Krantje September 2011

Een Nieuwe Start

 

Bonzour mes amis!


Pardon dat ik me excuseer, maar de aap komt uit de pijp!  Het is reeds enkele maanden geleden dat wij, de redactie, de pen opnamen. Doch, onze vaardigheden omtrent het geschreven woord zijn wij niet verloren! Menig krantje zal uit onze pen vloeien met de bedoeling de mensen te amuseren, maar vooral ook te informeren. Daarom zien wij het als onze plicht jullie op de hoogte te brengen van het volgende: De revolutiegolf in Noord-Afrika heeft ook de JoKriMo niet onberoerd gelaten. Want, Khadaffi of geen Khadaffi, onze teerbeminde jeugdbeweging heeft enkele ingrijpende veranderingen ondergaan! Zo zijn de jongsten onder ons afgesplitst van de iets minder jongsten. Deze groepen heten respectievelijk ‘De Snuffelkes’ (de jongsten, de kinders van het 1e tot en met het 3e leerjaar, nvdr.) en ‘De Joengelen’ (de kinderen van het 4e tot het 6e leerjaar, nvdr.). Voor de informatie: nvdr. staat voor ’noot van de redactie’ want zoals algemeen bekend: de redactie heeft veel noten op haar zang omdat ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is en beter 1 vogel in de hand dan 10 in de lucht. Zo zie je maar! 

Voor de eventueel gedesillusioneerde middelbaren hebben wij voorwaar goed nieuws! Jullie krijgen ook een nieuwe naam! Vanaf heden tendage gaan jullie door het leven als ‘Barry’s’.

Heel veel nieuwigheden dus! Doch, er is ook een keerzijde aan deze gouden medaille, want tot ieders spijt delen wij jullie mede dat we afscheid hebben moeten nemen van onze allerliefste mama in spé, Sanny. Het verwerkings-
proces omtrent dit verlies zal enige tijd in beslag nemen. Het ga je goed!

 

 

Yours truly,

 

De Redactie

 

Beste Snuffelkes,

Want dat is vanaf nu jullie naam. Zitten jullie in het 1ste, 2de of 3de leerjaar dan zijn jullie in deze groep van harte welkom! De leiding heeft een jaar boordevol toffe activiteiten gepland en hopelijk zijn jullie elke activiteit van de partij. Het kamp was geweldig, dat hebben we jullie zelf ook horen vertellen. We maken er weer een schitterend jaar van. We beginnen eraan!!!!!

Op zaterdag 3 september komen we al een eerste keer samen. We gaan samen genieten van de kampvideo, kunnen herinneringen ophalen en kunnen aan mama, papa, oma, opa, tantes en nonkels,….laten zien wat we allemaal hebben uitgestoken. Iedereen is welkom vanaf 18u30 in ons lokaal. Om 19u stipt drukken we op play en draaien we de kampvideo! Dit kunnen jullie echt niet missen!

Op zaterdag 24 september is het al tijd voor de tweede activiteit! Het is een beetje traditie dat  deze activiteit een ontmoetings-en kennismakingsactiviteit is. Daarom gaan we dan ook heel veel en heel toffe kennismakingsspelletjes spelen. Vanaf 14u zijn jullie welkom aan ons lokaal. Jullie mogen gerust vriendjes en vriendinnetjes meebrengen als die ook eens willen komen piepen hoe het er bij ons aan toe gaat! Om 17u mogen jullie naar huis, naar mama en papa!

Tot dan!!

 

Beste joengelen, geachte Snotapen,

 

Wat vinden we het fijn dat jullie er weer bij zijn. Zoals jullie zien maken we vanaf dit jaar een onderscheid tussen het 1ste, 2de en 3de leerjaar: De Snuffelkes en het 4de, 5de en 6de leerjaar van de  lagere school: de Joengelen. Wees er maar fier op dat jullie de allereerste joengelen van JoKriMo zijn! Zijn jullie er klaar voor??

Hier gaan we!!

