Krantje September 2012

 

“Da wij de redactie doen”, zeggen Lien en Bé. Daarom pakken wij als start van dit redactiejaar graag uit met een exclusief interview met onze eerste Hollandse hoofdleider, Dhr. Bonji! (applaus(je))

 

Dag Bonji, wij hebben een paar vragen voor jou.  Laten we maar meteen beginnen.

Hoe voelt het nu hoofdleiding zijn?

Ja awel, dat is een heel apart gevoel euhm

Vanbinnen dan?

Diep vanbinnen zelfs, want ik zit al van mijn zes jaar bij JKM.  Ik ben nu (denkt na) 2O? dat is 14 jaar euhm en ik ben helemaal meegegroeid met de geschiedenis en opvoeding van JKM. Euhm vroeger keek ik altijd enorm op naar de hoofdleider en ik vind het schitterend dat ik dat nu zelf mag zijn euhm. Euhm, natuurlijk gaat dit wel gepaard met een beetje gezonde spanning, maar ik vind het best tof en ik ga mij daarvoor geven en het is een heel fijn gevoel om dat zelf nu te zijn.

Wat zijn de plannen het komende werkjaar?

Hoe bedoelt ge de plannen? Mijn visie of wage volgend jaar allemaal kunt verwachten met JKM?

Wat we dankzij ú kunnen verwachten?

Euhm, waar ik heel graag voor wil gaan, is een gezond team dat heel goed met elkaar kan communiceren, dat ergens een familie of vriendengroep is euhm, want ik ben van mening dat JKM  of het karakter van JKM volledig bepaald wordt door de volledige leidingsploeg. Euhm, het is nu wel zo dat ik hen zal moet coachen eh en een beetje  bijsturen waar nodig, maar ik ga echt voor een team waarin iedereen goed met elkaar kan omgaan, waar problemen direct kunnen besproken of uitgepraat worden. Een hele toffe sfeer die tot bij de leden en de ouders eh zal komen.

Is dat niet moeilijk al die verantwoordelijkheid?

Ja!!! Toch, allez, euhm,(kucht) het zal de eerste maanden niet gemakkelijk zijn…

Ik heb nu wel al wat ervaring kunnen opdoen de afgelopen jaren en vooral het afgelopen jaar maar ik zal mijn peren wel zien. Toch zal ik er wel van leren, denk ik.

Sta je eerder positief dan bang tegenover die verantwoordelijkheid?

Eerder positief, jaja, een gezonde spanning.

 

 

Men zegt:’ achter elke man staat een sterke vrouw maar’ ben jij een sterke man?(want we weten allemaal dat Denise een sterke vrouw is)

(Lacht) Euhm, ik doe mijn uiterste best om een sterke man te zijn en zeker als het nodig is maar of ik echt een sterke man ben, ga ik openlaten.

Wie is de sterkste schakel binnen de leiding?

(heeft duidelijk de redactie in gedachten)

Fwoa, euhm, op die vraag ga ik niet antwoorden omdat ik die vraag  ten 1ste niet specifiek genoeg vind want ge hebt bij iedereen sterke en zwakke kanten. Den ene kan goed om met praktische zaken terwijl de ander meer communicatief is aangelegd. (ten 2de is nooit gevolgd).

Zijn er dan ook geen voorbeelden van wie bijvoorbeeld communicatief  sterker is?

Euhm, ik heb er voorbeelden van maar dat ga ik in het midden laten. (weeral de redactie in gedachten)

Is er voor ieder ding dat dan nodig is de nodige capaciteit aanwezig? Zijn praktisch, communicatief talent in balans?

Eueueuhm, da’s zeker allemaal aanwezig en euhm moest er hier en daar nog een eigenschap te weinig zijn dan ik zie nu wel heel duidelijk dat er genoeg potentieel zit in de groep. Als er euhm bepaalde eigenschappen moeten ontwikkeld worden omdat er andere leiding nu die eigenschap hebben eh weggaan de komende jaren euhm dat het dan wel binnen de leiding blijft en dan hoop ik wel dat iedereen van iedereen leert. Da’s toch de bedoeling, eh.  (redactie fronst even maar stelt toch gauw de laatste vraag)

De laatste en belangrijkste vraag luidt als volgt: wat is jouw levensmotto?

Mijn levensmotto? (denkt na) Euhm, ja, (denkt na), ik heb daar eigenlijk nog nooit over nagedacht (redactie fronst en Bonji denkt nog na), een motto, ja euhm… (na ongeveer 1u en 10min.) Nee ik euhm, kweet het eigenlijk niet direct, ik zou daar effe moeten over nadenken as ge daar een goed antwoord op wilt. (nog een uurtje later) Ik vind het belangrijk om in het leven alles in evenwicht te houden: school, vrienden, uw lief, andere hobby’s, sporten en ook uw eigen eigenschappen zoals handigheid. Kortom, ik probeer zelf ook alles in evenwicht te houden want ik ben ervan overtuigd dat wanneer je alles in balans houdt, je een heel gelukkig leven kan leiden. (redactie pinkt een traan weg)

Bedankt Bonji voor dit openhartig gesprek en nog een fijne verjaardag toegewenst!

 

Volgende maand pakken we uit met een nog nooit

gepubliceerd stripverhaal.

Tot volgende maand!

Neil en Éb   

 

 

Brief Snuffeltjes

 

Dag allerliefste snuffelende snuffeltjes

 

Het is september en weten jullie wat dat betekent?? Neee geen school.. oke ja toch wel maar veeeeeel belangrijker: er zijn vanaf nu weer elke maand 2 superleuke activiteiten J  We gaan ons geweldig amuseren!!

