Krantje Juni 2012

Bijen

 

 

De zon sloop naar het westen als een kat die een jonge merel in het vizier heeft. Dat lag niet alleen aan de eeuwige wiskundig wetmatige werveling der planeten, maar ook aan de pijp die Fonske net opgestoken had.

De klaver stond in bloei, en Fonske wist dat hij maar met de vingers moest knippen om te veranderen in een bij, die met de zotste vliegbewegingen van bloem tot bloem zou vliegen. Reeds had hij zijn duim en middenvinger krachtig tegen elkaar gedrukt, toen een plotse angst hem overviel. Stel je voor dat hij eeuwig een bij blijft? Voor even is dat leuk, dat vrolijk rondzoemen, langs het bos en de hei. Maar ooit moet hij terug naar de korf, waar de koningin op hem wacht…
Toen besloot Fonske dat plan te laten varen. Er zijn immers mooiere en leukere gevleugelde insecten om in te veranderen.

Zoals een vlinder.

 

Hopelijk hebben we dit jaar jullie kunnen verblijden met vrolijke tekstjes, grappen en grollen.

Tot volgend werkjaar!

 

De redactie

 

Machtige snuffeltjes,

 

Jammer genoeg moeten wij meedelen dat het al de laatste maand van ons werkjaar is! Gelukkig gaan we in juli nog op kamp! Vergeet jullie zeker niet in te schrijven !

 

Voor het zover is hebben we eerst nog een drukke maand: op school met de grote toetsen en bij JoKriMo natuurlijk! Spijtig genoeg moet de leiding ook studeren en moeten we er een korte maand van maken!

 

 

Op zaterdag 9 juni mogen jullie vanaf 14u naar ons

lokaal komen en gaan we ons fantastisch amuseren met de waterspelletjes die wij voor jullie voorzien hebben!! Doe kledij aan die nat mag worden, misschien best ook een zwempak of zwemshort. Voorzie ook een handdoek en droge kleren voor na de activiteit! Om 17u mogen jullie terug huiswaarts keren.

 

We zien jullie daarna hopelijk allemaal terug op de Moorselse Volksfeesten.

Vanaf vrijdag 22 juni staat Moorsel een weekendje op z’n kop! Vrijdagavond vanaf 18u kunnen jullie naar de kinderdisco! Zaterdag en  zondag zijn er allerhande activiteiten  waar jullie aan kunnen deelnemen. De leiding zullen jullie er ook zeker en vast tegen het lijf lopen!

 

Veel succes met jullie toetsen!

 

 

Fantastische Joengelen,

 

De laatste maand van het werkjaar, de laatste maand van het schooljaar breekt aan! Jullie gaan moeten blokken, blokken, blokken voor jullie toetsen maar hopen dat jullie toch ook nog eventjes tijd gaan hebben voor JoKriMo!

Na een mislukte poging voor onze BBQ dachten we zo: “We proberen het nog een keertje!”

Op Zondag 17 juni zijn jullie vanaf 17u van harte welkom aan ons lokaal. De BBQ zal op jullie staan wachten. Net zoals de vorige keer vragen we jullie om 3 euro mee te brengen en jullie eigen vlees. We maken er een gezellige boel van tot 20u. Dan nemen we spijtig genoeg afscheid!

 

Omdat ook de leiding hard moet werken voor school, zal het onze enige activiteit zijn in Juni! Maar niet getreurd. Op vrijdag 22 juni gaan de  29ste Moorselse Volksfeesten van start met een kinderdisco! Vanaf 18u kunnen jullie gaan shaken! De rest van het weekend gaan er allerhande activiteiten door waar jullie aan kunnen deelnemen. Je zal er ook er leiding van JoKriMo zeker terug vinden!

 

Tot dan!

 

 

Beste Barry’s,

 

Daar juni een rotmaand is, vanwege examens, rapporten, werk en het uitzicht op de grote vakantie die nog eindeloos ver weg lijkt, gaan we er niet teveel woorden aan vuil maken.

Omwille van deze reden, zal er deze maand slechts één activiteit zijn. U hoort het goed! Slechts één.

Wanneer gaat deze door? Wel, zaterdag 9 juni van 19u tot 22u. Op deze manier kunnen bepaalde mensen zaterdag nog studeren. Blargh J
Wat we dan gaan doen, zullen jullie wel zien. Gni gni gni

 

Vergeet wel niet naar de Moorselse Volksspelen te komen op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni!!

 

Voor de laatste maal dit jaar,

Tot dan!

Bellos, Tommos, Kwabbos

 

 

Preis,

De laatste activiteit van het werkjaar voor het kamp! En wat gaat het worden? Een helse, zware DROPPING!! Op zaterdag 16 juni vertrekken we om 19u aan ons lokaal. Neem gerust een zaklamp mee want jullie gaan het nodig hebben. Het einduur bepalen jullie zelf! Lopen jullie verloren, komen jullie onoverkomelijke obstakels tegen, onverwachtse aanvallen …dan verlaat het einduur! Hopelijk komen jullie voor 2u aan! Trek stevige stapschoenen aan en trek gepaste kledij aan!

Greets!

 

Lieve oldies,

 

De 90ties gezellige was spijtig genoeg de laatste van ons werkjaar! Maar niet getreurd, wij nodigen jullie graag uit naar de FOUTE FUIF van de volksfeesten zaterdagavond 23 juni! De fuif begint vanaf 21u! Steun hun goede doel dit jaar: De Cliniclowns!

Bedankt voor het talrijk aanwezig zijn op onze gezellige avonden!!

 

Makke en Fien

 

Mededelingen: INSCHRIJVINGEN KAMP

Lieve leden, beste ouders,

 

Net als andere jaren gaan we ook dit jaar op kamp. We vertrekken op donderdag 19 juli naar Holland. De exacte locatie wordt nog medegedeeld van zodra we de kampbrochurekes rond komen delen. De laatste dag van het kamp, 28 juli, voorzien we een afhaaldag. Het is de bedoeling dat jullie jullie kind(eren) komen afhalen in Holland. In ruil krijgen jullie een fantastische namiddag :). Het is verboden uw kind maar half plezier te gunnen, daarom vragen wij dat leden die inschrijven een volledig kamp meegaan.

 

· Nogmaals een herinnering dat jullie de buitenlandse siskaart niet mogen vergeten aan te vragen! Deze is nodig om mee op kamp te kunnen!

 

* Ons rekeningnummer is veranderd: BE36 7340 3371 4781

 

· Vanaf nu kunnen jullie beginnen inschrijven voor het kamp. We geven jullie mee dat de prijs van het kamp omhoog is gegaan en dit voor het eerste kind 130 euro en voor het tweede kind dit 95 euro bedraagt!

·  

· Inschrijven doe je door:

1. In te schrijven via de site

2. Het correcte bedrag over te schrijven(zie boven)

 

In bijlage vinden jullie  ook een toelating die jullie bij de gemeente moeten laten goedkeuren zodat jullie kinderen met ons mee op kamp naar het buitenland mogen! Vraag deze toelating tijdig aan! Wie ons deze toelating  niet afgeeft de dag dat we op kamp vertrekken mag helaas NIET mee!!!!

 

 

Eeeennnn START!

 

Archief