Krantje November 2012

 

FRITKOT 30 NOVEMBER

        vanaf 18u               

 

Inleiding

We dachten, laten we deze maand onze lezers wat literair voederen want sommigen onder ons (we noemen geen namen want dan zou deze pagina meteen volstaan)kunnen niet eens meer het Schrijverke van Guido Gezelle foutloos opzeggen. Dit is toch zeer schrikwekkend en onrustbarend is het niet? Dat mensen ondervoed zijn van cultuur en mooie lettergrepen. Daarom het volgende zeer weledel en keurig netjes en logisch samengesteld gedicht. We willen er even bij vertellen dat wie er in slaagt dit gedicht volledig foutloos op te dragen aan iemand van de redactie, een prettige prijs zal ontvangen. Het kan zijn dat deze prijs niet zo leuk is eigenlijk maar we hadden gewoon zin om een alliteratie van niveau in te voegen. Nog even inademen en dan uiteraard weer uit en dan is het lezen geblazen na uiteraard eerst weer ingeademd te hebben want anders is dat fysisch onmogelijk tenzij het om mentaal blazen zou gaan. Here we go!

 

 

O krinkelende wringelende Snuffelding met zwarte crocskes aan

Wat zie en ik toch geiren uw ouderkes flink van hot naar her en der gaan

Gij leeft en gij loopt en gij snuffelt zo fel al zie ik u oor noch tand

Gij went en gij weet uwe weg wel naar de beste jeugdbweging in ’t land

Wat waart of wat zijt of wat zult gij zijn kom Snuffeltje zeg het me toe

Wat zijt gij toch guitige pluisbol klein dat nimmer van springen zijt moe?

 

 

Applaus en gejuich mag er nu volgen.

Nee, dit is niet meer in het gedicht.

Stop dus maar met literair en zangerig denken want het is nogal een bizar zicht.

Wij wensen te melden dat treffende gelijkenissen tussen het gedicht en mensen die jullie misschien kennen, berusten op louter toeval.

 

Al de letters op ons toetsenbord zijn geroerd geweest dus rest er ons alleen nog van jullie een fijn verder verloop van het leven te wensen.

Ja, voor de wijsneuzen even dit. Ok, niet alle letters van het toetsenbord zijn geroerd geweest, maar zeg nu zelf, probeer maar eens wat interessante zinsconstructies te vormen met µ$^&é’)ç!§((!§!à”zxq.

Dat dachten we al dus…

 

Bye bye koeievlaai en tot volgende maand op papier en tot gauw in het echt!

 

 

Dag allerliefste schatten :D

 

Wij hebben weer fantastische activiteiten voorzien deze maand.

 

Als eerste gaan wij gezellig met de Joengelen naar toneel Ranonkel. Ze treden op  zondag 18 november op. Wij verwachten jullie om 14u30 in pachthof Stroykens in Duisburg. Denk eraan van €2 mee te brengen als inkom. J We schatten dat de voorstelling  rond 17u15 gedaan zal zijn.

 

Onze volgende activiteit? Awel wij gaan lekker sporten in de zaal :D

Kom om 14u naar het lokaal en wij zullen lopen, springen, vallen (of niet) en weer opstaan :D. Gelieve schoenen zonder zwarte zolen aan te doen om te sporten om zwarte strepen op de vloer van de prachtige polyvalente zaal te vermijden.

 

Wij zien jullie dan !

 

Daaaag 

 

Dino: 0497/38.48.29.

Lien:  0495/25.52.68

 

Jodeli Joengeli,

 

Wat een lekkere weertjes he de laatste tijd buiten. We hebben daar vorige maand al zeer hard van kunnen genieten  in de cinema te Leuven. Ook deze maand gaan we ervoor zorgen dat onze prachtige kapsels gevrijwaard blijven van zure regen. Hoe we dit gaan doen is in de volgende alinea’s te lezen.