Op zaterdag 3 september gaan we van start met de kampvideo. Jullie zijn van harte welkom samen met jullie ouders, grootouders, wie jullie maar willen uitnodigen om deze schitterende band der herinneringen te aanschouwen. Vanaf 18u30 staan onze deuren open. Om 19u gaan we van start met de video!

De tweede activiteit van de maand valt op zaterdag 10 september. We gaan samen op ontdekkingstocht door Moorsel. Wees om 14u aanwezig aan het lokaal voor veel fun en plezier! Breng maar heel wat vrienden en vriendinnen mee!! Om 17u kunnen jullie huiswaarts keren!

Tot gauw!

 

Jow, jow, jow, daar zijn de Barry’s,

Jullie beginnen aan een prachtig avontuur! Proficiat aan diegenen die een goed rapport hadden en naar het 1ste middelbaar mogen overgaan. Dit wil ook zeggen dat jullie naar onze derde groep mogen overgaan en dat jullie jullie laatste kamp als “kleintjes” hebben doorgebracht. Aan die die er al bij waren: fijn jullie terug te zien!! :)

Spannend he?!

Op 3 september komen we al een eerste keer samen. We keken er vol ongeduld naar uit en het is zover! De kampvideo is er! Ons lokaal is omgetoverd tot cinema en jullie zijn welkom vanaf 18u30 om jullie plaatsen in te nemen. Vanaf 19u begint de voorstelling. Breng zoveel volk mee als jullie willen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

Op zaterdag 24 september trekken we samen naar het weekend van de jeugd! Elk jaar wordt daar een toffe activiteit georganiseerd en wij doen mee! Wij laten jullie nog iets weten over het uur van afspraak, vertrek en terugkomst!

Jullie leiding

 

Lieve preikoppen,

 

Wat een zomervakantie! Ze is spijtig genoeg weer achter de rug, maar wanhoop niet. Met JoKriMo is dat zo vergeten! Ook voor jullie staat dit maand de kampreunie op het programma. We gaan de geweldige kampvideo bekijken en zien hoe wij een prachtig kamp beleefden! Vanaf 18u30 zijn jullie reeds welkom in ons lokaal. De film begint stipt om 19u!

Zaterdag 24 september wordt een reuze-activiteit gepland op het weekend van de jeugd. Daar gaan wij samen met de Barry’s van genieten en aan deelnemen. Jullie mogen nog een mail en sms verwachten in verband met het uur van afspraak en vertrek.

 

Veel liefs!

Joe de mannen,

Oldies van JoKriMo,

 

We hebben spijtig genoeg afscheid genomen van Sanny die vanaf eind oktober haar handen vol zal hebben met kleine Jannes en daarom hebben we een overname gepland. Makke en Fien zullen jullie dit jaar voorzien van de gezellige avonden! Zij proberen er telkens iets tofs van te maken maar hebben al meteen twee oproepen voor jullie.: 1) Zo veel mogelijk volk meebrengen naar de gezellige avonden! En 2) Als jullie in het krantje het thema van de gezellige avond van de volgende maand lezen en jullie hebben thuis atributen  liggen die bij dat thema horen, mogen jullie ons dit steeds laten weten. Zo kunnen wij het lokaal echt naar dat thema ombouwen!

Deze  maand gaan we van start met een Tropical Soireeke op vrijdag 23 september! Haal jullie hawaïhemdjes al maar boven en kom genieten van een lekker cocktailtje! Jullie zijn welkom vanaf 21u!!

Makke en Fien

Wij kregen onlangs deze advertentie toegestuurd:

 

Nieuw leven:

Lieve, kleine, schattige en zachte konijntjes te verkrijgen. Wie wil deze lievelingen

een warme thuis geven?

Meer info te verkrijgen bij leiding Woody en Tom.

               Tom: 0472/07.98.84

                   Woody:0472/65.62.28

Inschrijvingen:

Vanaf dit jaar is het enkel mogelijk om in te schrijven via de site en via overschrijving. Het lidgeld bedraagt nog steeds €10 en kan gestort worden op volgend rekeningnummer: 001-4497658-38. Mogen we jullie vragen dit zo snel mogelijk in orde te brengen voor de verzekering? Bedankt!

 

 

 

Archief