dus almaar vast te sparen want de inschrijvingen gaan begin volgende maand van start.

 

-Het kamp, noteer het meteen in de agenda’s, zal doorgaan voor de leden van 22 juli tem 31 juli 2013. Men weze gewaarschuwd en op de hoogte gebracht van dit geweldige nieuws!

Archief