Krantje Januari 2012

Vrienden,

Toen ik onlangs in peis en vree indommelde in mijn schommelstoel nabij de knusse open haard, en getuige mocht zijn terwijl de restanten van menig fiere, knobbelige oude wilgenboom onder de vorm van sintels hun laatste adem uitbliezen op onze, net ontoereikend cirkelvormige om tot een bol gepromoveerd te worden, blauwe ellips alvorens te verdwijnen in de nevelen van de tijd, zo dichtbij doch ook zo veraf. Het is op momenten als deze, dat ik op melancholische wijze terugblik op het voorgaande jaar en denk aan wat komen moet. Het is om die reden dat wij, de leden van de redactie, een nieuwjaarsbrief hebben voorzien:

 

Als kerst en Pasen samen vielen

Zouden we voor de paashaas knielen

Eieren in de kerstboom hangen

En met Pasen veel cadeautjes ontvangen

Gelukkig is dit allemaal niet waar

Een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar

De allerbeste wensen voor 2012

Dat elke nieuwe dag

Jullie vrede geven mag

En bergen van geluk

Een heel jaar aan 1 stuk

Vol liefde voor elkaar

Een ongelooflijk goed jaar!

 

 

 

Lieve schatjes van Snuffelkes,

 

Hebben jullie genoten van Kerst? Veel leuke pakjes gekregen? Wij wel hoor :) Het kerstfeestje was, mede dankzij jullie, een succes!! Het was een leuk samenzijn en hopelijk komen er nog veel van zo’n geweldige momenten.

Wat gaat er deze maand gebeuren?

 

Op zaterdag 7 januari gaat vanaf 18u onze jaarlijkse kerstboomverbranding door. Omdat jullie nog wat te klein zijn om mee op de camion te gaan en de bomen op te halen, stellen we voor dat jullie met mama, papa, broers en zussen, oma en opa, heel de familie, ...gewoon afkomen naar het veld tegenover het kerkhof van Moorsel. Daar kunnen jullie een praatje maken met de leiding, andere vriendjes zien, een hapje eten en wat drinken. Hopelijk zien we jullie daar!

 

Op 28 januari zorgen we bij JoKriMo voor een primeur. Zowel jullie, als de joengelen als de barry’s en Pré-oldies gaan schaatsen! Handschoenen en 3 euro niet vergeten! Om 14 afspraak aan het lokaal. Wie kan en wil  rijden, u bent vriendelijk bedankt! Rond 17u zijn we terug aan het lokaal.

Dit is niet te missen!!

 

 

 

Lieve schatten,

 

We zijn aan een nieuw jaar begonnen. Hopelijk heeft iedereen een mooi einde van 2011 beleefd en is 2012 spetterend van start gegaan. Ook bij JoKriMo gaan we er dit jaar weer iets Spetterends en Schitterends van maken.

 

We beginnen met, zoals elk jaar, de kerstboomverbranding. De barry’s zullen ervoor zorgen dat wij bomen hebben om heel de avond op het vuur te gooien. Jullie zijn welkom vanaf 18u op het veld waar we van start zullen gaan met de verbranding. Breng iedereen die jullie kennen mee naar dit geweldig gezellig evenement.

 

Op 28 januari zorgen we bij JoKriMo voor een primeur. Zowel jullie als de snuffelkes  als de barry’s en de pré-oldies gaan SCHAATSEN! Vergeet jullie handschoenen niet. Wie weer dat hij/zij nog extra sokken nodig heeft in de schaatsten, vergeet deze dan ook niet!! Wij vragen een kleine bijdrage van 3 euro. Afspraak om 14u  aan het lokaal. Wie kan en wil rijden, u bent vriendelijk bedankt! Rond 17u zijn we terug!!

 

Don’t miss this!!

 

 

Olraait!

Weer een nieuw jaar! Wij, jullie leiding wensen jullie alvast een goed lief, goede rapporten, veel vriendschap, liefde en meer van al dat goeds toe in het komende jaar. Maar wat gaan we doen in de eerste maand van 2012?

Uiteraard is er dè JoKriMo klassieker ‘Kerstboomverbranding’. Iedereen is ‘s avonds welkom om gezellig naar ons vuurtje te komen en om te genieten van een jeneverke, chocomelkske, Glühweintje, …
Maar om het vuur  brandende te houden hebben we uiteraard kerstbomen nodig. Die gaan wij naar jaarlijkse traditie samen ophalen. Zeker komen, want dit is toch wel een van de allerleukste activiteiten die we doen. Wanneer worden jullie verwacht? Zaterdag 7 januari om 9 uur ‘s ochtends beginnen we eraan. Tussen 12u en 13u mogen jullie eventjes naar huis om een hapje te eten. Omstreeks 17u zullen alle kerstbomen opgehaald zijn.

28 januari zorgen we bij JoKriMo voor een primeur. Zowel jullie, als de joengelen als de snuffelkes en preikoppen gaan schaatsen! Handschoenen, dikke sokken en een kleine bijdrage van 3 euro niet vergeten! Om 14 afspraak aan het lokaal. Wie kan en wil rijden, u bent vriendelijk bedankt! Rond 17u zijn we terug aan het lokaal.

 

Groenten en Fruit

sTom, Belle, Kwabbe

 

Lieve Preikopjes,

2012! Alweer een jaar voorbij en een nieuw jaar begonnen. Dus wij gaan ook weer snel aan de slag! Op zaterdag 7 januari 2012 gaat onze jaarlijkse kerstboomverbranding door. De barry’s zullen voor de bomen zorgen en wij, Preikoppen, zullen het veld klaarzetten. We spreken af aan het lokaal om 14u. Daar verzamelen we al het nodige materiaal om er een geweldige editie van te maken. Omstreeks 18u begint de verbranding zelf. Breng gerust iedereen mee die jullie kennen.!

 

Tot dan!!

 

Lieve oldies,

 

Deze maand zal er spijtig genoeg geen echte Gezelllige avond zijn. De enige reden hiervoor is dat onze geweldige kerstboomverbranding doorgaat deze maand en dit op zaterdag 7 januari 2012! Vanaf 18u kunnen jullie ons allemaal terugvinden op het veld tussen Moorsel en Sterrebeek rechtover het kerkhof van Moorsel! Kom allemaal gerust af en breng zoveel mogelijk andere mensen mee!!!

 

See ya’ll there!!!

 

Makke en Fien

 

Lieve leden, Ouders,

 

In februari is het weer zo ver! We gaan op ledenweekend van vrijdag 24 tot zondag 26 februari! De inschrijvingen verlopen weer via de site en het bedrag van €30 kan overgeschreven worden op 001-4497658-38. Bedankt!

 

Archief