 

Ten eerste is ’t Albertooooooo! Ten tweede, we gaan als eerste activiteit in november kwissen. Kom op zaterdag 10 november om 14u naar het lokaal om te ontdekken  in welke ploeg jullie jullie beste hersentje mogen voorzetten. Het wordt dolle pret drie uur lang. Om 17u sturen we jullie prijsvol of prijsloos het lokaal uit om naar ergens anders te gaan.

 

De tweede activiteit van de maand zal uitzonderlijk plaatsvinden op een ZONDAG. Op 18 november speelt het toneelgezelschap Ranonkel voor de 3de keer dat weekend een geweldige toneelvoorstelling. Er zijn zelfs enkele JoKriMovietenaren die mee acteren. Kom daarom allemaal die zondag om 14u30 naar Pachthof Stroykens en breng 2euro mee aub voor een paar uur volop genieten. Omstreeks 17u15 zal de activiteit vermoedelijk gedaan zijn.(er kan speling op zitten)

 

Dikke poot!

 

Tom: 0472/07.98.84

Bonji: 0477/25.33.60

Kwabbe: 0477/92.21.39

 

Yow yow yow dudes,

 

Nog vriendelijke mensen tegengekomen van dierenspeciaalzaken? Nog vreselijk leuke deadrides gedaan de laatsten tijd? Zo ja, dan zijn jullie naar de activiteiten in oktober geweest en dan zijn jullie het beste bezig van heel de wereld. Zo nee, zorg ervoor dat je erbij bent in november.

 

Op zaterdag 10 november gaan we de cinemazaal blijmaken met ons zittende achterwerk. Kom daarom om 14u naar het lokaal en breng aub 5 eurotjes mee. De rest van de kosten voor het filmticket zal opa JoKriMo wel sponseren. Als er ouders zijn die willen en kunnen helpen met het vervoer heen- en/of terug, geef gerust een seintje aan iemand van de leiding. We trachten om 17u30 weer aan het lokaal te staan.

 

De tweede activiteit hebben elf apostelen onder jullie dik verdiend. We gaan op zaterdag 24 november op dropping! Verzamelen gebeurd om 19u aan het lokaal. Als jullie ooit de juiste weg kunnen uitvissen dan zouden jullie om 21u30 weer aan het lokaal moeten geraken. Zorg ervoor dat je kleren aandoet die tegen een stoot en tegen weer en wind kunnen.

 

Wij hebben er weeral beestig veel zin in!

 

Belle: 0499/23.58.31

Bé: 0485/84.63.41

 

Ha die Preikoppe

 

Deze maand is het ons fameuze fritkot. Dus komen jullie allemaal de 23e naar ons lokaal dan vekopen we allemaal samen frietjes maken, bakken en verkopen.  Het uur zal jullie aller Woody later bekend maken.

 

Tot dan !

 

Woody: 0472/65.62.28

 

Jongbloedige oldies,

 

Na een supergeslaagde kleinkunstgezellige met uiterst amusante optredens van zeer chamante special guests is het deze maand tijd voor iets anders.

Op vrijdag 23 november organiseren we een film-GA. Wat dit inhoudt?

Kom het ontdekken vanaf 21u en breng gerust een centje extra mee om een frietje te komen eten.

 

Fien: 0496/72.18.02

Joyce: 0472/36.47.08.

 

Je raadt het nooit… Deze maand hebben wij 3 zeer pikante mededelingen.

 

De eerste is dat ons eerste jaarlijkse fritkot gepland is op vrijdag 23 november. Kom dus zeker een zakje/bakje/kwakje kopen. Vanaf wanneer jullie daarvoor welkom zijn zal later prijsgegeven worden.

 

De tweede is dat wij ons kerstfeestje gepland hebben op zaterdag 29 december.

 

Onze derde pikante mededeling is dat wij niet alleen ons fritkot en kerstfeestje gepland hebben maar ook onze kerstboomverbranding. Deze is op zaterdag 12 januari.

 

Dit was het voor nu.

Wij wensen jullie een hele pikante maand vol met veel pikante mededelingen :D

 

Groetjes, jullie sympathieke leiding

Archief