Krantje April 2012

Tulpen en een Tuinstoel

 

Maart was een maand van mooi weer, spaghettiavonden, examens voor sommigen en de nieuwste strip van F.C De Kampioenen. Maar wat heeft de tand des tijds voor ons in petto voor April? Daar kan ik mijn zegje wel over doen.

April, vaak beschreven, veel bezongen. Het is dan ook een verrassing ieder jaar.

Schijnt de zon? Is er weer hagel? Reikhalzend kijken we uit naar de lente.

Doch, april is zo onvoorspelbaar. Zo kan je op de ene moment Tulpen, fier boven de aarde, koesterend in zonnestralen, bewonderen.

Dan is er weer harde wind, storm op zee en felle buien op het raam terwijl de temperatuur veel te laag zijn. Al kennen we allemaal iemand die zou beweren dat ze ‘perfect normaal zijn voor de tijd van het jaar’.

Toch halen we collectief de tuinstoelen buiten om dat ene streepje zon, in een hoekje en fijn beschut, op te vangen, genietend met heel ons lichaam. Zo krijgen we langzaamaan weer fut en zien we hoe rijk het leven is.

De lente is in het land

Magnifieke Snuffelkes,

 

De verrassingsactiviteit was super verrassend he? We hebben ons ontzettend geamuseerd en veel plezier gemaakt! Maak jullie maar klaar voor de volgende spetterende maand want er staat weer veel op ons te wachten! Eerst en vooral :

Op zaterdag 21 april gaan we samen met de Joengelen zwemmen van 14u tot 17u. Maak jullie zwemzak al maar

klaar en vergeet vooral niets! Zwembroek, zwempak, handdoek, borstel,... We gaan zwemmen in Overijse! Dus voor de jongens een strakke zwemshort of zwembroek. We vragen een kleine bijdrage van 2,5 euro. Mama’s en papa’s zijn altijd welkom om te rijden en mogen dit laten weten op 0472/36.47.08 

 

Op zaterdag 28 april is het dan tijd voor onze tweede activiteit van de maand. We gaan een heus dorpspel spelen. Hou jullie al maar klaar want het wordt spannend om 14u tellen we af: 3,2,1,...START!! Om 17u moeten jullie jammer genoeg terug met mama en papa mee naar huis. We kijken er alweer heel hard naar uit hoor, snuffeltjes, we missen jullie!

 

Tot snel!

 

Pracht van een joengelen,

 

De spaghettiavond was een groot succes! We gaan ons kunnen amuseren op kamp met deze opbrengst! Ook de fietsactiviteit bij prachtig weer was een groot succes! Maar maak jullie klaar voor alweer een actieve maand April!

 

Op zaterdag 21 april gaan we samen met de Snuffeltjes zwemmen van 14u tot 17u. Maak jullie zwemzak al maar klaar en vergeet vooral niets! Zwembroek, zwempak, handdoek, borstel,... We gaan zwemmen in Overijse! Dus voor de jongens een strakke zwemshort of zwembroek. We vragen een kleine bijdrage van 2,5 euro. Mama’s en papa’s zijn altijd welkom om te rijden en mogen dit laten weten op 0472/36.47.08 

 

Zondag 29 april Carwash samen met de Barry’s. We verzamelen om 10u30 aan het lokaal, zetten een heel nieuw carwash systeem op poten en beginnen eraan.

Om 14u30 sluiten we af en moeten alle auto’s proper gewassen de parking van de steenberg verlaten hebben.

Breng emmers, sponzen, zeemvellen,... mee maar markeer jullie persoonlijke spullen goed!

Tot dan!!

 

Barry’s!

 

Bowlen is nice. Dropping ook. Daarom hebben we na de bowling al een klein voorsmaakje gegeven van wat onze eerste activiteit deze maand wordt. We gaan op 7 april van 20u tot 23u een heuse dropping plegen! Mis dit niet, want dit zijn altijd zeer gezellige activiteiten. Neem dus je goed humeur en je moppentrommel mee. Vergeet ook je grapjas en je lolbroek!

 

Onze 2e activiteit is meteen ook een primeur in de geschiedenis van de JoKriMoritaanse samenleving. We gaan samenwerken met de Joengelen om auto’s te wassen. Het is immers carwash! Dit dan nog wel 29 april van 10.30u tot 14.30u met ons halfjaarlijks frietkot! Breng dus gerust volk mee om een frieteke mee te steken.

 

Groenten van jullie leiding,

 

Bellos, Tommos, Kwabbos

 

 

Schatten van preitjes,

Op de negenentwintigsten van deze maand gaat ons tweede frietkot van het jaar door. We spreken om 10u af aan het lokaal en sluiten om 15u af. Een mail of sms volgt nog in verband met de taakverdeling en wanneer we patatten schellen en dergelijke. Vermoedelijk zal dit 28 april in de avond gebeuren dus hou een plaatsje vrij in jullie agenda’s!

Op 26 mei zou ook de allereerste ouderactiviteit doorgaan van 11u tot 14u. We zetten de activiteit speciaal tot 14u zodat iedereen nog naar het dansoptreden kan gaan in de steenberg die namiddag.  Wie mee wil gaan op activiteit moet inschrijven op

wizzywoppyfan@hotmail.com of kan “een belleke” geven op 0485 84 63 41. Gelieve die dag ook een kleine bijdrage van 2 euro mee te brengen, jullie krijgen in ruil iets te eten ‘s middags!

 

Greets :) Bé

 

Lieve ouders, oud-leden, oudleiding, sympathisanten,

 

Klaar voor een nieuwe gezellige avond? We krijgen hoog bezoek want DJ Jake komt nog eens langs en brengt een hele lading cd’s met zich mee! New Wave, that’s THE music for this evening! We gaan kunnen shaken en grooven! Vanaf 21u zijn jullie allemaal welkom is ons lokaaltje!! :) BE there!!!

 

 

 

Makke en Fien

 

Lieve leden, beste ouders,

 

Voor diegenen die het nog niet weten: we gaan op kamp in Nederland! Daarom moeten wij jullie nu al vragen om een buitenlandse sis-kaart aan te vragen bij jullie ziekenfonds. Deze is gratis en bij elk ziekenfonds te verkrijgen. De sis-kaart die we in België gebruiken is in het buitenland niet bruikbaar!

 

Vanaf nu kunnen ook ontwerpkes voor de t-shirts dit jaar binnen gebracht worden bij de leiding!! :)

 

Archief