Krantje December 2011

Regeringen en een Kindervriend

 

Geachte Kornuiten,

 

Wapenbroeders, strijdmakkers, klerikaal gespuis!

Hijs de zeilen der rampspoed, verrijs uit jullie as en laat ons onder begeleiding van paukenslagen wederom twist, tweedracht, futiliteiten en barre winters zaaien.

Haal het brandmerk uit de kelder en verbrand de banier van de oude vorst!

Een regering komt er!

 

Dit geheel terzijde, kan ik ook ander nieuws meedelen.

Nieuws dat sentimenten van euforie opwekt bij de schoolgaande jeugd, want de sint is in het land!

Deze goedheilige man, zal menig kind verblijden met snoep, chocola en de gebruikelijke nic-nacjes.

Maar helaas is niet iedereen tevreden met de komst van deze Spaanse bisschop.

De vakbond bijvoorbeeld! Want is het niet zo dat hij bleef doorwerken na zijn 65ste?

Moet hij niet dringend met pensioen om plaats te maken voor de jeugd, zodat ook zij meer kansen krijgen? Ach ach, die vakbond toch…
En dan heb je nog zijn knecht! Volgens sommigen is hij een zwarte Afrikaan die luistert naar de in die bevolkingsgroep zelden voorkomende naam Piet. Nu wil dat op zich niks zeggen, er zijn ook zwarten die Ronny heten. Ik ken er zo een. Maar het is nooit in mij opgekomen om hem zwarte Ronny te noemen. Of halfzwarte, om hypercorrect te zien. Bij zwarte Piet doen we dat wel, want hij is dus een zwarte die eigenlijk geen zwarte is. Want een echte zwarte zouden we nooit met ‘zwarte’ aanspreken. Toch is hij ook niet geschminkt, hij is zwart geworden door het roet van de schoorstenen. Kunt u nog volgen?
Dit alles kan eigenlijk samengevat worden in één zin; Lang leve de Sint!

 

Snuffeldepuffelkes,

 

November is voorbij gevlogen en nu staat december voor de deur! We verwachten hoog bezoek: Sinterklaas & Zwarte Piet, maar ook de Kerstman. Zij zullen ons overladen met cadeautjes en lekkers! Dat geldt natuurlijk voor wie braaf is geweest, want de stouteriken krijgen enkel de roe!!! In afwachting van deze Hoge Heren voorziet jullie leiding toffe activiteiten!

 

Op zaterdag 3 december worden jullie verwacht in het lokaal. Er wordt een grote spelletjesnamiddag op poten gezet met als algemene naam: “De spelen van Sint”. Wie wilt weten wat dit geks allemaal betekent moet om 14u naar het lokaal komen om dit te ontdekken. Wie weet wat er jullie allemaal te wachten staat?  Om 17u kunnen jullie het aan de mama’s en papa’s vertellen! Wees er zeker bij, dit is niet te missen!!

 

Op dinsdag 27 december gaat ons tweede grote kerstfeest door! Herinneren jullie jullie het groot feest van vorig jaar nog? Wel, ook dit jaar leek dit ons een uitstekend idee! De leden zijn welkom om 15u in de parochiezaal van Moorsel. Daar gaan we leuke dingen doen in afwachting van de ouders die vanaf 17u welkom zijn. Samen gaan we genieten van een hapje en drankje, een heerlijk diner! Voor niet-leden bedraagt de inkom 9 euro, voor leden is dit 7 euro! Jullie kunnen via de site inschrijven maar de betaling gebeurt de dag zelf ter plaatse. Gelieve de inschrijving te doen voor 23 december! Daarna worden geen inschrijvingen meer aanvaard!

 

Hopelijk zien we jullie ook dit jaar weer allemaal en kunnen we er een geweldig feest van maken!

 

Beste Joengelen,

Lekker gesnoept? Jullie buik rond gegeten aan al dat lekkers dat tijdens de snoepjeskwis te rapen viel? Hopelijk zijn jullie helemaal klaar voor wat december jullie allemaal te bieden heeft. We gaan het in ieder geval erg spannend maken wahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaant…..