 

De eerste activiteit is al meteen geweldig, want we gaan de meest geweldige herinneringen ophalen van het super mega leuk kamp. Op 8 september worden jullie verwacht aan het lokaal vanaf 19u. Kom vooral niet te laat want we spoelen niets terug. Wat je mist, mis je.

 

De tweede actviteit is heel wat actiever. We gaan dan ook kennismakingspelletjes spelen. Zo leren jullie elkaar en jullie leiding  beter kennen en amuseren we ons geweldig. Dit zal door gaan op 15 september van 14u tot 17u aan ons lokaal.

 

Wij kunnen niet wachten om jullie weer te zien J

Kusjes en tot snel

Dino: 0497/38.48.29.

Lien:  0495/25.52.68

 

Brief Joengelen

 

Dag stoere gasten en straffe madammen

 

Hebben jullie zin in het komende maar fantastiche jaar?? Wij wel hoor J.  Deze maand komen er 2 leuke activiteiten aan. Net als de maand daarna en daarna en daarna… Dus mis er geen enkele want ze zijn allemaal uniek en super mega cool.

 


We beginnen al snel. Meteen 8 september is er de kampvideo. We verwachten iedereen om 19u aan het lokaal om leuke herinneringen op te halen en het kamp een tweede keer te beleven. Maak dat je op tijd bent want als de film eenmaal begonnen is, wordt er niet meer teruggespoeld!

 

Als tweede activiteit gaan we met jullie het grote kennismakingspel spelen (spannend), dan weet je ook meteen wie er nieuw is in jullie groep. Dus wees zeker allen aanwezig op 22 september van 14u tot 17u aan ons lokaal.

 

Een high five aan jullie allemaal en tot dan J

Tom: 0472/07.98.84

Bonji: 0477/25.33.60

Kwabbe: 0477/92.21.39

 

Brief Barry’s

 

Woo Black Barry’s bambelam,

 

Een nieuw werkjaar met een nieuwe samenstelling van de leiding. Bibbert en beeft van goesting want dit jaar gaan wij jullie eens stevig onder handen nemen. We gaan jullie wakker schudden en laten genietenJ.

 

De eerste activiteit van dit jaar vergt veel energie, nl. de moeite doen van tot aan het lokaal te komen. Op zaterdag 8 september zal de kampvideo daar vertoond worden. Jullie zijn welkom vanaf 19u. Wie de film van het begin wil zien moet om 19u30 u in het lokaal zitten want dan duwen we het playknopken in.

 

Voor de tweede activiteit hebben we jullie stem, enthousiasme, sterke benen en stuurkracht nodig. Op zaterdag 22 september wordt de gocartrace in Tervuren georganiseerd. We komen samen om 16u15 aan het lokaal en trekken van daaruit naar het nieuwe gemeentehuis (glazen ding) in Tervuren. Daar zullen we racen tegen andere jeugdbewegingen van Tervuren van 17u tot 19u. Na de overwinning kort gevierd te hebben in de tent in Tervuren keren we weer naar Moorsel. Om 19u45 zwaaien we jullie daar dan tot ziens. Wie rechtstreeks naar Tervuren kan rijden of wil helpen met het vervoer, zeer welkom…

 

Volgende maand vermoedelijk sporten op het Blosodomein in Hofstade, dus begin al maar te trainen.

Veel liefs en tot activiteits!

Belle: 0499/23.58.31

Bé: 0485/84.63.41

 

Brief Preikes

 

Joe de mannen en de onweerstaanbare vrouwtjes,

 

Deze maand stevig de benen onder ons lijf uittrappen op de gocartrace, joepie! We zullen de andere jeugdbewegingen de overwinning ontzeggen door deze zelf in de wacht de slepen. Dit op zaterdag 22 september. Wie zelf in Tervuren geraakt, om 19u50 in de tent op de parking van het gemeentehuis. Wie zonder vervoer zit wordt om 19u30 aan het lokaal verwacht. Einduur hangt een beetje van de situatie op dat moment zelf af en kan variëren van 22u30 tot 6u ’s ochtends J.

 

Ne stevige schouderklop van de Woody!

Woody: 0471/65.62.28

 

Brief Oldies

 

Oude Oldies,

 

Hou die vrijdagavonden dit werkjaar maar weer vrij voor nieuwe gezellige avonden. De eerste GA is meteen een Tropical en zal doorgaan de 21ste vanaf 21u. Wie zich dan inschrijft krijgt een gratis drankje.

 

Genegen groetjes, Fien en Joyce!

Fien: 0496/72.18.02

Joyce: 0472/36.47.08.

 

Pikante mededelingen

 

Hey daar jullie niet-leden allemaal,

 

Wij vinden dat het tijd is om jullie lidmaatschap te vernieuwen. Dit gebeurt door 2 dingen te doen: inschrijven via de site + 10 euro storten op rekeningnummer BE 36 734 033 714 78 1.

Wie beide stappen in orde brengt zal de trotse eigenaar worden van een lidkaart, maandelijks het krantje ontvangen en verzekerd zijn tijdens de activiteiten.

Dus, wat hebben we vandaah heleerd?...

 

Zaterdag 8 september is het filmavond in het lokaal. Iedereen is welkom vanaf 19u, om 19u30 begint de kampvideo. Wie te laat komt heeft pech want we spoelen de film niet terug. Foto’s zijn nog steeds welkom bij Lien

Archief