Krantje Oktober 2011

Wat is een bos? Dat is een van de belangrijkste vragen die een bioloog zich kan stellen. Men heeft die vraag lange tijd als volgt geformuleerd: hoeveel bomen moet je hebben om een lap grond met recht van spreken een bos te noemen. In 1952 werd te Oslo tijdens een internationaal congres bepaald dat dit aantal honderdvijftig moest zijn.
De gevolgen waren rampzalig. Talrijke boomgaarden werden plots overspoeld door jeugdverenigingen die op grond van de honderdvijftig-bomen-regel meenden dat zij het volste recht hadden om daar bosspelen te organiseren. Hierdoor werd het inkomen van de gemiddelde fruitkweker op amper twee jaar tijd gehalveerd! Gelukkig is dit niet iets voor JoKriMo. Wij hebben niet de reputatie nefast te zijn voor de plaatselijke fruitkwekerijen. Dit misschien dankzij een gunstige speling van het lot, waardoor wij niet in een regio gevestigd zijn waar men veel aan fruitteelt doet? Of zijn we misschien gewoon brave mensen die graag op goede voet leven met de mensen die bewerkstelligd zijn in de landbouwsector? Laten we, denkend aan het imago, voor het 2e gaan. Maar waarom al deze, ogenschijnlijk overbodige, informatie? Gewoon om te zeggen dat niets ons tegenhoudt te lachen, gieren, brullen, ravotten of ook gewoon te spelen in den bos. Joepie!

 

Lieve Snuffelkes,

Wat hebben wij gehoord?? Dat er veel nieuwkomertjes zijn? Proficiat!! Jullie doen het goed!! Wij willen ook heel graag die kindjes welkom heten bij JoKriMo! Wij hebben ook gehoord dat de eerste activiteit een groot success was! Daarvoor dan ook proficiat aan de leiding, want zonder hen was er natuurlijk geen activiteit!

Jullie willen waarschijnlijk ook jullie volgende activiteiten weten? Hier komen ze!

Op zaterdag 22 oktober trekken jullie naar het bos. Trek jullie botten en vuile kleren maar aan want het wordt vree bossig!! Wij staan klaar om 14u aan het lokaal, waar we onze tocht inzetten naar “den bos”! Om 17u zijn wij terug aan ons vertrouwde plekje aan de steenberg waar jullie ouders zullen staan wachten.

Een weekje later, op zaterdag 29 oktober houden we een speciale activiteit. Het is tijd voor een percussienamiddag. Wat dat wil zeggen moeten jullie zelf maar komen uitvissen bij ons in het lokaal. Ook dan zijn jullie welkom van 14u tot  17u.

Hopelijk allemaal tot dan!!

 

Jullie leiding

 

Ja Joengelen,

We hebben veel plezier gehad op onze eerste activiteiten. Onzen Dino heeft een pracht van een kampvideo gemaakt en Joyce en Douwe hebben jullie verwend met een eerste SUPER activiteit. Tijd om bekend te maken wat oktober jullie te bieden heeft.

 

 

Op Zaterdag 8 oktober vliegen we er stevig in. We zakken af naar Moorsel-bos en gaan een  ontzettend cool bosspel spelen. We komen samen om 14u aan het lokaal. Trek kledij aan dat heel vuil mag worden en steek jullie poezelige voetjes in stevige schoenen. Om 17u mogen jullie moe maar voldaan terug huiswaarts keren.

 

 

Als tweede activiteit voorzien we voor jullie een MEGA knutselactiviteit. Op zaterdag 29 oktober wacht er jullie een grote verrassing. Ook voor deze activiteit mogen jullie kledij aantrekken dat vuil mag worden en waar de vlekken niet uitgaan. Van 14u tot 17u zullen wij druk in de weer zijn.

Mis dit niet want dan zullen jullie het jullie beklagen!! (HINT HINT!)

 

See you later, alligators!!

 

 

Goedemorgen, middag, avond, dag... of gewoon joe!

Na vorige maand weten we dat de Jokrimoritaanse Barry's uitstekend kunnen racen. Want, hoewel jullie in de minderheid waren, behaalden jullie een mooie 3e plaats op de Go-cart race op het weekend van de jeugd. Uitstekend was dat! De JRT weet nu dat Jokrimo beter bezig is dan ooit dankzij jullie prestatie. Onze dankbaarheid daarvoor.
Maar nu staat Oktober voor de deur...
Jullie leiding (Belle, Tom en Kwabbe, nvdr.) is mening om nog eens activiteit te doen dat we reeds lange tijd niet meer gedaan hebben. Vragen jullie je af wat we gaan doen? Voelen jullie de spanning al? Dan draaien we niet langer rond de pot en vertellen we het gewoon!
Het is.... (tromgeroffel) een ruiltocht! Yes ket! Deze gaat door op 8 oktober van 14u tot 17u. Zeker komen want dit is zo leuk, dat het zelfs verboden is te doen! hihihihi ;)
Op 22 oktober is het dan weer tijd voor een jaarlijkse klassieker. Want zoals de inleiding op het eerste blad van het krantje al verraadt, gaan we een echt Jokrimoritaans bosspel spelen! Dit wil niemand missen, aangezien de bosspelen van vorige jaren, zowel op kamp als tijdens het jaar, echte knallers zijn! Deze activiteit gaat eveneens door van 14u tot 17u.
Tot dan!

 

Preikoppen,

Hier zijn we weer met een nieuwe aankondiging. Haal de langharige pruiken, jullie oerkreten en vuurstenen maar boven want deze maand zijn jullie allen welkom op mijn Neanderthalerquiz! Dresscode (of ge komt in mijn got ni in!!!!) is ditmaal: Neanderthaals. De quiz gaat door op zaterdag 22 oktober van 19u tot 22u30.

Oegoedoegoe!! Tot dan!

 

Bé : 0485/84.63.41

 

Beste Oldies,

 

Na de geweldige openingsgezellige en jullie massale aanwezigheid is ook voor ons, oldies, het jaar van start gegaan. Deze maand hebben we voor een cliché gekozen, maar dat wilt niet zeggen dat we er niets speciaals van gaan maken. Op vrijdag 28 oktober zijn jullie allemaal welkom in ons lokaal om te komen griezelen. We maken er een gruwelijk griezelige Halloween-gezellige avond van. Jullie zijn allemaal van harte welkom vanaf 21u. Sidder en beef!

 

Five little pumpkins sitting on a gate,
The first one said,
"Oh my, it's getting late."
The second one said,
"But we don't care."
The third one said,
"I see witches in the air."
The fourth one said,
"Let's run, and run, and run."
The fifth one said,
"Get ready for some fun."
Then whoosh went the wind,
and out went the lights
And five little pumpkins rolled out of sight 
 
Tot de 28ste :) 
 
Makke en Fien 
 
 

 

 

 

Inschrijvingen

 

Wij willen jullie er allemaal graag nog eens aan herinneren jullie in te schrijven. Gelieve dit zo snel mogelijk te doen. 31 Oktober is de uiterste inschrijvingsdatum.

Vanaf dit jaar is het enkel mogelijk om in te schrijven via de site en via overschrijving. Het lidgeld bedraagt nog steeds €10 en kan gestort worden op volgend rekeningnummer: 001-4497658-38. verzekering? Bedankt!

 

Archief