 

De eerste activiteit van de maand is: DROPPING! Jiihaaaaa! Waar? Dat zeggen we natuurlijk niet! Wanneer?  Op zaterdag 10 december van 18u30 tot 21u! Afspraak aan het lokaal.Trek lekker warme kleren aan, doe stevige stapschoenen aan want het belooft een heuse tocht te worden. Kompassen kunnen altijd van pas komen!

 

Ook voor jullie hebben we als tweede activiteit deze maand het grote Kerstfeest voorzien!Op dinsdag 27 december gaat ons tweede grote kerstfeest door! Herinneren jullie het groot feest van vorig jaar nog? Wel, ook dit jaar leek dit ons een uitstekend idee! De leden zijn welkom om 15u in de parochiezaal van Moorsel. Daar gaan we leuke dingen doen in afwachting van de ouders die vanaf 17u welkom zijn. Samen gaan we genieten van een hapje en drankje, een heerlijk diner! Voor niet-leden bedraagt de inkom 9 euro, voor leden is dit 7 euro! Jullie kunnen via de site inschrijven maar gebeurt ter plaatse de dag zelf. Gelieve de inschrijving te doen voor 23 december! Daarna worden geen inschrijvingen meer aanvaard! Hopelijk zien we jullie ook dit jaar weer allemaal en kunnen we er een geweldig feest van maken

 

Na een filmke en een uiterst ludieke quiz, is de maand november weer voorbij. Wat wil dit zeggen? Slecht nieuws, de examens komen eraan… 2-3 weken van noeste arbeid om dan beloond te worden met een veel te korte vakantie. Het is verschrikkelijk. Gelukkig zijn wij er om jullie leed wat te verzachten. Want net na, of toch bijna net na, de examens gaan we nekeer rustig chillen om stoom af te blazen en ook een beetje tot rust te komen. 17 december van 18.30 tot 21u zal dit doorgaan.
Ook maken wij jullie attent op (het is een jaarlijkse JoKriMo klassieker) het kerstfeestje! Dit gaat door op dinsdag 27 december. Net tussen de familiefeestjes in dus! Het feest vindt plaats in de parochiezaal van Moorsel. Leden zijn welkom vanaf 15u en ouders vanaf 17u. Gelieve op voorhand via de site in te schrijven. We vragen een kleine bijdrage: voor leden 7 euro en voor niet-leden 9 euro. Breng jullie centjes de dag zelf mee naar het feest! We zullen weer van een heerlijk maal kunnen genieten!

Jullie leiding wenst jullie veel succes met de examens (dat jullie ze overleven) en hoopt jullie terug te zien in december.

sTom, Belle und Kwabbe

 

Lieve Preistengels,

Eerst en vooral wil ik graag alle helpers bedanken die zijn komen helpen met het frietkot, zowel met de voorbereidingen als met de verkoop! Het was werkelijk een geslaagde avond! Wat wordt het deze keer? Wel, voor jullie hetzelfde als voor alle andere groepen: Kerstfeest!! Op dinsdag 27 december komen we allen samen om 15u in de parochiezaal van Moorsel. Daar zullen we ons kostelijk amuseren tot om 17u de ouders toekomen. Daarna genieten we allemaal samen van een lekker feestmaal. Wie wil komen, dient zich voor 23 december in te schrijven via de site. De prijs bedraagt voor leden 7 euro en voor niet-leden 9 euro. Gelieve dit geld mee te brengen de dag van het kerstfeest zelf!

Hopelijk tot de 23ste!

Bé : 0485/84.63.41

 

 

Djingelbels, Djingelballen, Djingel auuuuuullll de weeeej!

Het is weer bijna zover! De kerstperiode komt eraan en wij kunnen het ons ook niet laten om mee te doen met die hele heisa! Helemaal in feeststemming zijn jullie allemaal welkom op vrijdag 23 december vanaf 21u! We maken er een hele gezellige en kerstige boel van! Wie als Rudolf komt of de kerstman himself, en ook enkel deze twee figuren,

Krijgt een gratig drankje van ons! We voorzien een hapje en een drankje om te vieren dat het waar kerst is en dat het nieuwe jaar er weer bijna is! 

 

 

 

 

Makke en Fien

 

Alle ingeschreven leden zullen binnenkort hun nieuwe lidkaart ontvangen!

Niet ingeschreven? DAS PECH!!! : p

 

Ook de Kamp DVD is klaar!

 

Archief